۰۸ مهر ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۷
کد خبر: ۱۴۰۵۴۶
استاد درس خارج حوزه علمیه قم:

طرح مباحث اخلاقی برای طلاب بسیار ضروری است

خبرگزاری رسا ـ استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان اینکه متخلق‌ترین افراد هم اگر مدتی آموزه‌های حکمت و اخلاق را مرور نکنند، دچار افت معنوی می‌شوند، گفت: طرح مباحث اخلاقی برای طلاب بسیار ضروری است.
اخلاق

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد صادق علم‌الهدی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، طرح مباحث اخلاقی برای طلاب را بسیار ضروری عنوان کرد و اظهار داشت: متأسفانه میزان حضور طلاب در درس‌های اخلاق به ویژه در مقطع سطح عالی کم و نگران کننده است.


وی افزود: متخلق‌ترین افراد هم اگر مدتی آموزه‌های حکمت و اخلاق را مرور نکنند و از آن کناره بگیرند دچار افت معنوی شده و در معرض سقوط قرار می‌گیرند، از‌این‌رو پرداختن به مباحث اخلاقی بسیار مفید است.


استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان اینکه سیره علمای ما این بوده است که افزون‌بر رفتار خود، با طرح نکات اخلاقی در لابه‌لای درس، شاگردان خود را به معنویت و خودسازی دعوت می‌کردند، اظهار داشت: بر اساس تجربه شخصی پیشنهاد می‌کنم اساتید در بین دروس خود نکات اخلاقی و معنوی را برای طلاب مطرح کنند.


وی ذکر مطالبی حاوی نکات اخلاقی و معنوی به ویژه حکایت مفرح و پندآموز از سیره اهل‌بیت(ع) یا علمای سلف را در بین دروس بسیار جالب و مؤثر دانست و افزود: با بیان این نکات هم تنوع و تفریح در روند تدریس ایجاد و هم نقیصه کمبود کلاس‌های اخلاق تا حدودی جبران می شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین علم الهدی با اشاره به وجود همیشگی مشکلات در زندگی انسان، گفت: کسانی که مشکلات را بهانه شانه‌خالی کردن از تحصیل جدی گرفته‌اند، بدانند که نه تنها مشکلات زندگی هیچ‌گاه پایان نمی‌پذیرد، بلکه با افزایش سن و شؤون زندگی، بر حجم آنها افزوده خواهد شد.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم ابراز داشت: تنها راه مقابله با مشکلات آن است که با خودسازی و تقویت شخصیت روحی و معنوی ، آستانه تحمل خود را آن قدر بالا ببریم تا مشکلات مالی، خانوادگی و دغدغه‌های اجتماعی و سیاسی نتواند آرامش ما را برهم زند و در روند تحصیل ما خلل ایجاد کند.


وی با بیان اینکه ذهن ما در مسائل اخلاقی و معنوی، به مانند یک ساعت کوکی، مرتبا باید کوک شود، افزود: توصیه من به طلاب این است که روزانه به طور منظم، 20 تا 30 دقیقه از وقت خود را به مطالعه کتب حکمت‌آمیز و تربیتی اختصاص دهند.


حجت الاسلام والمسلمین علم‌الهدی تفکر و دقت طلاب در افکار متعالی بزرگان دین و اخلاق را بسیار مؤثر در خودسازی و تقویت روحی دانست واظهار داشت: طلاب با انجام این امور می‌توانند شاهد ترتب آثار معنوی و تربیتی شگفتی در رشد شخصیت و بهبود مسیر زندگی خود باشند.


وی در پایان احترام به استاد را از سنت‌های دیرین حوزه خواند و افزود: این سنت در مراکز علمی دیگر به آن اندازه که در سطح حوزه‌ها همواره مرسوم بوده است، وجود ندارد، تاریخ عالمان شیعه، صحنه‌های باشکوهی از احترامی که آنان نسبت به اساتید خود ابراز می‌کردند را ثبت کرده که مایه افتخار و عبرت ما است./907/ت302/ن

ارسال نظرات