نماینده مجلس باید با اشاره رهبر جهت گیری مناسب داشته باشد
آیت الله روح الله قرهی، متولی مدرسه علمیه امام مهدی(عج) تهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا اظهار داشت: جایگاه مجلس در انقلاب اسلامی به فرموده امام خمینی(ره) در راس همه امور و در حقیقت عصاره یک ملت است و مردم اگر بخواهند نکتهای را تبیین کنند از طریق مجلس و نمایندگان خود در مجلس این کار را انجام می دهند.
وی با تاکید بر دو عنصر جمهوری و اسلامی بودن نظام، گفت: مجلس باید بر اساس مبانی دینی و اسلامی کار کند، مردم به فرموده امام خویش به جمهوری اسلامی رای دادند نه یک کلمه بیشتر و نه کمتر؛ از این رو انتظار دارند نمایندگان زمانی که در مجلس حضور پیدا میکنند قوانین اسلامی را پباده نمایند، با این وجود شورای نگهبان نیز اگر تعدادی خلاف عمل کردند جلوی کارشان را خواهد گرفت.
آیت الله قرهی با تاکید بر اینکه مجلس امروز با مجلس دوران مشروطه متفاوت است، چون نظام امروز با آن دوران تفاوت دارد، افزود: شورای نگهبان امروز در مسائلی ورود میکند برای رفع شبهه که آیا قانون وضع شده مطابق شرع است یا خیر، چرا که حکومت ما اسلامی است و نمایندگان مردم نیز اهل دین هستند و قوانین اسلامی وضع میکنند، اما در زمان مشروطه حکومت شاهنشاهی بوده و افرادی به عنوان فقیه سعی میکردند قوانین وضع شده را اسلامی یا به اسلام نزدیک کنند.
متولی مدرسه علمیه امام مهدی(عج) با بیان اینکه نمایندگان مردم نخست باید مبانی دینی را مد نظر قرار دهند، اظهار داشت: یک نماینده میبایست حکومت بر اساس ولایت فقیه را بپذیرد اگرچه در برخی کشورها نیز پادشاهان در وضع قوانین دخیل هستند اما در کشور ما با توجه به دینی بودن حکومت باید یک نماینده ولایت را بپذیرد.
وی افزود: اگر نمایندهای ولایت فقیه را نپذیرد در حقیقت نمیخواهد قوانین دینی وضع کند چرا که دین سرپرست دارد و اولین آن حضرت حق باری تعالی است و در استمرار آن حضرت رسول (ص)، معصومین(ع) و فقیه جامع الشرایط میباشند، در نتیجه یک نماینده در صورت نپذیرفتن سرپرست و حاکم دین در حقیقت دین و حکومت دینی را نپذیرفته است.
آیت الله قرهی جزئیات دینداری یک نماینده را دشمن شناس بودن ذکر کرد و گفت: نماینده مؤمن موقعیت خود و دشمن را به خوبی میشناسد و میداند در آن لحظه چه عملی انجام دهد بهتر است.
متولی مدرسه علمیه امام مهدی(عج) اظهار داشت: هوشیاری نیز باید جزء بعدی دین داری یک نماینده مردم باشد، یعنی قبل از آنکه ولی فقیه موردی را به صراحت بیان کند، او با ایما و اشاره رهبر خود متوجه شود و جهت گیری مناسب انجام دهد.
وی با تاکید بر اینکه ماجرای عاشورا قضیه بی اخلاقیهاست و به گفته رسول اکرم(ص) اخلاق ظرف دین است، افزود: مهمترین جزء دینداری متخلق به اخلاق الهی بودن یک نماینده است با این جزء است که فرد از هوی و هوس و احزاب دوری میکند.
آیت الله قرهی با تاکید بر این که هرکس ولو به لحظهای تصور کند به مقام و جایگاهی رسیده، همان لحظه، لحظه سقوط اوست، افزود: در هر دوره از مجلس هم معایب وجود دارد هم محاسن و این مردم هستند که آن را تشخیص خواهند داد.
متولی مدرسه علمیه امام مهدی(عج) در رابطه با اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، اظهار داشت: همانطور که در اوایل انقلاب قانون اساسی نیز بازنگری شد، هر قانونی نیاز به اصلاح دارد، اما نکته مهم این است که چه کسانی با چه ملاک و دیدگاهی، با چه نیت و هدفی قصد این کار را دارند؟ آیا فکر مصلح پشت آن است یا به فرموده قرآن کریم (سوره بقره آیه 11 )فکر فاسدی که خود را مصلح میخواند؟/9598/ت302/ص