۰۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۶:۲۰
کد خبر: ۱۵۱۵۱۸
نسیم هدایت، رهنمود‌های بزرگان به طلاب جوان (35)؛

تدین و تقوا، ملاک انتخاب دوست

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت‌الله سبحانی تبریزی در پاسخ به پرسشی درباره گستردگی معاشرت و دوستی با دیگران و معیار انتخاب دوست از سوی طلاب گفت: طلبه به تقوای افراد توجه کند و کسانی را به دوستی برگزیند که متدین‌تر و با تقواترند.
نسيم هدايت ، علي وافي

به گزارش خبرگزاری رسا، کتاب«نسیم هدایت، رهنمود‌های بزرگان به طلاب جوان» تدوین شده از سوی علی وافی، دربردارنده چهل پرسش و پاسخ درباره آداب و رموز طلبگی و صد‌ها نکته آموزنده درباره شیوه طلبگی است.

با توجه به اهمیت طرح این مباحث برای طلاب به ویژه طلاب جوان و تازه‌وارد به حوزه‌های علمیه، خبرگزاری رسا اقدام به انتشار بخشی از محتوای این کتاب کرده است.

در بخشی از این کتاب، حضرت آیت‌الله سبحانی به این پرسش که« یک طلبه به خصوص در آغاز راه، که از خانه و خانواده، جدا می‌شود و به یک محیط گام نهاده، نیاز بیشتری به معاشرت و دوستی با دیگران احساس می‌کند. گستردگی این کار در چه حدودی مفید است و چه معیارهایی را باید در نظر بگیرد؟» این‌گونه پاسخ داده است:

الآن تا حدودی این مشکل حل است، چون طلبه به محض ورود به حوزه، لازم است در مدرسه مشخصی درس بخواند. در آن مدارس، استاد معین، شاگرد معین و قهراً دوست هم محدود و معین است. مثل سابق نیست که از روز ورود، همه چیز به عهده خودش باشد. از انتخاب استاد و هم بحث تا مدرسه و حجره و هم حجره‌ای. الآن به حمدالله این مشکل، حل شده است و معمولاً دوستان، محدود به محصلین همان مدرسه می‌شوند. منتهی باید از بین آن‌ها یک یا چند نفر را که مناسب‌ترند انتخاب کند. مثلاً در درجه اول همشهری خودش باشد که فرهنگش با او هماهنگ است. در مرحله بعد، کسانی را انتخاب کند که در مدرسه خوش‌نام هستند و خوب درس می‌خوانند. مهم‌تر از همه این‌که به تقوای افراد توجه کند و کسانی را به دوستی برگزیند که متدین‌تر و با تقواترند.

شایان ذکر است، علاقه‌مندان به تهیه این کتاب می‌توانند به انتشارات شفق به نشانی قم ـ خیابان شهدا ـ کوچه 22 مراجعه کنند یا با شماره 7741028 پیش شماره 0251 تماس بگیرند./997/د101/ن

ارسال نظرات