سپری شدن وقت مفید زنان در بیرون خانه ضعف سبک زندگی ما است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام علی کشوری، دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی، در مراسم رونمایی از نخستین نقشه راه تولید الگوی اسلامی که پیش از ظهر امروز در حوزه علمیه مروی برگزار شد گفت: این نخستین کارگروه پیشرفت ایران اسلامی است که نقشه راه تولید الگوی اسلامی را ارائه کرده است.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی با اشاره به سلسله جلساتی که از ابتدای سال 91 در این خصوص شروع شده است، ابراز داشت: اگر این نقشه خوب پیش برود، سوالات این چنینی مطرح می شود که چگونه الگوی پیشرفت ایران اسلامی تهیه کنیم؟ و یا اصلا چه ضرورتی دارد؟ و یا چه مشکلاتی دارد؟ تبیین سوال مسأله الگوی پیشرفت ایران اسلامی بسیار مهم است.
حجت الاسلام کشوری با بیان اینکه شاخصها در مدارس علمیه باید تبیین شود، اظهار داشت: در جامعه باید آموزش داده شود و یادگیری بین عموم محقق شود و از بدیهیات اهداف مدارس علمیه این است که هویت اسلامی در جامعه محقق شود.
وی با اشاره به اینکه هویت اسلامی شاخصهایی دارد، تشریح کرد: ما انقلاب را بهخاطر اهدافی شروع کردهایم و با سرعت به پیش میبریم، انقلاب بهوجود آمد تا که هدف محقق شود.
حجت الاسلام کشوری با تاکید یر اینکه توسعه مادی امروزه بهدست دانشگاهیان افتاده است و توسعه معنوی بهدست حوزویان است، افزود: آخرت مردم بهدست مدارس علمیه و دنیای مردم بهدست دانشگاهها است، آیا درست است که در مسأله الگوی پیشرفت اسلامی مدارس علمیه و دانشگاهها از هم جدا شوند؟ به چه علتی باید جدا شوند؟ سه گروه با سه نظریه مختلف به این سؤالها جواب دادهاند، عدهای که متفکرین جامعه هستند به قسمت دانشگاهی کاری ندارند و میگویند نظام حوزه باید به روز شود، عده دیگر به تفکیک قائل نیستند وبه همین منوال راضی هستند، عده دیگر انقلابیها هستند که توسعه معنوی را اصل دانسته و توسعه مادی را زیر مجموعه توسعه معنوی میداند و قائل به پیروی از دین هستند.
وی با بیان اینکه الگویی باید از دین بیاوریم که هم دین و هم دنیای مردم را با هم داشته باشد، ابراز داشت: توسعه مادی در قدیم بهشکل سنتی بوده، ولی امروزه کارخانه بجایش آمده است و آقایان قائل به این هستند که این کارخانهها نیاز به نیروی مردمی تعلیم دیده دارد و آموزش و پرورش برای این کار تأسیس شد.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی با اشاره به آفت سن تربیت در آموزش و پرورش، تصریح کرد: درسها، کلاسهای جبرانی و برنامه ریزی نظام آموزشی بهطوری پیش میرود که تمام وقت نوجوان و جوان گرفته میشود و وقتی برای دین و خدا شناسی باقی نمیماند از این رو ما نیاز به تحول بنیادی در آموزش و پرورش داریم.
حجت الاسلام کشوری با بیان اینکه به یک روحانی در هیچ جایی، وقت سخن گفتن داده نمیشود، بیان داشت: آیا با توصیههای یک دقیقهای و ساندویچی میشود، تمام دین را تبیین کرد؟ نه این بد است که فقه را خلاصه کنیم و یا ناقص آموزش دهیم.
وی با طرح سؤالی مبنی بر اینکه خانمی که امروزه وارد بازار کار میشود آیا میتواند نیازهای خانواده را برطرف کند؟ گفت: تولید صنعتی رو به نیروی کار ارزان قیمت آورده است و در ورودی دانشگاهها بالای60 درصد خواهران هستند، در صورتی که عمدهترین مسؤولیت تربیتی بهعهده مادر خانواده است که آنهم نصف وقت مفید خود را دربیرون از خانه سپری میکند و این ضعف فرهنگی سبک زندگی ما است.
وی در پایان با بیان اینکه امام خمینی(ره) فرمودند باید گفتمان سازی در نظام اسلامی ایجاد شود، افزود: سؤال دیگری مطرح است که تربیت اسلامی با چه هدفی باید صورت پذیرد؟ هدف، مسأله پیشرفت اسلامی و تبین نظامات جامعه اسلامی است./9597/پ202/ص