۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۰
کد خبر: ۱۶۶۱۷۴
حجت الاسلام سید محسن شفیعی:

بیداری اسلامی متأثر از مکتب اهل بیت(ع) است

خبرگزاری رسا ـ بیداری اسلامی در هرجایی که صورت گرفته، متأثر از روح آزادی خواهی اهل بیت(ع) و قیام حضرت سیدالشهدا(ع) است. امروز وحدت به عنوان یک اصل کلی است و حفظ وحدت تکلیفی است که رهبر معظم انقلاب مشخص فرموده است.
حجت‌الاسلام سيد محسن شفيعي، رييس دفاتر استاني نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌هاي خوزستان،

در زمانی که آمریکا به شدت درگیر توطئه علیه ایران بود، انقلاب‌های اسلامی در منطقه به عاملی جهت افزایش نفوذ ایران در کشورهای اسلامی تبدیل شد که این مسأله غافلگیری آمریکا و کشورهای غربی را در پی داشت.

سیاست مداران آمریکایی در طول مدت 34 ساله انقلاب همواره از صدور آن به دیگر کشورهای مسلمان هراس داشته و با وسایل و اقدامات گوناگون سعی بر منزوی کردن آن در ایران داشتند.

استکبار ضرب شست انقلاب اسلامی را در سال 57 چشید و آن قدر این حادثه برای آنها تلخ بود که بعید است از خاطره آنها حذف شود؛ از این رو تلاش می‌کنند که نگذارند این اتفاق نسخه دومی پیدا کند.

اما برخلاف تصور آنها انقلاب اسلامی ایران با وجود کارشکنی‌ها و بی‌مهری‌های بسیار به سرعت مرزهای جغرافیایی را طی کرد و امروز به عنوان یک مبنای فکری در دنیا مطرح است. مبنای فکریی که برگرفته از دین، معارف الهی و کرامت انسانی است.

این در حالی است که تا سال‌های نه چندان دور، جایگاهی برای دین در مبانی فکری مردم دنیا وجود نداشت. انقلاب اسلامی ایران در گذر از زمان به نمونه‌ای موفق برای مردم مسلمان کشورهای منطقه تبدیل شد و به آنها نشان داد که می‌توان به دور از تسلط استکبار و با برپایی حکومتی مبنی بر آموزه‌های دینی، یک کشور اسلامی را اداره کرد.

برای بررسی بیشتر این موضوع به سراغ حجت الاسلام سید محسن شفیعی، مسؤل نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان رفتیم که حاصل این گفتوگو در ادامه تقدیم می‌شود:

 

رسا ـ نقش علمای جهان اسلام در جلوگیری از تبدیل شدن نهضت‌های مردم منطقه به معارضه خونین فرقه‌ای و مذهبی چیست؟

می‌دانیم که استکبار به طبیعت خود در مقابل عدالت خواهی می‌ایستد؛ به این دلیل که آزادی خواهی و عدالت طلبی نقطه مرگ استکبار است. طبیعی است که این‌ها در بیداری اسلامی وقتی ببینند در نفی نظام سلطه شعار داده می‌شود، جلوی آن ایستادگی کرده و از پیشرفت آن جلوگیری کنند.

عمده نگرانی آنها این است که نوع شعار دادن‌ها و سبک تظاهرات‌ها مانند انقلاب اسلامی ایران است. آنها تلاش می‌کنند که حرکت بیداری اسلامی در نقطه آغاز ناکام باشد و این کار را به هر قیمتی انجام می‌دهند. در یمن آمدند با استفاده از هرم جمعیتی و مختصات جمعیتی آن‌جا مسأله را کشیدند به چالش‌های قومی، قبیله‌ای و طایفه‌ای و به خیال خودشان و به حسب ظاهر انقلاب را در نقطه آغاز خاموش کردند.

اگر این مسأله نیز از دست آنها خارج شود، تلاش می‌کنند در ادامه مسیر، یک کانال انحرافی ایجاد کرده و انقلاب را از مسیر خود منحرف کنند. اگر در این قضیه نیز موفق نشدند، تلاش می‌کنند انقلابیون را به پای میز مذاکره بکشانند.

استکبار از همه ترفندهای خود استفاده می‌کند تا نسخه دومی از انقلاب اسلامی ایران در هیچ کشوری به حاکمیت و پیروزی نرسد؛ اما سنت الهی این است که این‌ها ناکام بمانند و اراده پروردگار نیز اجازه نمی‌دهد نور الهی خاموش شود.

علما، روشنفکران و گروه‌های مرجع در بیداری اسلامی باید بدانند که در حال عبور از یک پیچ تاریخی هستند و اگر نظام سلطه توانست بیداری اسلامی را به انحراف بکشاند، به تعبیر امام(ره) اسلام چنان سیلی‌ای می‌خورد که تا 100 سال نتواند از جای خود بلند شود. استکبار در تونس دید که پس از چند دهه حکومت لائیک، به مجرد اینکه این حصار شکسته شد، مساجد مملو از جوانان شد و هم‌چنین روشنفکرانی که سال‌ها با دین بیگانه بودند، آمدند و خواهان دین و منادی دین شدند.

تردیدی نیست که سکان بیداری اسلامی در دستان رهبر معظم انقلاب است. نخبگان باید به وظایف خود عمل کرده، دسیسه‌های دشمن را بررسی و به دشمنان اعتماد نکنند.

 

رسا ـ خواستگاه بیداری اسلامی کجاست؟

در بیداری اسلامی یک اتفاق بزرگ رخ داد و آن این که بیداری اسلامی حتی در میان جوامع اهل سنت، متأثر از مکتب اهل بیت(ع) است؛ زیرا قرن‌ها این چنین تبلیغ شد که حاکم ولی امر است و این چنین تعبیر شد که باید از حاکم تبعیت کنید؛ چه صالح و چه ناصالح؛ چون روز قیامت او در پیشگاه خداوند متعال پاسخگو است! در صورتی که در تعلیمات شیعه این مسأله کاملا رد شده و در ابتدای بیداری اسلامی برخی از علمای اهل سنت، تظاهرات‌ها را تحریم کردند؛ اما مردم خروش کردند و امواج میلیونی آنها حاکمان ظالم وقت را برکنار کرد.

این حرکت در هرجایی که صورت گرفته، متأثر از روح آزادی خواهی اهل بیت(ع) و قیام حضرت سیدالشهدا(ع) است که امروز وحدت به عنوان یک اصل کلی است و حفظ وحدت تکلیفی است که رهبر معظم انقلاب مشخص کرده است. هم‌چنین در بیداری اسلامی، تحولاتی به وجود آمده که حتی اگر به پیروزی منجر نشوند نیز، کسی نمی‌تواند آنها را کنترل کند.

 

رسا ـ اقدامات وهابیت تکفیری و فتاوای مفتیان وهابیت، چه خطر و آسیبی را متوجه بیداری اسلامی می کند؟

به طور طبیعی یکی از طراحی‌های دشمن برای مبارزه با حرکت‌های توحیدی این است که از پوشش دین استفاده کند و این یک ترفند نخ نما شده کهنه‌ای است که بارها از آن استفاده شده و با این کار می‌خواهند یک انشقاق در حوزه دین ایجاد کنند.

طالبان فرزند آمریکایی‌ها هستند که مصداق خوارج در عصر معاصر ما می‌باشند. آنها طالبان را نه در یک کشور اروپایی، بلکه در یک کشور اسلامی خلق کردند. در برابر انسان‌های متدین و متعهد که من یقین دارم برای تمسخر و استهزا دین، هیچ برگی برنده‌تر از عالِم نماهای وهابی وجود ندارد.

این‌ها فتاوایی می‌دهند که انسان‌های اندیشمند در عالم می‌خندند و اخیرا یکی از این مفتی‌های وهابی فتوا داده که نشستن بر روی مبل حرام است و موجب فسق است؛ به این دلیل که اجداد ما بر روی مبل نمی‌نشستند! این حرفی خنده‌دار و مضحک است.

طالبانی که از آنها به اسلام گراهای تند رو تعبیر می‌شود را ایجاد کردند تا بگویند حداقل از اسلام چند قرائت وجود دارد و ما متأسفیم که کسانی به عنوان عالم ابزار دست نظام سلطه شدند و متأسفیم که کسانی به نام دین به جای اینکه از حریت، آزادی و وحدت امت اسلامی دفاع کنند، مطالبی که موجب تمسخر اسلام می‌شود را بر زبان می‌آورند.

البته اگر امروز حمایت پول‌های نفتی دولت حجاز و حمایت دستگاه‌های اطلاعاتی غرب از وهابیت برداشته شود، این حباب روی آب به لحظه‌ای برباد خواهد رفت؛ چرا که وهابیت ریشه‌ای ندارد و هم‌چنین این عملکرد و خشونت گرایی‌ها با دین، عقل، شرع، فطرت و منطق آزادگان عالم هیچ گونه سنخیتی ندارد که نمونه آن همین نبش قبر یک انسان غیرتمند و یک موحد سربلند و نورانی است.

با تمامی دشمنی دشمنان، دنیا انقلاب اسلامی ایران را شناخته و می‌دانند اسلام یعنی آن دینی که ایران منادی آن است. چه کسی تصور میکرد صدام حسین، حسنی مبارک، دیکتاتور تونس و جلاد لیبی در خفت و خاری سرنگون شوند.

 

رسا ـ نقش خواص و نخبگان در بیداری اسلامی چیست؟

در انقلاب اسلامی نخبگان جامعه آمدند پروانه‌وار به دور شمع امام(ره) اجتماع کردند که شماری از آنها در صف بزرگان و مجتهدان حوزه علمیه بودند؛ آمدند و گفتند که امام(ره) شمع است و ما پروانه‌ایم. مرحوم آیت الله صدوقی، مدنی، دستغیب و اشرفی اصفهانی کسانی هستند که در تقریبا هم سن امام(ره) بوده و هر کدام آیتی از آیات الهی بودند.

اینکه شخصیتی مانند آیت الله دستغیب در مسیر نهضت امام(ره) تکه تکه شود، پیامی بزرگ دارد و پیام آن سربلندی نخبگان دینی جامعه در شکل‌گیری انقلاب اسلامی است و هم‌چنین شخصیت‌هایی مانند آیت الله سعیدی را وقتی ساواک می‌خواهد قطعه قطعه کند، به او می‌گوید اگر خون من به زمین برسد هر قطره آن می‌شود خمینی و آیت الله طالقانی که امام(ره) در خصوص وی گفت: شما برای من به منزله مالک اشتر برای علی(ع) هستید.

امام(ره) در خصوص رهبر معظم انقلاب نیز فرمود: شما مانند خورشیدی هستید که درخشندگی می‌کنید. این به معنای این است که شما مانند یک ستاره معمولی نیستید که در حاشیه باشید، بلکه خورشید هستید و باید درخشندگی کنید.

عظمت نخبگان ما این است که آمدند دور امام(ره) ایستادند و امام خمینی(ره) انقلاب را به پیروزی رساند و بسیاری از این پروانه‌ها در این مسیر سوختند و این‌ها آمدند در امام(ره) ذوب شدند و گفتند امروز آن رسالت تاریخی که همه به دنبال آن بودند، به دستان امام(ره) سپرده شده است.

آسیبی که بیداری اسلامی را تهدید می‌کند این است که نخبگان در بیداری اسلامی نتوانند با بصیرت به وظایفشان عمل کنند.

علما و بزرگان اهل سنت باید به رسالت تاریخی خود در قبال بیداری اسلامی عمل کنند، فضا را بشناسند و بدانند خط دشمن کجاست.

امروز کانون بیداری ایران اسلامی است و نخبگان کشورهای منطقه باید با این کانون ارتباط داشته و از تجربه موفق انقلاب اسلامی استفاده کنند.

 

رسا ـ تمدن سازی اسلامی در چه صورتی محقق می شود؟ لوازم و موانع تحقق این تمدن چیست؟

انقلاب اسلامی حق بزرگی برگردن بیداری اسلامی دارد و آن این است که راه را برای کشورهای اسلامی باز کرده و توهم ناکارآمدی اسلامی و اقتدار سلطه‌گران در دنیا را شکسته است. عمده‌ترین کار نظام جمهوری اسلامی ایران برای شکل‌گیری تمدن اسلامی طراحی جامع این تمدن است.

امام(ره) می‌فرمود: من به جرأت مدعی هستم که مردم ما از مردم معاصر ائمه(ع) و مردم کوفه دوران امیرمؤمنان(ع) برتر هستند؛ به همین سبب اندیشمندان باید این تمدن را برنامه‌ریزی کرده و سپس برای تشکیل حاکمیت آن مجاهدت کنند.

آینده روشن و امید بخشی در انتظار اسلام است؛ به تعبیر شهید مطهری این قطار رو به جلو می رود، اگر چه ممکن است از اطراف به آن سنگ بزنند و خسارت‌هایی هم به تنه این قطار وارد کنند، اما در حال حرکت به جلو است.

 

رسا ـ ممنون از اینکه وقت خود را در اختیار ما قرار دادید.

 

/9462/402/ر

 

ارسال نظرات