شب قدر؛ شلوغترین شب زمین
حجت الاسلام مهدی خوبانی، معاون تهذیب وتبلیغ حوزه علمیه مازندران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری گفت: ماه مبارک رمضان از بهترین ماه های سال است که خواب روزه دار در این ماه عبادت و نفس کشیدن روزه دار در این ماه تسبیح و ساعاتش افضل ساعات است.
وی وجود شب قدر را یکی از ویژگی های مهم ماه مبارک رمضان دانست و افزود: شب قدر شب احیا، دعا، شب نزول رحمت الهی و شب آشتی با خدا و شبی برتر از هزاران ماه دیگر است.
معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه مازندران با بیان این که شب قدر به خاطر شرافت و عظمتش لیله القدر نامیده شد یعنی شبی که صاحب قدر، منزلت و شرافت است، ابراز داشت: سه معنا برای کلمه قدر مطرح شده است که نخستین معنای قدر، منزلت و شرافت است.
وی در ادامه گفت: معنای دیگر کلمه قدر، تنگی زمین است. به دلیل فرود آمدن بسیاری از فرشتگان در این شب با عظمت زمین تنگ می شود و از آن جهت آن شب را شب قدر نامیدند.
معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه مازندران سومین معنای کلمه قدر را تقدیر و سرنوشت دانست و خاطرنشان کرد: در این شب سرنوشت بندگان تا سال آینده مقدر می شود و این وجه وجه محکمی است.
حجت الاسلام خوبانی ادامه داد: امام باقر(ع) در فضیلت شب قدر فرمودند؛ در شب قدر هر امری از امور بندگان تا شب قدر سال آینده معین می شود. از خیر و شر، طاعت و معصیت و ولادت و مرگ روزی موجودات و هر چه درآن سال مقدر گذشته حتمی است.
معاون تبلیغ و تهذیب حوزه علمیه مازندران افزود: امام صادق(ع) نیز می فرماید؛ خدا در شب قدر آنچه از سختی و خوشی یا باران است به مقداری که سال تا سال آینده خواهد معین می فرماید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی از مهم ترین فضیلت های شب قدراشاره کرد و گفت: آمرزش گناهان یکی از مهم ترین فضیلت های این ماه است که پیامبر گرامی اسلام در این خصوص فرمودند؛ هر کس شب قدر را احیا دارد و مومن باشد و به روز جزا اعتقاد داشته باشد تمامی گناهانش آمرزیده می شود.
حجت الاسلام خوبانی با بیان این که فضیلت شب قدر به اندازه هزاران شب است، افزود: نزول قرآن از مهم ترین ویژگی های این شب است.
وی ادامه داد: این که شب قدر در سال یک شب است آن هم در ماه مبارک رمضان خلافی نیست اما در تعیین شبش اختلاف وجود دارد این که شب نوزدهم است با بیست و یکم و یا بیست و سوم روایات مختلفی وجود دارد اما بنابر روایات احتمال قوی شب بیست و سوم است.
معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه مازندران در پایان گفت: از امام صادق نقل شده است اندازه گیری و تقدیر امور در شب نوزدهم انجام می شود و سپس در شب بیست و یکم مهیا و برای امضا آماده می شود و در شب بیست و سوم امضا خواهد شد./950/ت302/س