۰۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۸
کد خبر: ۱۷۸۴۲۷

تشریح «استغفار الرزق» از زبان آیت الله سیدان

خبرگزاری رسا ـ استاد عالی حوزه علمیه خراسان با اشاره به فرازی از استغفار امام علی(ع)، گفت: دل انسان همچون ظرفی است که برای دریافت رحمت الهی آماده شده است اما خداوند بهتری نعمت‌های خود را در ظرف آلوده نخواهد ریخت؛ استغفار، تمیزکننده ظرف دل است و هنگامی که دل پاک شود، آمادگی پذیرش رحمت و نعمت‌های الهی را خواهد داشت. زمینه همه الطاف خداوند استغفار است.
درس مباني اعتقادي آيت الله سيدان در مشهد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، مراسم شب نوزدهم ماه مبارک رمضان، بامداد امروز ششم مرداد با حضور عاشقان و دل دادگان امیرالمؤمنین (ع) و سخنرانی آیت‌الله سید جعفر سیدان در بنای بیت الرضای مشهد برگزار شد.

آیت‌الله سیدان با بیان این که شب‌های قدر فرصتی مغتنم برای بهره بردن از خصوصیات و ارزش‌های معنوی در ماه مبارک رمضان است، به تشریح فرازی از استغفار امام علی(ع) پرداخت و گفت: این استغفار بر اموال فرد تأثیرگذار خواهد بود به گونه‌ای که فردی نزد امام علی(ع) آمد و برای حل مشکل خود از ایشان راه حل خواست و ایشان نیز این استغفار را به او توصیه کردند که پس از گذشت یک سال، وضع او دگرگون‌شده و آن شخص از فراوانی اموالش نزد امیرمؤمنان(ع) خبر می‌آورد.

وی ادامه داد: این استغفار به «استغفار الرزق» شهرت یافته و اگر کسی معنی و مفهوم آن را درک کند، به وسعت آن پی برده و فضا برای مورد مطالعه و الگو قرار گرفتن این استغفار برای رشد و تکامل روح فراهم خواهد بود.

استاد عالی حوزه علمیه خراسان با بیان این که بسیار مناسب و به جاست که وقتی انسان استغفار می‌کند به سوی گناه بازنگردد، اظهار داشت: در بخشی از این استغفار آمده که خدای من، من از گناهان خود استغفار می‌کنم و از تو می‌خواهم که مرا ببخشی اما به گناه بازمی‌گردم و بر آن اصرار می‌کنم که این از پستی من است.

وی به حدیثی از معصوم(ع) اشاره کرد و افزود: حدیثی از ائمه اطهار(ع) در نفی اصرار بر گناه نقل‌شده که می‌فرماید«اگر کسی بر گناهش اصرار کند، کارهای خوب او نیز قبول نمی شود».

آیت‌الله سیدان به ادامه ترجمه استغفار پرداخت و تصریح کرد: در بخش بعدی این استغفار آمده است که، با وجود کرم تو اگر باز هم استغفار نکنم، این نشانه عجز من است، حال این که تو به من هیچ احتیاجی نداری و به من محبت می‌کنی ولی من به تو محتاجم ولی به تو بدی می‌کنم.

وی با اشاره به این قسمت از استغفار که «ای خدایی که هرچه وعده دادی عمل می کنی و هرچه تهدید می کنی، عفو می کنی»، تأکید کرد: دل انسان همچون ظرفی است که برای دریافت رحمت الهی آماده شده است اما خداوند بهتری نعمت‌های خود را در ظرف آلوده نخواهد ریخت؛ استغفار، تمیزکننده ظرف دل است و هنگامی که دل پاک شود، آمادگی پذیرش رحمت و نعمت‌های الهی را خواهد داشت. زمینه همه الطاف خداوند استغفار است. /9315/پ202/س

ارسال نظرات