آیتالله جوادی آملی:
سیاست دینی مانع جنگ و خونریزی است
خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله جوادی آملی گفت: خدا این نظام را آفرید و ما اگر بخواهیم درست زندگی کنیم باید بدانیم در کجا به سر میبریم، باید آن قلمرو حیاتمان را بشناسیم و آن را حفظ کنیم و یک تعامل متقابل با جهان داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله عبدالله جوادی آملی امروز در دیدار جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه دویسبورگ ـ اسن آلمان و تعدادی از اساتید و دانشجویان دانشکده مطالعات جهانی دانشگاه تهران رابطه دین و سیاست را مورد توجه قرار داد و گفت: سیاست، عبارت از کیفیت اداره جامعه است؛ دین، مجموعه ای است از عقاید، اخلاق، فقه، رفتار و گفتار که همه شئون انسان را رهبری می کنند. سیاست در اسلام آن است که انسان نه بیراهه برود نه راه کسی را ببندد؛ نه خود را برتر ببیند نه کسی را فروتر ببیند.
وی ادامه داد: این سه اصل در سیاست اسلامی مطرح است؛ یکی جهان دانی، یکی جهان داری، یکی جهان آرایی؛ ما موظفیم جهان را بشناسیم چون جزء این مجموعه ایم (یک) و این جهان را حفظ کنیم و درصدد تخریب آن نباشیم (دو) و این جهان را بیاراییم و زینت بدهیم (سه) و زینت جامعه به مردان عاقل خردمدار عاقل است (چهار).
این مفسر برجسته قرآن افزود: خدا این نظام را آفرید و ما اگر بخواهیم درست زندگی کنیم باید بدانیم در کجا به سر میبریم، باید آن قلمرو حیاتمان را بشناسیم و آن را حفظ کنیم و یک تعامل متقابل با جهان داشته باشیم چیزی را از جهان بگیریم, چیزی هم به جهان بدهیم تنها مانند گیاهان یا حیوانات مصرف کننده صرف نباشیم.
حضرت آیت الله جوادی آملی بیان کرد: دین، حافظ خون مردم است و سیاست دینی مانع جنگ و خونریزی است هر چند طرفها مسلمان نباشند که مبادا جنگی روی زمین رخ بدهد.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر راهکارهای اسلام در خصوص چگونگی تعامل بین افراد سکولار و متدیّن در جامعه اظهار داشت: قوانین دینی در سه بخش خلاصه می شود، در کشورهایی که نحله های فکری متعدّد وجود دارد، اسلام یک قانون خاص دارد.
این مفسر برجسته قرآن گفت: بخشی از قوانین دین اسلام قوانین محلی است که در حوزه خود مسلمانهاست، بخشی منطقه ای است که در حوزه موحّدان است و کسانی که خدا و وحی و نبوت را قبول دارند منتها بعضی مسلماناند بعضی یهودیاند بعضی مسیحیاند و مانند آن، بخش سوم بخش بین المللی است که هیچ دینی را قبول ندارند.
حضرت آیتالله جوادی آملی ادامه داد: اسلام برای هر سه بخش برنامه دارد، برای هر سه بخش برنامه در جهت زندگی مسالمت آمیز دارد، در بخش بین المللی انسان بر اساس عدل و انصاف باید رفتار کند و نه حق کسی را ضایع کند و نه زیر باطل ظلم برود، انسان نه بیراهه برود نه راه کسی را ببندد؛ نه خود را برتر ببیند نه کسی را فروتر ببیند./927/د102/ج
ارسال نظرات