۲۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۱
کد خبر: ۱۸۷۴۷۳
استاد اخلاق حوزه علمیه:

اهل علم نباید برای خود تقدس ایجاد کند

خبرگزاری رسا ـ معاون تهذیب حوزه علمیه قزوین خطاب به طلاب گفت: ما نباید شخصیت ساختگی برای خودمان درست کنیم و پُز بدهیم، چراکه انتظار ایجاد می‌شود و فردا برآورده کردن آن مشکل است، برای خودمان نباید تقدس درست کنیم.
اهل علم نباید برای خود تقدس ایجاد کند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا قزوین، حجت الاسلام علی عباسی، معاون تهذیب حوزه علمیه قزوین، روز گذشته، در نشست اخلاق مدرسه علمیه شیخ الاسلام با توجه به فصل هفتم از مقام نخست کتاب معراج السعادة ملا احمد نراقی،‌ گفت: علومی که بر روی کاغذ نوشته می‌شود علم حقیقی نیستند، چراکه اهل دنیا هم می‌توانند به این علوم دست پیدا کنند، ‌علم حقیقی از طرف خداوند داده می‌شود.

وی در ادامه افزود: ممکن است کسی سواد اکتسابی نداشته باشد؛ اما به سبب معرفت و درون پاک از طرف خداوند مورد عنایت قرار داده شود و به علم حقیقی دست پیدا کند.

این استاد اخلاق حوزه با بیان این‌که نباید کسی خودش را از دیگران بالاتر بداند، ابراز داشت: این گونه نیست که کسی بالای منبری باشد خودش را بالا ببیند و آن کس را که پایین نشسته حقیر بشمارد.

حجت الاسلام عباسی با اشاره به روایتی مبنی بر این‌که قلب سلیم مایه نجات است،‌ اظهار داشت: مال و لباس مهم نیست و این قلب سلیم است که آدمی را نجات می‌دهد و اگر همراه این قلب لباس پاکی هم باشد چه بسا تاثیر بهتری خواهد داشت.

اهل آخرت آرام آرام در دل مردم جای می گیرد

این کارشناس حوزوی ادامه داد: ممکن است کسی طلبه نباشد؛ اما علم بیشتری داشته باشد اما کسی که طلبگی خواتده و علم دارد، نور بیشتری در وجودش است، ویژگی روحانیت تأثیر آن در بین عموم است و این زمانی تحقق می‌پذیرد که نور به آن افازه شده باشد.

حجت الاسلام عباسی علامت اهل آخرت را نورانی بودن آنها دانست و گفت: اگر کسی از خدا خوف داشته باشد کارش درست می‌شود، در دل مردم آرام آرام نفوذ می‌کند و کسی هم نمی‌تواند جلوی این نفوذ را بگیرد.

وی در ادامه افزود: ما نباید شخصیت ساختگی برای خودمان درست کنیم و پُز بدهیم، چراکه انتظار ایجاد می‌شود و فردا برآورده کردن آن مشکل است، برای خودمان نباید تقدس درست کنیم.

وی در پایان با بیان این‌که طلبه باید سرش به کار خودش گرم باشد، گفت: هر طلبه‌ای که به کس دیگری کار نداشته به جایی رسیده است و این باعث شده که در مقابل خدا تواضع داشته باشد./955/پ203/س

ارسال نظرات