در فصلنامه مشرق موعود چاپ شد؛
پژوهشی درباره حکم نام بردن حضرت مهدی
خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از انتشار مقاله تحلیل حدیثشناسه حکم نام بردن حضرت مهدی(عج) به محمد در فصلنامه مشرق موعود خبر داد.

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، حجتالاسلام سلیمیان عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اظهار داشت: مقاله "تحلیل حدیثشناسه حکم نام بردن حضرت مهدی(عج) به محمد" در شماره 25 فصلنامه علمی پژوهشی مشرق موعود به چاپ رسیده است.
وی افزود: بیست و پنجمین شماره این فصلنامه ویژه بهار 92 در 188 صفحه، با شمارگان 1000نسخه و با قیمت دوهزار و نهصد و پنجاه تومان از سوی مؤسسه آینده روشن راهی بازار نشر شده است.
در چکیده مقاله آمده است: مهدویت اعتقادی پایهای است که همواره در میان باورهای اسلامی بدان اهتمام و توجه ویژهای شده است و این اهتمام همچنان در سخنان معصوم علیهمالسلام و بزرگان دین بازتاب یافته است.
گستره بحثهای درباره این اعتقاد سترگ نه تنها امور کلی، که بسیاری از امور جزئی را نیز در بر گرفته است. یکی از این امور، «حکم نام بردن» آن حضرت به نام «محمد» است که بررسی آن با توجه به ویژگی آن حضرت و نیز چگونگی زندگی وی، اهمیت دارد.
این نوشتار به بحث درباره حکم نام بردن حضرت مهدی(عج) به نام خاص «محمد» بر اساس سخنان معصومان علیهم السلام پرداخته است. دیدگاهها در این بحث با نگاه به گروههای گوناگون روایات در این باره، به طور عمده در دو دسته تقسیم شده است:
دیدگاه نخست، باور کسانی است که در هر شرایطی نام بردن آن حضرت را به نام «محمد» حرام میدانند به گونهای که امروزه حتی آن را به صورت «م ح م د» مینویسند.
دیدگاه دوم از کسانی است که این ممنوع بودن را به سبب نام بردن در برخی روایات و ادعیه، ویژه زمانی دانستهاند که به سبب نام بردن، آسیبی متوجه آن حضرت میشد.
در ادامه بررسی کوتاه مستندات هر دیدگاه بر پایه روایت، نتیجه میگیریم که در زمان غیبت کبری اگر نام بردن آن حضرت موجب آسیب و زیان نشود، جایز است./9191/د102/ی
ارسال نظرات