بزرگداشت بیستمین سالگرد ارتحال علامه حسینی تهرانی در مشهد مقدس
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، بیستمین سالگرد ارتحال علامه سید محمد حسین حسینی تهرانی(ره)، از علما و بزرگان برجسته علم عرفان، شب گذشته با حضور جمع بسیاری از طلاب و فضلای حوزه علمیه مشهد مقدس در تالار نور این شهر برگزار شد.
در این مراسم که پیام فرزند آیت الله سید محمد حسین تهرانی توسط یکی از اعضای بیت ایشان قرائت شد، حجج اسلام محسن سعیدیان، علی رضایی تهرانی، مهدی زمانی و محمد حسن وکیلی از شاگردان و عبدالحمید واسطی دبیرعلمی همایش، سخنرانی کردند.
علامه می گفتند«باید از فرامین آیت الله خامنه ای اطاعت کنم»
حجت الاسلام سعیدیان ضمن بیان خاطراتی از دوران زندگانی مرحوم علامه طهرانی، گفت: مرحوم علامه سید محمد حسین طهرانی در ادب و تواضع بی نظیر بودند.
وی ادامه داد: ادب و تواضع ایشان نسبت به رهبر معظم انقلاب اسلامی بسیار بود و ایشان فرمودند «من ایشان را ولی فقیه می می دانم؛ از ایشان باید اطاعت کنم، اگر ایشان بفرمایند درِ منزل را ببند می بندم اگر بگویند از مشهد برو می روم، باید رهبر انقلاب را تأیید کرد».
این شاگرد علامه تهرانی سپس با بیان این که ادب و تواضع ایشان نسبت به ائمه اطهار بسیار بسیار زیاد بود، ابراز داشت: ایشان نسبت به ساحت مقدس ائمه اطهار بسیار متواضع و با ادب بودند و همواره به ائمه معصومین احترام می گذاشتند.
رهبر انقلاب برای علامه تهرانی 12 مقام و ویژگی برشمرده اند
در بخش دیگری از این مراسم حجت الاسلام رضایی تهرانی به تبیین موضوع «نوآوری های علامه در حکمت و عرفان» پرداخت و در خصوص ویژگی های این عالم فرزانه گفت: علامه تهرانی عارفی کامل و سالکی واقعی بودند. برای شخصیت ایشان در پیام مقام معظم رهبری در زمان ارتحالشان، 12 مقام و ویژگی ذکر شده است.
این استاد فلسفه با اشاره به این که علامه تهرانی از عالمانی بودند که اگر به علمشان و عملشان نگاه شود، تصور می شود که گویا در ساحت غیر علم و عمل گامی نزده اند، اظهار داشت: ایشان هر شب سه ساعت خلسه بدون یک خطره داشتند. از مرحوم آیت حاج آقا سید عزالدین حسینی زنجانی شنیدم که فرمودند «من در نجف خدمت آقای شاهرودی بودم یکی از اعضای خانواده آقای طهرانی آمده بودند و مجددانه از آیت الله شاهرودی می خواستند که به ایشان امر می کنید که آقای تهرانی کمتر ریاضت بکشند».
آثار علامه تهرانی تجلی توحید است
در پایان این همایش حجت الاسلام واسطی با اشاره به این که مرکز ثقل مجموعه کتاب های علامه، توحید است، گفت: مرحوم علامه جعفری در ملاقاتشان با مرحوم علامه طهرانی، هنگام خروج از جلسه گفتند «این کتاب ها بوی تقوا می دهد» از این جهت اگر منظومه فکری مرحوم علامه را بخواهیم بررسی کنیم، در خواهیم یافت که از ابتدا تا انتهای آن توحید وجود دارد.
وی ادامه داد: تجلی توحید در وحی و سپس تجلی وحی در امامت است و سپس نتیجه آن در ولایت فقیه متجلی می شود. این سه فرهنگ به ایجاد قانون و نگرش اسلامی می انجامد.
معاون پژوهش موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام با اشاره به این که مرحوم علامه طهرانی می فرمودند «این انقلاب فعال شد و ما توانستیم این کتاب ها را در این بستر ارائه و فعال کنیم»، افزود: ایشان همچنین می فرمودند «قلم آن مرد الهی ـ امام خمینی ـ با نوفس افراد سخن می گفت و این امر زمینه ساز انقلاب شد».
گفتنی است، در پایان این مراسم از پایگاه ایترنتی «نور مجرد» به نشانیwww.maarefislam.com که شامل آثار و مطالب مربوط به علامه طهرانی(ره) است، رونمایی شد./930/پ203/س