برنامه های سیو یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم تشریح شد


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست خبری اهداف، برنامهها، رویکرد و آخرین اخبار مربوط به سیو یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم با حضور حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رییس سازمان اوقاف و ولی یاراحمدی، رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ، 27 اردیبهشت ماه برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی اعلام کرد: سیو یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم از 5 تا 12 خردادماه با حضور بیش از 65 کشور در دو رشته حفظ و قرائت قرآن کریم در سالن اجلاس سران تهران برگزار میشود.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه در پاسخ به سؤال خبرنگار اعتدال مبنی بر دستاوردهای 30 ساله مسابقات بین المللی قرآن کریم گفت: یکی از دستاوردهای مهم مسابقات، تربیت هزاران حافظ و قاری و ایجاد انگیزه برای آنهاست به طوری که امروز قاریان و حافظان ما توانستهاند رتبههای بالایی در میان کشورهای اسلامی و حتی عربزبان کسب کنند و برای خود کرسی داشته باشند.
دستاورد دیگر این است که این برنامهها برای ترویج فرهنگ قرآن و فرهنگسازی بسیار مؤثر بوده و امروز ارتباط و انس جوانان ما با معارف قرآنی چشمگیری است.
وی افزود: دستاوردهای مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران از برکات انقلاب اسلامی است که به برکت قرآن، اسلام، اهلبیت(ع)، امام راحل(ره)، خون شهیدان و توجهات مقام معظم رهبری جمهوری اسلامی ایران موفق شده یکی از جامعترین و کاملترین مسابقات بینالمللی قرآن را در دنیا برگزار کند.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی اظهار کرد: یکی از وظایف ما صدور آثار، برکات و دستاوردهای انقلاب اسلامی است که یکی از آنها توجه به قرآن کریم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است. لذا حضور نمایندگان قرآنی کشورهای مختلف در ایران این مسأله را به آنها نشان میدهد و این اقدام نوعی صدور انقلاب و فرهنگ آن به کشورهای دیگر و نوعی آموزش و تربیت قاریان و حافظان کشورهای دیگر در عرصههای قرآنی است.
آغاز مسابقات بینالمللی از شب مبعث با حضور بیش از 65 کشور
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه با بیان اینکه این دوره از مسابقات در دو رشته حفظ و قرائت قرآن کریم همزمان با شب مبعث پیامبر اکرم(ص) با سخنرانی رییس جمهور آغاز خواهد شد، گفت: شرکت کنندگان در دو رشته به مدت 6 روز حول محور قرآن کریم به رقابت خواهند پرداخت و روز دوازدهم خرداد اختتامیه آن با حضور مسؤولان کشوری و لشکری، جامعه قرآنی و مردم قرآن دوست تهران برگزار خواهد شد.
وی همچنین تعداد کشورهایی که تاکنون مدارک نمایندگان قرآنی خود را برای شرکت در این مسابقات ارسال کردهاند 75 کشور عنوان کرد و گفت: پس از ارزیابی به عمل آمده 65 کشور موفق به تایید فنی مسابقات شدند و به احتمال زیاد این دوره از مسابقات با رقابت نمایندگان بیش از 65 کشور برگزار شود.
رشد 40 درصدی آثار رسیده به همایش پژوهشهای قرآنی
وی یادآور شد: در بخش پژوهشهای قرآنی امسال بیش از 40 مرکز علمی و پژوهشی مشارکت داشتند بهطوری که شاهد افزایش 40 درصدی آثار دریافت شده بودیم و در مجموع 700 اثر پژوهشی و علمی به دبیرخانه ارسال شد که از میان آنها 620 اثر داخلی و 80 مقاله و اثر خارجی از 15 کشور با موضوع قرآن و تمدن اسلامی دریافت شد.
برپایی خیمههای معرفت با موضوع سبک زندگی اسلامی
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: برپایی خیمههای معرفت با موضوع سبک زندگی اسلامی، پرسش و پاسخ مذهبی و مشاوره برنامه جدیدی است که در حاشیه برگزاری این دوره از مسابقات اجرا خواهد شد. همچنین زیارت حرم امام راحل(ره)، بازدید از حسینیه جماران و باغ موزه دفاع مقدس از دیگر برنامههایی است که برای متسابقین در نظر گرفته شده است.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه خاطرنشان کرد: 98 حافظ و قاری اعلام آمادگی کردند و 2 نماینده از ایران که در رشته قرائت جعفر فردی از تهران و در رشته حفظ آقای هژبری از استان اردبیل با سایر رقبای خود به رقابت خواهند پرداخت که این دو نماینده حاصل برگزاری 1600 مسابقه از سطح شهرستانی تا کشوری است.
برگزاری هشتمین دوره همایش پژوهشهای قرآنی
حجت الاسلام والمسلمین محمدی همچنین از برگزاری برنامههای جانبی در حاشیه برگزاری این دور از مسابقات خبر داد و تصریح کرد: برگزاری هشتمین دوره همایش پژوهشهای قرآنی با همکاری دانشگاه و علوم و معارف قرآنی در دهم خرداد، برگزاری پنجمین دوره همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی در هفتم خرداد، برپایی نمایشگاه قرآنی با همکاری سازمانها و نهادها، برگزاری بیش از 80 کارگاه و نشست تخصصی آموزشی برای عموم مردم، قاریان و حافظان و جامعه قرآنی و همچنین برگزاری محافل انس با قرآن در شهر تهران و شهرستانهای مجاور با حضور قراء بینالمللی ازجمله این برنامهها خواهد بود.
وی به بیان برنامهها و همایشهای جنبی سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن پرداخت و گفت: هشتمین دوره همایش پژوهشهای قرآنی با همکاری دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم 10 خرداد همزمان با برگزاری مسابقات برگزار خواهد شد، 40 مرکز علمی پژوهشی در این دوره از همایش پژوهشهای قرآنی با دبیرخانه همایش همکاری داشته و با اعلام آمادگی خود آثاری را در قالب مقاله، کتاب و پایاننامه ارسال کردند.
حجت الاسلام و المسلمین محمدی گفت: 700 اثر در هشتمین دوره همایش پژوهشهای قرآنی به دبیرخانه ارسال شده که از این میان 620 مقاله داخلی و 80 مقاله خارجی از 19 کشور با موضوع قرآن و تمدن اسلامی به دبیرخانه ارسال شده که نشانه 40 درصد رشد در ارسال اثر نسبت به سال گذشته است.
تجلیل از 14 بانوی فعال قرآنی
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه از برگزاری پنجمین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی همزمان با هفت خرداد با حضور پژوهشگران، داوران، اساتید و مدیران قرآنی سراسر کشور در سالن اجلاس خبر داد و گفت: در این همایش از 14 نفر از بانوان فعال تجلیل به عمل میآید.
در پایان این نشست از پوستر سیو یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم رو نمایی شد./9669/پ202/ص