۰۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۶
کد خبر: ۲۱۴۱۲۷
مدیر کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی:

مقدمه فهم قرآن انس با آن است

خبرگزاری رسا ـ مدیر کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی، با بیان این‌که مقدمه فهم قرآن، انس با قرآن است، گفت: بهترین و مؤثرترین ابزاری که می‌تواند به انسان آرامش دهد، قرآن است.
نمايشگاه قرآن کريم در اصفهان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، امین‌الله شمقدری، مدیر کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی شب گذشته در نشست «بازخوانی نقش مقام معظم رهبری در نهضت قرآنی کشور از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی» که در غرفه سازمان اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی در نهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد برگزار شد بابیان این‌که امام خمینی بر سه موضوع خانواده، قرآن و نماز توجه ویژه‌ای داشتند، گفت: در کتاب‌هایی که از خاطرات امام نقل‌شده، 80 درصد این خاطرات منحصر به این سه قسم است، توجهی که به خانواده داشتند، انسی که با قرآن داشتند.

 

وی ادامه داد: زمانی که امام (ره) بیماری چشم داشتند و پزشک به امام گفته بود که نباید مطالعه کند، امام گفت من چشمی را که نتوانم با آن قرآن بخوانم نمی‌خواهم.

 

نگاه مقام معظم رهبری به جامعه قرآنی و رشد شاخصه‌های قرآنی

 

عضو هیأت امنای حسینیه آیت‌الله خامنه‌ای در خصوص نگاه مقام معظم رهبری به موضوعات و افراد قرآنی، اظهار داشت: ایشان می‌فرمودند: «من وقتی می‌خواستم در مشهد سخنرانی کنم، صحبت من مقدمه‌ای بود برای شروع تلاوت کنندگان وقاریان قرآن، من ایستاده صحبت می‌کردم و برای تلاوت کنندگان قرآن منبر می‌گذاشتم»، این یعنی توجه ویژه و تکریم قاریان و تلاوت کنندگان قرآن.

 

وی بابیان این‌که مقام معظم رهبری توصیه به تشکیل بسیاری از تشکل‌های قرآنی داشتند، ادامه داد: یک نمونه از این فعالیت‌ها، جامعه قاریان است که با حمایت و پشتیبانی ایشان بود که شکل گرفت؛ امروز هر کسی بخواهد حرف جدید بزند باید با قرآن آشنا باشد؛ مادامی‌که یک فرد با قرآن آشنا است می‌تواند حرف تازه‌ای برای گفتن داشته باشد.

 

مدیر کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی با تأکید بر این‌که اگر ریشه بسیاری از نویسندگان قرآنی که کتاب‌های پرفروشی دارند را بررسی کنیم، شمه‌ای از آموزه‌های قرآنی در آنان می‌بینیم؛ عنوان داشت: باوجود چنین تأثیر عمیقی در قرآن، نخست‌وزیر انگلیس اعتراف کرده بود که تا زمانی قرآن در بین مردم باشد ما نمی‌توانیم کاری بکنیم.

 

مقدمه فهم قرآن، انس با قرآن است

 

وی در خصوص طرح 10 میلیون حافظ قرآن، با طرح این سؤال که ما پیش از انقلاب چه تعداد حافظ قران داشتیم، ابراز داشت: امروز بیش از 50 هزار حافظ داریم که چندی پیش متولیان علوم قرانی به رهبری گزارش دادند، آقا تکلیف یک‌میلیون حافظ قرآن را دادند اما وقتی گزارش را شنیدند خوشحال شدند و دستور 10 میلیون حافظ را صادر کردند.

 

شمقدری بابیان این‌که مقدمه فهم قرآن، انس با قرآن است، اظهار داشت: طبیعتاً برای نوجوانان و جوانان گام‌های خوبی برداشته‌شده؛ بهترین و مؤثرترین ابزاری که می‌تواند به انسان آرامش دهد، قرآن است که والدین نقش اساسی در به وجود آمدن این آرامش در فرزندان خود دارند و دراین‌بین باید با روش‌های جذاب، در جوان و نوجوان ایجاد علاقه کنند.

 

وی ادامه داد: امروزه بسیاری از آیات قرآن را به‌عنوان آیات زندگی و آیات کاربردی می‌شناسیم، برای استفاده از آن در زندگی باید تمام مفاهیم آن را بفهمیم؛ اسلام هم به‌تدریج و آرام‌آرام تعالیم خود را به مخاطبین منتقل کرد و به اقتضائات زمان آیین را تکمیل کرد.

 

عضو هیأت امنا حسینیه آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به این‌که باید در این حوزه کار جدی صورت گیرد تا کل قرآن را بفهمیم و مسیر زندگی را درست تبیین کنیم، عنوان داشت: در کنار این‌که مفاهیم قرآن را درک کنیم یکی از راه‌های انس با قرآن، حفظ قرآن است.

 

توجه ویژه کتابخانه‌های عمومی به انس با قرآن

 

وی به عضویت 170 هزار نفر در کتابخانه‌های استان اشاره کرد و گفت: سالانه 3 میلیون کتاب به امانت می‌رود که با بررسی‌های صورت گرفته سه موضوع دین، ادبیات و روانشناسی بیشترین اقبال را از سوی مردم داشت‌اند که این موضوع می‌تواند در ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی باشد تا در راه ترویج فرهنگ دینی گامی برداریم.

 

شمقدری بابیان این‌که خاصیت این نمایشگاه این است که قران را در معرض مردم قرار داده است، تصریح کرد: در کتابخانه‌های عمومی مشهد میزی تعبیه‌شده به نام میز تلاوت که قرآن به‌صورت صفحات جداگانه روی آن قرار داده‌شده و هر فرد می‌تواند یک صفحه قرآن بخواند؛ باید نسیم قرآن به مردم برسد و میز تلاوت نیز حرکتی در راستای همین موضوع است.

 

وی با اشاره به این‌که توجه به قرآن در کتابخانه‌های عمومی در اولویت ویژه‌ای قرار دارد، خاطرنشان کرد: باید بدون عجله و با مشوق‌های خوب و با زمینه‌های ایجاد و انس علاقه به قرآن حرکت کرد، و ازاین‌رو به موضوع قرآن در کتابخانه‌های عمومی توجه ویژه‌ای داریم.

 

تأکید رهبر انقلاب در تجمعات قرآنی به‌عنوان محور تجمعات انقلابی

 

مدیر کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی بابیان این‌که امروز باید تلاش کنیم که هر خانواده یک جلسه داشته باشد، تصریح کرد: با توجه به این‌که امروز ارتباط بین خانواده‌ها سخت شده و فاصله‌ها نیز زیاد شده است، باید تشکیل جلسات خانوادگی را تبلیغ و ترویج کنیم و بهترین موضوع برای این ترویج و تبلیغ جلسات، قرآن است و زیباترین موضوع، تلاوت قرآن.

 

رئوسی که در بحث قرآنی مغفول مانده

 

وی، موضوع مورد تأکید مقام معظم رهبری را بحث مفاهیم قرآنی دانست و عنوان داشت: آنچه ازنظر مقام معظم رهبری مورد تأکید است، بحث مفاهیم قرانی است.

 

شمقدری اضافه کرد: احساس می‌شود کاربران فضای مجازی دچار فقر شدید مفاهیم قرآنی هستند، اگر آنان مفاهیم قرآنی را درک کند محال است که دچار انحراف شوند؛ قرآن مسیرهای مختلف و معضلات زندگی و راه عبور از آن را به نشان داده است./9315/پ202/ب4

ارسال نظرات