چند خبرکوتاه از حوزه هنری
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، امیرحسین شفیعی کارگردان تئاتر در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری با بیان اینکه ساعت 18 امروز چهارشنبه 1 مردادماه نمایش فریاد غزه در تالار اندیشه حوزه هنری به روی صحنه می رود، اظهار کرد: این نمایش محصول کارگاه تئاتر خیابانی ایران است که با حمایت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تولید شده است.
نمایش فریاد غزه به روی صحنه می رود
وی ادامه داد: این اثر روایتگر یک نوجوان فلسطینی است از دنیای وحشیانه ای که در پیرامونش می گذرد.
شفیعی با اشاره به اینکه نمایش فریاد غزه به شیوه تئاتر فیزیکال و با خلق تصاویر جذاب، قصه خود را روایت می کند، عنوان کرد: تلاش داشتیم در این نمایش بیش از آن که حرف بزنیم و دیالوگ بگوییم با خلق تصویر حرف هایمان را برای مخاطب بیان کنیم.
این کارگردان تئاتر درباره نحوه شکل گیری این نمایش، گفت: با شروع اتفاقات غزه و ادامه دار شدن حملات رژیم صهیونیستی به برادران مسلمانمان در فلسطین و نوار غزه، احساس کردیم هنرمندان تئاتر هم باید به این فجایع ادای دینی کنند و تصمیم به تولید نمایش فریاد غزه گرفتیم.
وی با تاکید بر اینکه مردم جامعه نباید در برابر حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه سکوت کنند، اظهار کرد: این نمایش در واقع فریاد هنرمندان بر سر رژیم اشغالگر اسرائیل است، هنرمندان توانایی حضور در غزه و دفاع از این مردم را ندارند اما می توانند با ارائه آثار مرتبط با این فجایع بزرگ ترین همدردی را با این مردم داشته باشند.
شفیعی همچنین گفت: حوزه هنری به عنوان ارگانی که از آثار ارزشی و متعهد همیشه حمایت کرده است این بار هم از این اثر حمایت کرد و شرایط اجرا را برای آن فراهم ساخت.
شایان ذکر است، همایش بزرگ هنرمندان با عنوان غزه تنها نیست امروز چهارشنبه ساعت 18 در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار می شود.
هفتمین چاپ خاطرات خود نوشت سعید تاجیک منتشر شد
چاپ هفتم خاطرات خودنوشت سعید تاجیک با عنوان جنگ دوست داشتنی توسط انتشارات سوره مهر منتشر شد.
کتاب خاطرات سعید تاجیک با عنوان «جنگ دوست داشتنی» که برای اولین بار در سال 1387 توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده بود به هفتمین چاپ خود رسید، این کتاب خاطرات خود نوشته سعید تاجیک، نویسنده جوان و رزمنده جبهههای جنوب است که به صورت داستان روایی تهیه شده و هم اکنون به هفتمین چاپ رسیده است.
در بخشی از اشاره «جنگ دوست داشتنی» آمده است: این کتاب کارنامه رزمی و فرهنگی نویسنده جوان و خوش ذوق آن است، جدول های این کارنامه را عنوان هایی پر کرده است که نشان از یک زندگی طبیعی در میدان های نبرد دارد، جنگ با خنده و شوخی مشکل کنار هم می نشیند، اما وقتی نشست هر دو زیباتر می شود.
با این کتاب سعید تاجیک بر دارایی های معنوی جنگ تحمیلی افزوده است و توانسته چهره ای دوست داشتنی از یک جنگ هشت ساله را نشان دهد، انتشار این گونه آثار باعث می شود جوانان آینده به هشت سال دفاع غرورآفرین کشور خود افتخار کنند، خاطرات هشت سال دفاع مقدس باید نگاشته شود و آن را تکریم کرد تا این تاریخ ارزشمند بدون هیچ تحریفی به دست آیندگان برسد.
چاپ هفتم این کتاب در 551 صفحه به همرا ضمیمه ای از عکس های شخصیت ها و از سوی دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری تولید شده است این کتاب با قیمت 19900 تومان، شمارگان 2500 نسخه و در قطع رقعی منتشر شده است.
کمیته ویژه وقایع فلسطین در حوزه هنری تشکیل شود
محمدعلی خبری پژوهشگر و استاد دانشگاه با لازم دانستن جریان سازی برای دفاع از مردم فلسطین در طول سال گفت: حوزه هنری می تواند از چنین اتفاقاتی پشتیبانی کند بهتر است کمیته ویژه وقایع فلسطین در حوزه هنری تشکیل شود و آثار هنری را با این موضوع، درون مرزها و فراتر از مرزها به نمایش بگذاریم.
محمدعلی خبری تاکید کرد: هنرمندان در واکنش نشان دادن به اتفاقات تلخی که در غزه می گذرد فعال باشند و محکومیت این اتفاق را با صدای بلند بیان کنند.
این پژوهشگر عرصه تئاتر با بیان اینکه هنرمندان کشورمان همواره در مبارزه با ظالمان فعال بوده اند گفت: حالا هم وقت آن رسیده که هنرمندان کشورمان برای نشان دادن مظلومیت مردم غزه وارد عمل شده و از هنرمندان جهان اسلام بخواهند با آن ها همراه شده و با این همبستگی، جهانیان را نسبت به این اتفاقات آگاه کنند.
خبری با بیان اینکه لازم است جهانیان بدانند که هنرمندان کشورمان این حملات را محکوم می کنند، گفت: بنابراین روز جمعه همراه با مردم سراسر کشور در راهپیمایی روز قدس حضور خواهیم یافت و نسبت به رژیم غاصب صهیونیستی اعلام انزجار می کنیم.
این مدرس دانشگاه درباره نقش هنر به عنوان یک رسانه در محکوم کردن چنین وقایعی گفت: هنرمندان ما تاکنون آثار خوبی در زمینه فلسطین خلق کرده اند که این جریان باید پیوسته تر ادامه یابد و تاثیر مستقیم تر و ملموس تری به جا بگذارد.
این هنرمند تاکید کرد: لازم است جریان سازی برای دفاع از مردم فلسطین در طول سال شکل بگیرد و حوزه هنری می تواند از چنین اتفاقاتی پشتیبانی کند.
وی پیشنهاد کرد: با توجه به شدت گرفتن حملات رژیم صهیونیستی نسبت به مردم غزه، می توان آثار برجسته ای را که در طول سال های گذشته انجام شده مجددا اجرا کرد و به نظر من بهتر است کمیته ای ویژه وقایع فلسطین در حوزه هنری تشکیل شود و آثار هنری را با این موضوع، درون مرزها و فراتر از مرزها به نمایش بگذاریم.
نیرومند: هنرمندان غیرت لازم را به موضوع غزه نشان دهند
محمدحسین نیرومند درباره رسالت هنرمندان در بازتاب مسائل غیرانسانی جنگ گفت: در این زمینه سال هاست جریانی به وجود آمده است اما غیرت لازم نسبت به موضوعاتی چون غزه و وقایع غیرانسانی آن کم است؛ باید به این موضوعات توجه بیشتری بکنیم.
محمدحسین نیرومند با تاکید بر اهمیت انتشار تولیدات هنرمندان گفت: به نطر من انتشار تولیدات هنرمندان مهم تر از تولید است ما کار تولیدی زیاد داریم و این کارها آرشیو شده است اگر سیستمی باشد که در سطح بین الملل هم این آثار ارائه شود، می توانند در زمینه رسانه ای بودن کمک کنند وی اضافه کرد: تلاش هنرمند معطوف به ارائه است.
این نقاش و هنرمند کشورمان درباره رسالت هنرمندان در بازتاب مسائل غیرانسانی جنگ گفت: در این زمینه سال هاست جریانی به وجود آمده است اما غیرت لازم نسبت به موضوعاتی چون غزه و وقایع غیرانسانی جنگ کم است؛ باید به این موضوعات توجه بیشتری بکنیم.
نیرومند با مهم دانستن نقش هنرمند در خلق آثار در مورد موضوعاتی چون غزه گفت: با وجود اینکه خود فرد هنرمند در این باره نقش مهمی دارد اما نقش مدیریت فرهنگی در این زمینه مهم تر است. توجه مدیران باعث می شود در جوانان انگیزه برای خلق اثر درباره این موضوعات ایجاد شود.
وی در پایان درباره المانی که از غزه برای خلق اثر هنری دریافت می کند، تصریح کرد: در واقع مجموعه تصاویر می تواند الهام دهنده باشد اما مهم ترین المان عکس های نوزادان پنج و شش ماهه است که به دست این جنایتکاران به شهادت می رسند این تصاویر می توانند دست مایه خوبی برای به تصویر کشیدن مظلومیت مردم غزه و عمق جنایات رژیم صهیونیستی باشند.
گفتنی است، گردهمایی بزرگ هنرمندان در حمایت از مردم مظلوم غزه با عنوان غزه تنها نیست چهارشنبه یک مرداد ساعت 18 در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار می شود.
مهدی فرج اللهی: با طنز می توان صریح تر از سایر هنرها انتقاد کرد
مهدی فرج اللهی طنزپرداز کشورمان درباره حملات رژیم صهیونیستی به مردم مظلوم غزه گفت: در کنار نهادها و ارگان های مختلف، هنرمندان هم می توانند به نوبه خود وارد عرصه شوند.
مهدی فرج اللهی، شاعر، نویسنده و طنز پرداز درباره نقش هنرمندان در بازتاب چنین اتفاقاتی توضیح داد: هنر به عنوان یک ابزار می تواند به نشان دادن پدیده ها و بازگو کردن اتفاقات موثر باشد هنر از منظر دیگری به اتفاقات نگاه می کند ضمن اینکه هنرمند می تواند به آن اتفاق چیزی اضافه کند و باعث درک بهتر آن توسط مردم شود تا تاثیر بیشتری داشته باشد.
فرج اللهی گفت: تاکنون اتفاقات خوبی توسط هنرمندان کشورمان انجام شده اما لازم است این مسائل استمرار پیدا کند چرا که اثرگذاری آن را می توان با استمرار شاهد بود، در عین حال لازم است در حوزه های متنوع تر و گسترده تری این اقدامات انجام شود.
این طنزپرداز گفت: طنز انواع مختلفی دارد و چند ویژگی آن باعث می شود بتوان از آن برای نشان دادن اتفاقاتی مانند آنچه در فلسطین می گذرد کمک گرفت یکی از ویژگی هایش این است که در طنز می توان صریح تر از سایر هنرها بود و با استفاده از هجو انتقاد کرد، یکی دیگر از ویژگی های طنز به ویژه کاریکاتور و کارتون این است که در یک لحظه اثر خود را روی مخاطب می گذارد در حالی که در سایر هنرها شاید باید ساعت های زیادی را صرف کرد تا مخاطب متوجه موضوع مورد اشاره هنرمند شود.
او ابراز امیدواری کرد با استمرار فعالیت هنرمندان در این زمینه، بتوان برای روشن کردن افکار عمومی نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی گام برداشت.
گفتنی است، گردهمایی بزرگ هنرمندان در حمایت از مردم مظلوم غزه با عنوان غزه تنها نیست چهارشنبه 1 مرداد ساعت 18 در تالار اندیشه حوزه هنری با امضای بیانه ای در محکومیت جنایات رژیم غاصب فلسطین توسط هنرمندان برگزار می شود.
یدالله وفاداری: نمایشنامه هایی با موضوع غزه تولید می شوند
یدالله وفاداری با اعلام خبر تولید تعدادی نمایشنامه با موضوع غزه گفت: اگر بتوان آن ها را در کشورهای دیگر هم به اجرا درآورد، مردم بیشتری با ماهیت این اقدامات غیربشری آشنا خواهند شد.
یدالله وفاداری، هنرمند و مدرس دانشگاه با واکنش نشان دادن نسبت به وقایعی که در غزه می گذرد، گفت: هنرمندان هم باید در این زمینه وارد شده و نقش خود را در نشان دادن این فجایع یا کاستن از آن ها ایفا کنند.
وی تاکید کرد: با خلق اثر در زمینه های مختلف هنری می توان انزجار خود را نسبت به ظلمی که نسبت به مسلمانان انجام می شود نشان داد و با رسانه ای و جهانی کردن این آثار، توجه جهانیان را به وقایع تلخی مانند آنچه امروز در غزه شاهد هستیم جلب کرد.
این فعال عرصه هنرهای نمایشی همچنین به اقداماتی که در سال های گذشته در این زمینه صورت گرفته اشاره کرد و گفت: تاکنون در کشورمان همایش ها، نمایشگاه ها و جلسات گوناگونی در رابطه با دفاع از مردم مظلوم فلسطین و نشان دادن جنایت های رژیم صهیونیستی برگزار شده اما به نظر می رسد آن طور که باید و شاید موثر نبوده اند و لازم است با توان بیشتری در این زمینه وارد شویم.
وفاداری گفت: با توجه به اهمیت این موضوع ما هم وارد کار شده ایم و در این زمینه تعدادی نمایشنامه تولید خواهد شد که مظلومیت مردم فلسطین را نشان دهد و اگر بتوان آن ها را در کشورهای دیگر هم به اجرا درآورد، مردم بیشتری با ماهیت این اقدامات غیربشری آشنا خواهند شد.
گفتنی است گردهمایی بزرگ هنرمندان در حمایت از مردم مظلوم غزه با عنوان غزه تنها نیست چهارشنبه 1 مردادماه ساعت 18 در تالار اندیشه حوزه هنری با امضای بیانه ای در محکومیت جنایات رژیم غاصب فلسطین توسط هنرمندان برگزار می شود.
خط های موازی در راه جشنواره تئاتر جوان سوره ماه
نمایش خط های موازی به کارگردانی حمیدرضا شهامتی برای حضور در نخستین جشنواره استانی تئاتر جوان سوره ماه در یزد آماده می شود.
کارشناس مسئول واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری یزد با اعلام این خبر گفت: خط های موازی به نویسندگی وحید آبرود و طراحی و کارگردانی حمیدرضا شهامتی در حال تمرین و آماده سازی جهت شرکت در اولین جشنواره استانی تئاتر جوان سوره ماه است.
علی جاور، موضوع نمایش را داستان شش جوان عنوان کرد که قطار دارای محموله ای را به سرقت می برند و... .
وی افزود: این نمایش به تهیه کنندگی حوزه هنری استان یزد برای حضور در نخستین جشنواره استانی تئاترجوان سوره ماه در دست تولید است.
مسئول واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری یزد اظهار داشت: در این نمایش مجتبی لاله زاری، بهزاد یزدانی، محمد خیراندیش، حسین نصیری، فرزانه و آزاده ابراهیمی فرد به ایفای نقش می پردازند.
دیگر عوامل نمایش عبات اند از؛ دستیار کارگردان: احسان قانع، طراح صحنه: حمیدرضا شهامتی و حسین نصیری، موسیقی: حسین افروز، همراهان: علی سخاوت و محمد پارسایی خواه.
شهامتی کارگردان نمایش هم با بیان اینکه 20 روز است تمرینات را در گروه هنری دهه هفتادی ها شروع کرده ایم، گفت: امیدواریم در فرصت باقیمانده با تمرینات بیشتر به آمادگی کامل برسیم و حرفی برای گفتن در جشنواره استانی داشته باشیم.
حمیدرضا شهامتی متولد 1370 یزد، دانشجوی رشته عکاسی است که فعالیت هنری خود را از سال 86 در زمینه بازیگری تئاتر آغاز کرده است.
وی کارگردانی نمایش را از سال 90 با نمایش مسافر مرگ شروع کرد و در سال 92 نیز نمایشنامه خوانی سگ ولگرد صورتی و نمایش های قطار و تماشاچی محکوم به اعدام را به روی صحنه برده است.
این هنرمند جوان در زمینه فیلم سازی، تصویربرداری و تدوین هم فعالیت می کند.
گفتنی است، اولین جشنواره استانی تئاترجوان سوره ماه 15مرداد در یزد برگزار می شود.
شرفشاهی: شاهد جهش چشمگیری در عرصه طنز هستیم / طنز نیازمند فضای باز و آزادی های بیشتر است
کامران شرفشاهی معتقد است در دو دهه اخیر شاهد رشد و جهش چشمگیری در عرصه طنز کشورمان هستیم.
کامران شرفشاهی نویسنده و شاعر با بیان اینکه در سال های اخیر شاهد رویکرد رسانه های گروهی به طنز و طنزپردازان بوده ایم، اظهار کرد: این موضوع به نوبه خود بیانگر توجه اصحاب رسانه و اهل قلم به نیاز جامعه در این زمینه است.
وی ادامه داد: در قالب جشنواره ها و همایش های تخصصی طنز نیز در سال های اخیر برنامه هایی همانند جشنواره طنز سوره که جایگاه قابل ملاحظه ای در بین طنزپردازان پیدا کرده، برگزار شده است و همچنین رویکردی که در هنرهای دیداری و شنیداری و تجسمی نسبت به طنز پیدا شده است همه و همه دلالت بر رونق و توجه چشمگیری دارد که امروزه طنز در جامعه ما به صورت روزافزونی پیدا کرده است این طلیعه را می توان به فال نیک گرفت و جای آن دارد که به چشم اندازهای امیدبخش تر و آفاق گسترده تری در این زمینه نظر داشته باشیم.
این نویسنده و پژوهشگر کشور با بیان اینکه در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد ظهور طنزپردازان چیره دست و نکته سنجی بوده ایم، عنوان کرد: به ویژه در دو دهه اخیر شاهد رشد و جهش چشمگیری در عرصه طنز کشورمان هستیم که این روند موجب شده است تا شاعران و نویسندگان حتی به صورت خاص در این عرصه فعالیت کنند و انتشار مجموعه های متعدد شعر، داستان و نثر ادبی در قالب طنز، بیانگر ظرفیت هایی است که تنها بخشی از آن تاکنون مجال عرضه یافته است.
شرفشاهی خاطرنشان کرد: با مروری بر ادبیات غنی و کهن پارسی، به این حقیقت دست می یابیم که طنز همواره مورد توجه سخنوران نامدار ادب پارسی قرار داشته است. در آثار برخی از این سخن سرایان رگه هایی از طنز دیده می شود و در آثار برخی دیگر طنز به شکل پررنگ تری جلوه گر است البته با بررسی آثار شاعران نامدار کشورمان با گونه های مختلفی همانند هزل، هجو، فکاهه و گونه های دیگری نیز رو به رو می شویم اما طنز به شکل هوشمندانه و زیرکانه ای برای بیان مسائل اجتماعی و مفاهیم اخلاقی در آثار شاعرانی به چشم می آید که از اندیشه والا و دانش افزون تری برخوردار بوده اند.
وی با تاکید بر اینکه طنز نیازمند فضای باز و آزادی های بیشتری ست، اظهار کرد: به همین سبب در دوره هایی که شرایط مطلوب تری برای بیان حقایق و واقعیت ها وجود داشته، عنصر طنز در شعر شاعران جلوه بیشتری یافته است.
این نویسنده گفت: از بین شاعران کلاسیک کشور، سعدی و عبید زاکانی به طنز توجه ویژه و بیشتری نشان داده اند البته شخصیت های دیگری نیز به تقلید از این شاعران کوشیده اند تا در این عرصه طبع آزمایی کنند در دوران مشروطیت نیز شمار چشمگیری از شاعران کوشیدند تا از قالب طنز برای بیان اندیشه های اصلاح گرایانه خود سود بجویند و البته در این مسیر برخی به افراط افتاده اند که این نکته بسیار مهم است نباید در بیان مسائل و مفاهیم اجتماعی از میانه منطقی و اخلاقی فاصله گرفت و دچار افراط و تفریط شد.
رضا ساکی: هنر باید در مسئله غزه جریان داشته باشد
یک طنزپرداز بر لزوم وارد شدن هنرمندان در مسائل روز مانند حمله به فلسطین تاکید کرد و گفت: اینکه صرفا اخباری راجع به این موضوعات می شنویم کافی نیست بلکه باید هنر را هم وارد این جریان کنیم؛ چرا که کار هنری و کار خبری درمورد مسائلی مانند غزه با هم تفاوت دارند.
رضا ساکی درباره این تفاوت ها توضیح داد: درست است که درمورد چنین وقایعی که در غزه، عراق یا افغانستان صورت می گیرد اطلاع رسانی کار مهمی است، اما شاید مهم تر از آن آگاهی بخشی باشد ما دائم خبرها را رصد می کنیم اما جا دارد که هنر وارد شود و تحولات منطقه را طوری تبیین کند که مردم متوجه آن اتفاقات شوند.
او تاکید کرد: بهترین رسانه هنر است و می تواند این اتفاقات را درونی کند؛ چرا که در بیشتر موارد، یک فیلم یا یک شعر و به طور کلی اثر هنری می تواند تاثیر بیشتری از دیدن یک تصویر داشته باشد هنر، با فاصله گذاری که انجام می دهد می تواند اثر بسیاری در درک آن واقعه داشته باشد؛ به طوری که درباره جنگ جهانی دوم هم آن را شاهد بودیم.
این هنرمند درباره وظیفه هنرمندان در چنین شرایطی گفت: نه تنها درمورد غزه بلکه به طور کلی در هر موردی که احساس شود ظلمی در حال اتفاق افتادن است هنرمندان باید وارد شوند هر جایی که فضا، فضای خاکستری و مملو از دروغ باشد، وظیفه هنرمند است که آن را شفاف کند و بی عدالتی ها را عیان کند.
ساکی همچنین بیان کرد: الان در فضای شبکه های اجتماعی، شاهدیم که طنزنویس ها و کاریکاتوریست ها به وقایع روز مانند حمله به غزه واکنش نشان می دهند و امید است با این اقدامات آگاهی بخشی بیشتری صورت بگیرد.
گفتنی است، گردهمایی بزرگ هنرمندان در حمایت از مردم مظلوم غزه با عنوان غزه تنها نیست چهارشنبه 1 مرداد ساعت 18 در تالار اندیشه حوزه هنری با امضای بیانه ای در محکومیت جنایات رژیم غاصب فلسطین توسط هنرمندان برگزار می شود.
قدیریان: اوایل انقلاب بار مفهومی مقاومت را نقاشی به دوش می کشید
عبدالحمید قدیریان با تاکید بر نقش تصویر در به تصویر کشیدن وقایع روز گفت: در اوایل انقلاب بار مفهومی این حرکت های مقاومت را نقاشی به دوش می کشید و نقاشان حوزه هنری در اوایل انقلاب سهم زیادی در انتقال مفاهیم در قالب تابلو داشتند.
عبدالحمید قدیریان نقاش، که در گردهمایی هنرمندان در حوزه هنری برای حمایت از غزه شرکت کرده بود درباره نقش هنر در ادامه مقاومت گفت: در اوایل انقلاب بار مفهومی این حرکت های مقاومت را نقاشی به دوش می کشید و نقاشان حوزه هنری در اوایل انقلاب سهم زیادی در انتقال مفاهیم در قالب تابلو داشتند این تجربه نشان می دهد نقاشی چنین توانی دارد که سهم خودش را درباره اتفاقات روز ادا کند.
وی درباره انتقال دیدگاه و وقایع روز از طریق نقاشی گفت: تصویر یک زبان جهانی و گویا است و می توان بدون نیاز به دانستن زبان مشترک، از آن برای انتقال مفاهیم مختلف به مردم سایر جهان کمک گرفت.
قدیریان همچنین اشاره کرد: همان طور که خداوند هم بسیاری از مفاهیم را در قالب قصه و تصویر به ما منتقل می کند، ما هم می توانیم با نمایش آنچه در حال رخ دادن است، توجه جهانیان را جلب کنیم.
این هنرمند که در حاشیه این گردهمایی به اجرای نقاشی با موضوع غزه مشغول بود در پایان صحبت های خود بر نقش مهم هنرمندان در چنین شرایطی تاکید کرد.
مصطفی ندرلو: این مردم به چه گناهی قتل عام می شوند
مصطفی ندرلو نقاش کشور گفت: مظلومیت مردم غزه باعث می شود نتوان چیزی گفت و این سوال به ذهن می رسد که این مردم به چه گناهی و جرمی قتل عام می شوند.
مصطفی ندرلو هنرمند کشور، در گفت و گو با پایگاه خبری حوزه هنری درباره هنر تجسمی به عنوان رسانه ای که می تواند از مظلومیت مردم غزه دفاع کند، گفت: در قالب هنرهای تجسمی به اندازه زیادی آثر کار شده است که می تواند گویای رسانه ای بودن آن باشد.
وی در ادامه بیان کرد: در کشور ما مردم مسئله فلسطین را شاخص مهم و خاصی تلقی می کنند و به آن اهمیت می دهند اما نباید این طور فکر کرد که فقط مردم ایران هستند که این حساسیت را دارند در صورتی که مردم جهان این دغدغه را دارند.
این کارشناس نقاشی با انتقاد از کم کاری در زمینه فلسطین تصریح کرد: کار هنری زیادی در زمینه فلسطین صورت نگرفته است در حالی که در دنیا هنرمندان در زمینه های مختلف هنری کار می کنند و تاثیرگذار هستند انجام این فعالیت ها نیاز به بودجه و حمایت مالی دولت و سازمان های ذی ربط فرهنگی دارد و باید کمک جدی در این زمینه انجام شود.
ندرلو همچنین مسئله غزه را یک فاجعه انسانی دانست و گفت: با نگاه کردن به تصاویر، آدم وحشت می کند مظلومیت مردم غزه باعث می شود که چیزی نتوان گفت و این سوال به ذهن می رسد که این مردم به چه گناهی و جرمی قتل عام می شوند ما دیدن این تصاویر را معمولی می پنداریم؛ در صورتی که خیلی وحشتناک است و نمی شود المانی برای خلق اثر از آن دریافت کرد.
سنگری: ارتباطی دو سویه بین هنرمندان ایران و غزه برقرار شود
محمدرضا سنگری با بیان اینکه این دست همایش ها قدم اول در حمایت از مردم مظلوم غزه است، ادامه داد: قدم دیگر ارتباط با هنرمندان غزه است به صورتی که هم آثار هنری آن ها در اینجا نمایش داده شود و هم آثار هنرمندان ایرانی که در حمایت از غزه است برای آن ها منعکس شود.
محمدرضا سنگری مسئول دفتر هنر و ادبیات عاشورایی حوزه هنری که در همایش حمایت هنرمندان از مردم مظلوم غزه شرکت کرده بود گفت: خداوند در پایان سوره شعرا وقتی می خواهد هنرمندان متعهد را استثنا کند، می فرماید کسانی هستند که ایمان و عمل صالح دارند و مدافع دردمندان هستند و در مقابل بیداد و ستم قد علم می کنند.
محمدرضا سنگری با بیان اینکه غزه امروز مظهر مظلومیت جهان اسلام است، بیان کرد: این حرکتی که اینجا اتفاق می افتد، نمود و نماد همان حرکت هنرمندانه ای است که خداوند از مسلمانان توقع دارد. این می تواند اولین قدم باشد، نخستین قدمی که می شود برداشت این است که از مظلوم حمایت کنیم، اما به نظر می رسد بیش از این باید کار کنیم.
وی با بیان اینکه هنرمندان می توانند برای بیدار کردن ذهن جهان نسبت به مظلومیت غزه در سطح جهانی نقش آفرین باشند، گفت: حوزه هنری به عنوان مجموعه ای که به عنوان پایگاه متعهدانه هنر شناخته می شود باید در این جهت سهم جدی داشته باشد.
سنگری ادامه داد: تصورم این است که می توانیم در فضاهای مجازی وارد شویم و دوستان هنرمند ما با هر ظرفیت هنری که دارند نسبت به غزه اعلام حمایت کنند.
وی همچنین گفت: قدم دوم این است که نقش حمایتی نسبت به غزه داشته باشیم، این کار می تواند در حوزه های مختلف اتفاق بیفتد و به عنوان مثال هنرمندان می توانند برای این مردم کمک جمع کنند و قدم دیگر ارتباط با هنرمندان غزه است به صورتی که هم آثار هنری آن ها در اینجا نمایش داده شود و هم آثار هنرمندان ایرانی که در حمایت از غزه است برای آن ها منعکس شود.
رحماندوست: برای همدردی با مردم فلسطین احساس وظیفه کردم
مصطفی رحماندوست شاعر، معتقد است گردهمای غزه تنها نیست باعث می شود آن هایی که آمادگی دارند، از هنری که دارند استفاده کنند و همدردی شان را نشان دهند.
مصطفی رحماندوست درباره حضورش در گردهمایی هنرمندان برای حمایت از غزه گفت: اتفاق خیلی بزرگ تر از این حرف هاست که با این حضور تمام کارها درست شود ولی برای نشان دادن همدردی مان با مردم فلسطین احساس وظیفه کردیم که در اینجا جمع شویم.
این شاعر شناخته شده کشورمان درباره نقش هنر گفت: بی تردید هنر تاثیرگذار است و با استفاده از آن می توان راحت تر و تاثیرگذارتر وقایع را به مردم نشان داد و آن ها را در جریان اتفاقاتی که می گذرد قرار داد.
وی ادامه داد: هنر یک وسیله بیان است و با استفاده از آن می توان حرف خوب یا حرف بد زد، بستگی دارد که بخواهیم از کدام استفاده کنیم.
رحماندوست همچنین گفت: حضور ما در اینجا، کاری بوده که می توانستیم انجام دهیم و این گردهمایی باعث می شود آن هایی که آمادگی دارند، از هنری که دارند استفاده کنند و همدردی شان را نشان دهند.
چرخنده: آنچه در غزه می گذرد فراتر از تخیل بشری است
الهام چرخنده با انتقاد از سازمان ملل درباره موضوع غزه بیان کرد: فقط کافی است سر سوزنی وجدان داشته باشیم تا درک کنیم آنچه در آنجا می گذرد فراتر از تخیل بشری است.
الهام چرخنده بازیگر سینما و تلویزیون درباره فجایعی که در غزه اتفاق می افتد، گفت: حضور حضرت زینب(س) توانست واقعه کربلا را حسینی کند و الان هم به نوع دیگری این اتفاق در حال رخ دادن است و مسلمان ها مورد ستم قرار می گیرند.
وی که در گردهمایی غزه تنها نیست برای حمایت از مردم مظلوم غزه شرکت کرده بود، درباره نفش هنرمندان در چنین شرایطی گفت: من بر خودم واجب دیدم که در بین تمامی دغدغههایی که دارم، در این جمع حاضر شوم و با حضور و امضای بیانیه حمایتم را از مردم ستمدیده غزه اعلام کنم و امیدوارم این تریبونی باشد که بتوانیم صدایمان را به جهان برسانیم.
چرخنده با انتقاد از سازمان ملل درباره موضوع غزه بیان کرد: فقط کافی است سر سوزنی وجدان داشته باشیم تا درک کنیم آنچه که در آنجا می گذرد حتی فراتر از تخیل بشری است.
این بازیگر درباره تاثیر هنر در چنین شرایطی هم گفت: از هنر هر کاری ساخته است؛ هنر همان طور که می تواند باعث تخریب شود، می تواند باعث رشد دینی و فکری هم شود و حضور پرقدرت هنرمندان می تواند ظلم را از بین ببرد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد این کشتار جمعی هرچه زودتر به پایان برسد و صلح برقرار شود./966/د101/س