۰۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۲
کد خبر: ۲۱۴۷۲۳

خاطره ای از مرحوم حضرت آیت الله اراکی

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله اراکی در سال 1356 برای زیارت به کربلا مسافرت می­کند در اوج اقتدار محمدرضا پهلوی که هیچ کسی فکر پیروزی انقلاب اسلامی را نمی کرد در خروجی حرم حضرت ابوالفضل(ع) امام خمینی(ره) را دیده و به ایشان می­گوید: «اولا: هرکه با آل علی درافتاد ورافتاد؛ دوما: من هنوز معتقد هستم شما احیاکننده مذهب شیعه هستید».
آيت الله العظمي اراکي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام مصلحی عراقی نوه مرحوم حضرت آیت الله محمدعلی اراکی در آخرین برنامه ضیافت شبکه معارف صدا و سیما درباره شخصیت این عالم ربانی اظهار داشت: حضرت آیت الله اراکی از علمای طراز اول حوزه بود که به همراه استادش حضرت آیت الله حائری از حوزه علمیه اراک به قم آمد و در تأسیس حوزه علمیه به استاد کمک کرد.

 

نوه حضرت آیت الله اراکی با بیان ارادت ایشان به حضرت امام خمینی(ره) گفت: ایشان امام را احیاگر مذهب شیعه در قرن معاصر می­دانست و با توجه به روایات معتقد بود در هر قرنی یکی از علمای شیعه این وظیفه را انجام داده که در سال چهارصدقمری، شروع قرن پانزدهم و قرن حاضر حضرت امام خمینی(ره) این ظرفیت و مجاهدت را دارد.

 

وی ابرازداشت: حضرت آیت الله اراکی در سال 1356 برای زیارت به کربلا مسافرت می­کند در اوج اقتدار محمدرضا پهلوی که هیچ کسی فکر پیروزی انقلاب اسلامی را نمی کرد در خروجی حرم حضرت ابوالفضل(ع) امام خمینی(ره) را دیده و به ایشان می­گوید: «اولا: هرکسی با آل علی درافتاد ورافتاد؛ دوما: من هنوز معتقد هستم شما مجددالمذهب فی خامس عشر (احیا کننده مذهب شیعه در قرن معاصر) هستید» که امام با بغض دست ایشان را می­فشرند و از حرم خارج می­شوند.

 

حجت الاسلام مصلحی در ادامه تأکیدکرد: تا زمانی که حضرت امام خمینی(ره) در قید حیات بودند حضرت آیت الله اراکی با اعتقادی که به امام داشت مرجعیت را قبول نکرد و دیگران را به ایشان ارجاع می­داد تا این که بعد از رحلت امام، آیت الله اراکی در سن 97 سالگی با شرایطی این وظیفه را قبول کرد.  

 

 وی با بیان ویژگی تدریس ایشان یادآورشد: حضرت آیت الله اراکی کلام را گزیده و پرمعنا بیان می­کرد، از تکرار و زیاده­گویی پرهیز می­نمود و افرادی از درس ایشان استفاده می­کردند که یک دوره درس خارج را شرکت کرده بودند.

 

نوه حضرت آیت الله اراکی با اشاره به ارادت و محبت ایشان به اهل بیت(ع) گفت: به ائمه اطهار(ع) توسل می­جست به ویژه در مشکلات علمی به حضرت فاطمه معصومه(س) متوسل می­شد علاقه خاصی به اشعار خوب در شأن اهل بیت(ع) داشت در مناسبت­های مختلف، اشعاری مانند دیوان آیت الله کمپانی را می­خواند اشک می­ریخت برای سادات قدر و منزلت خاصی قائل بود در مجالس تمام قد به احترام ایشان بلند می­شد و می­گفت: پدرم بهتر و بیشتر از من سادات را احترام می­کرد و خودش را عبدعبید سادات می­دانست.

 

وی با بیان محبت و علاقه شدید ایشان به امام رضا(ع) خاطرنشان­کرد: حضرت آیت الله اراکی برای زیارت حضرت امام رضا(ع) به مشهد می­رفت در تابستان چند ماه اقامت می­کرد در این مدت هر روز حرم مشرف می­شد در قسمت بالاسر حضرت با حالت تضرع و ایستاده زیارت جامعه کبیره را تا پایان می­خواند به گونه­ای که دستمال مخصوص اشک ایشان خیس می­شد.

 

حجت الاسلام مصلحی افزود: حضرت آیت الله اراکی هر روز بعد از نماز صبح یک جزء و در ماه رمضان سه جزء قرآن تلاوت می­کرد تا اواخر عمرش مقید به نماز جماعت، نماز جمعه و غسل جمعه بود، برای سخنرانی در روز جمعه مطالعه می­کرد، خطبه­های نهج البلاغه را می­خواند و هرکسی از ایشان نصیحت و موعظه می­خواست او را به حاضرشدن در نمازجمعه توصیه می­کرد.

 

وی به راز سلامتی حضرت آیت الله اراکی اشاره و اضافه­کرد: ایشان غذا به اندازه مصرف می­کرد خوردن بیشتر از ظرفیت را اسراف می­دانست و برای تدریس روزی چهار مرتبه مسیر منزل تا حرم را به صورت رفت و برگشت در صبح و بعد از ظهر پیاده­روی می­کرد./908/202/ع

ارسال نظرات