مسؤولان از ظرفیتهای فرهنگی دوران اسارت غافل هستند
حجت الاسلام عبدالکریم مازندرانی از آزادگان دوران دفاع مقدس در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به راهبرد فعالان فرهنگی در حراست از آموزه های دفاع مقدس گفت: یکی از این فعالیت ها، برگزاری همایش ها و دیدار با آزادگان و مجاهدان غافله آن روز جنگ و جهاد است که این بر اساس آموزه های اسلامی است.
وی با اشاره به سخن امام خمینی(ره) که فرمودند نگذارید پیشکسوتان جهاد و شهادت در پیچ و خم زندگی روزمره خود به فراموشی سپرده شوند، خاطرنشان کرد: پیگیری اوضاع اجتماعی، اقتصادی و خانوادگی آزادگان از کارهایی است که فعالان فرهنگی عهده دار آن هستند.
حجت الاسلام مازندرانی با انتقاد از دستگاه فرهنگی کشور به علت عدم هماهنگی با این جریان بزرگ تاریخی، اظهار داشت: متاسفانه وزارت ارشاد پشتیبانی لازم را از این فعالان فرهنگی دوران اسارت نمی کند در حالی که خاطرات اسرا می تواند منبع نابی برای رمان ها، داستان ها وکمک به زندگی خانواده ها باشد.
وی با اشاره به انتقاد رهبر معظم انقلاب از رسانه ها و مسؤولان کشور مبنی بر عدم استفاده مناسب از خاطرات مجاهدان عرصه جبهه و جنگ، ابراز داشت: هنگامی که به اردو گاه تکریت 11 رفتم و با اسرای قبل از خود رو به رو شدم و رنجی را که متحمل شده بودند و اراده راسخ آنان را مشاهده کردم این موضوع به ذهنم خطور کرد که این مقاومت می تواند برای آیندگان کشور حامل درس های فراوانی باشد؛ اما متاسفانه اکنون به این مساله آن گونه که شایسته است پرداخته نمی شود.
روحانی آزاده دفاع مقدس با بیان این که نقش روحانیت در دفاع هشت ساله ملت ایران بسیار برجسته بود به بیان ویژگی های شخصیتی مرحوم ابوترابی پرداخت و افزود: هر طلبه در هر اردوگاه همچون شمعی می درخشید و افزون بر ایجاد فضای معنوی در اردوگاه مانع ایجاد هر گونه انحراف می شد؛ اما مرحوم ابوترابی یک استثنا بود که ابعادی برجسته از انسانیت را آموزش می داد. به عنوان نمونه معروف است که روزی یک افسر عراقی هنگامی که وی را شلاق می زد کابل از دستش افتاد و مرحوم ابوترابی آن را برداشته و به آن افسر داد و این کار موجب شد به قدری تحت تاثیر قرار گیرد که بعدا از دوستان ایشان شود.
وی با اشاره به این که ابعاد انسان سازی، برنامه ریزی، اصلاح و هدایت گری که نشأت گرفته از فرهنگ قرآن و ائمه اطهار(ع) است در شخصیت مرحوم ابوترابی به شیوه های مختلف دیده می شد، خاطرنشان کرد: تربیت چند هزار حافظ قرآن و نهج البلاغه، تشویق به استفاده از ابزار روز و آموختن تحصیل به بی سوادان تعدادی از کارهای انجام گرفته توسط مرحوم ابوترابی در دوران اسارت بود.
حجت الاسلام مازندرانی در پایان با انتقاد از نپرداختن به مسائل مربوط به اسارت و یا پیگیری این مطلب تنها در روز های خاص، تأکید کرد: رسانه ها باید در طول سال از ابعاد مختلف فعالیت های روحانیون آزاده و نحوه رفتار آنان در اردوگاه های عراق استفاده کنند و خاطرات آنان را پوشش دهند./1330/ت302/س