نفوذ فتنهگران به مدیریت های اجرایی زمینه ساز فتنهای بزرگ تر از 88 میشود
به گزارش خبرگزاری رسا، مقام معظم رهبری در دیدار اخیر دولتمردان با ایشان، توصیه هایی را در 15 بند خطاب به دولت مردان فرمودند؛ رهنمودهایی که انتظار می رود نصب العین مدیران تدبیر و امید قرار گیرد.
دیدار رهبری با دولتمردان در حالی برگزار شد که یک سال از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم در کشور می گذرد؛ دولتی که با شعار تدبیر و امید سرکار آمده و امید می رود بتواند گره گشای مشکلات کشور در عرصه های مختلف باشد.
در یک سال گذشته دولت یازدهم فعالیت هایی در عرصه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و خدماتی انجام داده که به فراخور این اقدامات نتایج و دستاوردهایی نیز نصیب ملت ایران شده است، با این وجود طرح های دولت تدبیر و امید در حوزه های مزبور خالی از ایراد نبوده و بر هر کدام از آنها اشکالاتی مترتب است.
برای بررسی عملکرد فعالیت دولت تدبیر و امید و تشریح توصیه ها و رهنمودهای رهبری در این زمینه به سراغ آیتالله حبیب الله مهماننواز یار دیرین امام و رهبری رفتیم؛ وی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی رهبری مبارزات مردم شمال خراسان علیه رژیم طاغوت را بر عهده داشت و بعد از پیروزی انقلاب نیز از هجدهم شهریور سال 59 با حکم بنیانگذار جمهوری اسلامی، حضرت امام خمینی(ره) به عنوان امام جمعه بجنورد منصوب شد.
آیت الله مهمان نواز همزمان با هفته دولت و یک سالگی دولت تدبیر و امید در کشور، در یبت خود پذیرای ما شد و به گرمی سؤالات ما در زمینه عملکرد دولت یازدهم را پاسخ گفت؛ هر چند او در این گفت و گو بارها به صورت آشکار به قول خودش «تقیه» کرد و به «ناگفتنی» ها که رسید رشته کلام را برید و ساکت شد.
آن چه در پی می آید حاصل گفت و گوی صمیمی خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، با آیت الله مهمان نواز است؛
رساـ یک سال از عمر دولت تدبیر و امید می گذرد؛ حضرتعالی به عنوان عضو مجلس خبرگان رهبری عملکرد کلی دولت یازدهم در عرصه های مختلف را چگونه ارزیابی می کنید.
آن چه که از بیانات و سخنرانی های رییس جمهور محترم و مدیران ارشد دولت یازدهم استنباط می شود این است که این دولت تصمیمی جدی برای انجام کار و فعالیت در بخش های مختلف و گشودن گره از زندگی مردم دارد و این موضوع مکررا در سخنرانی های اعضای دولت شنیده می شود اما این که در مدت یک سال گذشته این وعده ها و برنامه ها تا چه میزان محقق شده است؛ مسأله ای است که نیازمند قضاوت مردم است.
مردم ایران اسلامی بسیار باهوش و بادرایت هستند؛ آنها وعده های رییس جمهور فعلی در زمان تبلیغات انتخاباتی را به نیکی به یاد دارند و می دانند که ایشان برای پیشبرد عزت مندانه برنامه ها و اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی چه قول هایی دادند و اکنون در حالی که یک سال از آغاز رسمی فعالیت دولت یازدهم آغاز شده؛ این مردم هستند که قضاوت می کنند دولت تدبیر و امید تا چه میزان به اهداف مورد نظر دست یافته و یا حداقل در مسیر دست یابی به این اهداف حرکت می کند.
به اعتقاد این جانب دولت یازدهم برنامه های بسیار خوبی در زمینه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ... دارد و برای تحقق وعده های خود نیز در مدت یک سال اخیر تلاش چشمگیری داشته است اما هنوز زمان مناسب برای قضاوت نهایی فرا نرسیده است.
رسا- دولت تدبیر و امید در طول یک سال اخیر در زمینه سیاست خارجی تحرکات قابل توجهی داشته؛ ارزیابی شما از این تحرکات و نتایج آن چیست؟
تا جایی که در جریان مسائل مربوط به سیاست خارجی و مذاکرات هسته ای هستم باید بگویم سیاست خارجی دولت یازدهم تاکنون در غالب موارد و مواقع قاطعیت در مقابل دشمن بوده و فعالیت های تیم دیپلماسی کشور نیز با هدف تقویت نظام صورت گرفته است اگر چه در این زمینه در مواقعی اشتباهاتی صورت گرفت اما با درایت و هدایت مقام معظم رهبری؛ حرکت کلی منطبق بر اصول و آرمان های نظام اسلامی بوده هر چند شاید روش های آن متفاوت باشد.
رییس جمهور و وزیر امور خارجه در مقابل دشمنان و در مذاکرات هسته ای با صراحت به جهانیان اعلام کرده اند که ما در مقام دفاع و صیانت از حقوق حقه خود از کسی اجازه نمی گیریم و در این زمینه کوتاهی نیز نخواهیم کرد.
کشور و دولت ما در زمینه های علمی و فنی هسته ای و غیرهسته ای به راه خود ادامه داده و توجهی به حرف های غیرمنطقی دیگران نمی کند چرا که هدف کشور ما از توسعه و پیشرفت هدف صحیحی است.
دولت یازدهم نیز در عرصه سیاست خارجی بارها اعلام کرده که هدف برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران کشورگشایی و جهان گیری و یا به طور کلی اهداف نظامی نیست؛ نظر نظام ما اصلاح جهان و کمک به محرومانی است که تاکنون زیر دست و پا له شده اند و نتوانسته اند از یوغ استعمار خارج شوند.
نظام، دولت و مردم ما بارها اعلام کرده اند که هدف فعالیت های هسته ای ما علمی و خدماتی بوده و به هیچ عنوان جنبه نظامی برنامه هسته ای مورد نظر نیست چرا که بر اساس فتوای مقام معظم رهبری و ولی فقیه زمان؛ هر گونه تلاش برای دست یابی و استفاده از این گونه سلاح های کشتار جمعی حرام است.
تیم دیپلماسی دولت یازدهم در مدت یک سال گذشته با بهره گیری از رهنمودها و توصیه های مقام معظم رهبری نشان داده که ما برای دفاع از حقوق حقه خود ایستاده ایم و در این مسیر نیز از تهدیدها و یاوه سرایی دشمنان هراسی نداریم.
رسا- با تمام این اوصاف حضرتعالی منافع و دستاوردهای تحرکات دیپلماتیک دولت یازدهم خصوصا در زمینه مذاکرات هسته ای را برای کشور چگونه ارزیابی می کنید؟
مذاکرات هسته ای با کشورهای عضو 1+5 هنوز در میانه راه قرار دارد و به اتمام نرسیده که بتوان منافع و مضرات آن را به درستی بررسی کرد اما واقعیت این است که مقام معظم رهبری به طور دقیق در جریان این مذاکرات قرار دارند و اجازه نمی دهند مذاکرات؛ خروجی دیگری غیر از تأمین منافع نظام و ملت اسلامی ایران را داشته باشد.
مردم به تبعیت از رهبری از تیم مذاکره کننده هسته ای به شدت حمایت کرده و این تیم باید با قوت به وظیفه خود عمل کند، هر چند ما نیز همانند رهبری چندان به آمریکا و هم پیمانان غربی این کشور خوش بین نیستیم اما معتقدیم این مذاکرات هیچ دستاوردی که نداشته باشد حداقل بار دیگر ذات آمریکا و دوستان این کشور را به همه نشان می دهد.
رسا- مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با دولت مردان یازدهم، فتنه و فتنه گران سال 88 را خط قرمز نظام اعلام کرده و نسبت به نفوذ فتنه گران در مدیریت کشور هشدار دادند؛ نظر شما در این زمینه چیست؟
موضوعی که در این زمینه اهمیت دارد این است که ابتدا ما نسبت به درون کشور خود شناخت مناسبی داشته باشیم که آیا اصلا ما در این کشور فتنه انگیز داریم؟ وقایع سال 88 و برخی حوادث سال های پیش تر نشان می دهد که بالطبع در داخل کشور اسلامی ایران نیز فتنه گرانی وجود دارند.
همچنین این سؤال به ذهن متبادر می شود که آیا در حال حاضر و پس از عبور مؤفقیت آمیز نظام از چندین فتنه؛ باز هم فتنه گران در این کشور وجود دارند یا با رسیدگی عادلانه به جرائم آنها بساط فتنه از کشور برچیده شده است؟ واقعیت این است که فتنه و فتنه انگیزان در حال حاضر نیز در کشور وجود دارند و اگر در رسیدگی به جرائم آنها کوتاهی شوند چه بسا فتنه های بزرگ تری در کشور پدید بیاید چرا که در صورت رسیدگی نشدن به جرائم این فتنه گران؛ پس از مدتی جای متهم و مدعی عوض می شود.
باید دولت یازدهم با فتنه گران برخوردی جدی داشته باشد چرا که به فرموده امام علی(ع) یکی از وظایف مدیر و مسؤول کشور و یا جامعه این است که کشور را در مقابل فتنه انگیزان داخلی حراست کند.
می بایست مراقبت کرد تا فتنه انگیزان در داخل این کشور فتنه ای دیگر به راه نیندازند چرا که بر اساس آیه قرآنی « وَاقْتُلُوهُمْ حَیْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَأَخْرِجُوهُم مِّنْ حَیْثُ أَخْرَجُوکُمْ وَالْفِتْنَةُ أَشَدُّ مِنَ الْقَتْلِ» فتنه از قتل هم بدتر است و همه وظیفه دارند تا جامعه را از لوث وجود فتنه گران پاک کنند.
این که پس از این و با توصیه اکید مقام معظم رهبری در زمینه مقابله با فتنه گران، این کار از سوی دولت صورت می گیرد یا خیر، باید منتظر ماند و اقدامات بعدی دولت مردان یازدهم در این زمینه را مشاهده کرد.
رسا-مراقبت دولت در طول یک سال گذشته در زمینه مقابله با فتنه انگیزی چگونه بوده بلاخره یک سال گذشته و سیاست های دولت در این زمینه تا حدودی مشخص شده است.
من معتقدم در طول یک سال گذشته رهبر معظم انقلاب کاملا مراقب مسائل بوده اند و با درایتی که دارند اقدامات دولت مردان را زیر نظر داشته و توصیه هایی که در این دیدار نیز فرمودند؛ تمامی آنها مبتنی بر اقدامات دولت در یک سال گذشته بود.
امیدواریم رییس جمهور محترم که هم در نام و هم در کسوت روحانی هستند؛ با توجه به توصیه های مقام معظم رهبری عمل کرده و تبعیت خود از ولی فقیه را افزایش دهن، انتظار می رود رییس جمهور با عمل به رهنودهای رهبری، حاکمیت دینی در نظام را تقویت کنند؛ خصوصا در این برهه از زمان که دشمنان برای تضعیف نظام و رهبری برنامه های فراوانی را طراحی کرده و در دست اجرا دارند.
رسا- اندکی از کلیات فاصله بگیریم، بلاخره این یک سال نشان داده که فرصت طلایی بازگشت اصلاح طلبان به قدرت فراهم شده و در این بین نفوذ برخی فتنه گران به مسؤولیت های اجرایی کشور نگرانی دلسوزان نظام و انقلاب را در پی داشته است، به طور کلی آیا این اقدامات با شعار اعتدال دولت تدبیر و امید سازگاری داشته است؟
روشن است که اگر دولت یازدهم می خواهد اعتدال به معنای دوری از افراط و تفریط را اجرایی کند باید مراقب باشد تا در بند تندروها از جناح ها و نگرش های مختلف قرار نگیرد؛ توصیه این جانب به دولت مردان یازدهم این است که هوشیار بوده و حواس خود را جمع کنند و به گونه ای عمل نکنند که بار دیگر فتنه گران در این کشور فتنه به پا کرده و آرامش کشور را بر هم زنند.
باید در برخورد با فتنه گران ابتدا از زبان نصیحت و موعظه استفاده کرد اما اگر آنها سکوت نکرده و به اعمال غیرقانونی خود ادامه دهند؛ مقام معظم رهبری حرف اول و آخر را در مورد این گونه افراد مکرر فرموده اند و دیدیم که این رویه در مورد فتنه گران سال 88 نیز اجرایی شد.
در هر صورت رییس جمهور و سایر مدیران دولت یازدهم نیز می باید با عمل شفاف در این زمینه به وظیفه تبعیت خود از مقام معظم رهبری عمل کنند چرا که حفظ آرامش کشور در گرو دوری از افراط گرایی است.
اگر کسی در این دولت و یا به طور کلی در همه دولت ها به نفع فتنه و فتنه گران سخنی بگوید و یا گامی بردارد جزء ملت مسلمان و نظام اسلامی نیست و ما نیز به دولت مردان یازدهم توصیه مؤکد می کنیم که حساب خود را از فتنه گران جدا کنند چرا که اگر خدای ناکرده فتنه گران به عرصه های مدیریتی کشور نفوذ کرده و زمام امور را در دست گیرند چه بسا فتنه ای بزرگ تر از سال 88 بر ملت و نظام اسلامی تحمیل شود.
رسا ـ یکی از بخش های مهم فعالیت دولت تدبیر و امید اقدامات این دولت در حوزه فرهنگ است؛ حضرتعالی ابراز نگرانی رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید و دلسوزان از مسائل فرهنگی را چطور تحلیل می فرمایید و رییس جمهور و وزیر ارشاد برای رفع این نگرانی چه باید بکنند؟
رهبری بارها در مورد مسائل فرهنگی، رهنمودها و توصیه های عمیقی داشته اند و همه ما می دانیم که مسأله فرهنگ در نظام اسلامی تا چه اندازه اهمیت دارد چرا که فرهنگ زیربنای حیات و زندگی اجتماعی ملت ما محسوب می شود.
در جامعه ما منظور از فرهنگ؛ فرهنگ اسلامی است چرا که اگر زندگی ما مبتنی بر فرهنگ اسلامی نباشد نظام و جامعه ما همانند ساختمان عظیمی که بر روی خاکستر بنا شده؛ با کوچک ترین تلاطم سقوط کرده و همه ما را از بین می برد.
برخی از اتفاقات و اقداماتی که در طول یک سال گذشته در دولت یازدهم در بخش فرهنگ انجام گرفت؛ واقعا مایه نگرانی دل سوزان اسلام و انقلاب شده است، از دولت مردان و خصوصا وزیر محترم ارشاد انتظار می رود که با تجدید نظر در این رویه، برای تقویت فرهنگ اسلامی تلاش بیشتری داشته باشند.
مقام معظم رهبری سبک زندگی اسلامی را مطالبه کرده اند و واجب است دولت مردان و مدیران فرهنگی دولت تدبیر و امید به جای پرداختن به مسائل کم اهمیت که شاید دغدغه و نیاز افراد اندکی از جامعه باشد؛ وقت و انرژی خود را برای احیای سبک زندگی اسلامی مصرف کنند.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید با نگاه کلان تر به مقوله فرهنگ برای از بین بردن پلیدی ها و بدی ها و تقویت اخلاق و رفتار اسلامی در جامعه تلاش کند در حالی که اکنون می بینیم مردم کشور اسلامی ما مورد هجوم همه جانبه دشمنان در این زمینه قرار گرفته اند.
دشمنان نظام اسلامی با استفاده از ابزارها و وسایل گوناگون فرهنگ نامناسب خود را وارد کشور کرده اند و وظیفه وزارت ارشاد و سایر نهادهای متولی فرهنگ این است که با این فرهنگ های وارداتی مقابله کند.
این فرهنگ های وارداتی اگر با اسلام منافات دارند باید زدوده شده و تلاش شود تا فرهنگ ناب اسلامی جایگزین آنها شود و در این میان از دولت یازدهم که رییس آن از حوزه علمیه برخاسته و نیز وزیر ارشاد که فرزند عالمی بزرگ چون آیت الله جنتی بوده و خود نیز در حوزه علمیه تلمذ کرده است؛ انتظار دوچندانی می رود.
رسا ـ از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید تشکر میکنیم
بنده نیز از شما تشکر کرده و از خداوند متعال طلب موفقیت برای همه دلسوزان و زحمت کشان نظام اسلامی می کنم./9314/گ403/ب