مشارکت در رشد جمعیت تکلیف دینی و ملی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمدناصر سقای بیریا، از اساتید برجسته حوزه علمیه قم در نشست هماندیشی محتوایی پیرامون مسائل مبتلابه نظام با موضوع «بحران جمعیتی و ظرفیتهای نشر کتاب» که عصر سهشنبه 29 مهرماه در تالار مهر حوزه هنری تهران برگزار شد، گفت: بر اساس جهانبینی اسلامی ما که بر پایه ادله عقلی، نقلی و مباحث گسترده شکل گرفته است، عالم خدایی دارد و او هم عالم را آفریده تا انسان به وجود آید. خدا انسان را برای قرب خود آفریده است، لذا هر چه بیشتر امکان وجود داشته باشد که انسانهای بیشتری به وجود آمده و تربیت شوند که به هدف خلقت نزدیکتر باشند، مطلوبیت دارد و کسی نمیتواند منکر این اصل شود.
وی با اشاره به اینکه زندگی انسانها از لحاظ تولید نسل مشابه حیوانات و گیاهان است، افزود: در زندگی حیوانات و جانوران مثل ماهی ساردینا نوزادان زیادی تولید میشوند و قاعده هرم جمعیتی در واقه بسیار گسترده است، اما به مرورو بر اثر حوادث و ... تعداد آنها به سمت نوک هرم کمتر میشود. زندگی انسانها نیز به همین صورت است. هر چه از هرم جمعیتی بالاتر میرود، تعداد جمعیت کمتر میشود. طبیعی است که هرم جمعیتی یک جامعه باید طوری باشد که وقتی افراد در لایه های مختلف رشد میکنند، از زیر جایگزین شوند.
حجتالاسلام سقای بیریا با بیان اینکه کشور اکنون در پنجره جمعیتی قرار دارد، تشریح کرد: 70 درصد جمعیت کشور در سنین کار قرار دارند؛ 10 درصد بالای شصت سال و مابقی زیر 14 سال هستند. اگر جایگزینی افراد به مرور زمان به طور صحیح صورت نگیرد و موالید به وجود نیاید، بدان معنی است که جوانان و بزرگسالان آینده هیچ جایگزینی نخواهند داشت و بدین ترتیب کشور به سمت کهنسالی خواهد رفت.
وی این مسئله را خطری تهدیدکننده برای کشور دانست و بیان داشت: تنها راه آن است که جمعیت جایگزینی داشته باشد. در سال 1365 افزایش چشمگیری در نرخ رشد کل کشور ایجاد شد(حدود 6.5 درصد) و لذا نسبت به انفجار جمعیت احساس خطر کردند و سیاست تنظیم جمعیت با هدفگذاری نرخ رشد 4.5 درصد تا سال 1390 آغاز شد، اما با اینکه در سال 1372 به نرخ رشد 4.5 رسیده بودیم، ولی به دلایل مختلف این سیاست ادامه یافت و سقوط شدیدی را در نرخ رشد کشور موجب شد که در تمام دنیا بیسابقه است.
استاد سطوح عالی حوزه از این سیاست کاهش جمعیت به یک سناریوی همه جانبه که توسط دشمنان نظام و در رأس آن ایالات متحده برنامهریزی شده است، نام برد و تصریح کرد: بر اساس مدارک و اسناد متقن، نقشه بسیار دقیقی برای کاهش جمعیت کشور کشیده شده بود و بر اساس اعلام سایت رسمی مرکز آمار که تا چندی پیش نیز وجود داشت، هدفگذاری دقیقی برای رسیدن به رشد جمعیتی برابر صفر انجام شده بود.
وی با اشاره به برنامههای توسعه هزاره که توسط نهادهای بینالمللی مانند صندوق جهانی پول در کشورهای مختلف اجرا می شود اشاره کرد و گفت: این کمکها با شعارهایی جذاب و فریبنده در نگاه اول برای پیشرفت کشورهای در حال توسعه است، اما اگر کمی عمیقتر بررسی شود، خواهیم دید که در عقبه آن افکاری که به تعبیر رهبر معظم انقلاب، دستهای چدنی در دستکشهای مخملی است، دیده می شود.
حجتالاسلام سقای بیریا ادامه داد: نظریات جمعیتی از اواسط دهه 1940 در ایالات متحده شکل و تا به امروز نیز در جوامع مختلف مورد آزمایش قرار گرفته است و خود امریکاییها میگویند که کاهش جمعیت جهان برای منافع ایالات متحده حیاتی است. از این رو با روشهای مختلفی همچون تولید ویروسهای کشنده همچون ایدز و اخیراً ابولا سعی در کاهش جمعیت کشورها دارند و همه اینها جزیی از برنامه کاهش جمعیت دنیا به نفع آنان است.
وی مهاجرت و خروج نخبگان از کشورهای جهان سوم را شیوه دیگری از کنترل جمعیت این کشورها توسط استکبار ذکر کرد و ابراز داشت: این افراد با بهانههای مختلف به این کشورها جذب می شوند و در حقیقت به خدمت آنان در میآیند، بدون آنکه بدانند برای چه کسی و چه هدفی مغز، فکر و دانش خود را به کار میگیرند.
رییس کانون طلوع به روش دیگر کاهش جمعیت کشورها توسط استکبار اشاره کرد و گفت: کاهش باروری، رفتارهای شریکی در بستر تغییرات فرهنگی و قوانین تنظیم جمعیت و خانواده از پدیدههای دیگری است که برای کاهش قدرت جمعیتی کشورها مورد استفاده قرار میگیرد. در دسترس بودن وسایل پیشگیری از بارداری به سادهترین و ارزانترین طریق و گسترش مصرف داروهایی تقویتی و نیروزای وارداتی که بر اساس آزمایشهای معتبر اثبات شده است در بسیاری از آنها که بعضاً مختص جمهوری اسلامی نیز تولید میشوند، موجب نازایی و از بین رفتن قوای جنسی افراد می شود؛ دقیقاً شبیه قطعات وارداتی سانتریفیوژها که در بالاتر از سرعتی معین موجب انفجار آن می شدند.
وی نرخ نازایی در کشور را بیش از بیست درصد اعلام کرد و اظهار داشت: متوسط جهانی نرخ نازایی بین هفت تا ده درصد است. آیا میتوان پذیرفت که این نرخ بالای ناباروری و نیز مصرف گسترده داروها و هورمونهای مسئله دار صرفاً اشتباه یک فرد است؟ اینها جای تأمل دارد و وظیفه وزارت بهداشت است که همه داروها و مواد غذایی وارداتی را مورد بررسی دقیق قرار دهد تا مانع از ورود آسیبهای اجتماعی به کشور از این طریق شود.
حجتالاسلام سقای بیریا به توصیههای مکرر رهبر معظم انقلاب درباره سبک زندگی اسلامی اشاره و تأکید کرد: متأسفانه سبک زندگی به طور عامدانه و عالمانه به ابزاری در خدمت کاهش رشد جمعیت کشور قرار گرفته است. شعارهای با ظاهر خوب و البته فریبنده مثل اشتغال زنان به تحصیل، هر چند از نظر اسلام ممکن است جایز باشد، اما شبیه سازی زنان به مردان باعث شده است که آنها از تکلیف بسیار حیاتی مادری خود جدا شوند؛ ظاهر آن رشد است، اما رشدی ناهمگون است.
وی در تشریح راههای رفع این مشکل گفت: ما باید مدل مخصوص به خود را طراحی کنیم. اشتغال زنان باید به گونهای تنظیم شود که هم علیه اشتغال زنان نباشد و هم به اهداف مقدس و نقشهای خاص جنسیتی نیز جامه عمل پوشانده شود.
این استاد حوزوی مسئله ازدیاد جمعیت را یک تکلیف شرعی برای همگان دانست و تصریح کرد: مشارکت در افزایش نرخ رشد جمعیت کشور یک واجب عینی و کفایی شرعی و یک تکلیف الهی و ملی مثل جنگ است که همه باید خود را در این زمینه مسئول بدانند. متأسفانه در اثر غفلت، هجمهای علیه کشور ما انجام شده و هنوز هم به آن سبک و سیاق گذشته در حال فعالیت هستند و برخی خوشبینان هنوز خوابند و نمیفهمند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید دست نهادهای بینالمللی که جیرهخوار امریکا هستند و آنانی که برای کاهش نرخ رشد جمعیت در کشور تلاش میکنند را قطع کرد. گرههای ذهنی که در میان مردم وجود دارد و خود یک بیماری جدی است، باید باز شود و اقدامات دشمن باید مهندسی معکوس شده و عکس اقدامات آنان عمل شود تا وضع به شرایط مناسب بازگردد. این،یک تکلیف سنگین برای ملت، دولت، اندیشمندان، ناشران و سایرین است.
گفتنی است، سلسله نشستهای هماندیشی محتوایی و علمی در موضوعات مسائل مبتلابه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و با هدف رسیدن به یک تحلیل مشترک و قوی بر مبنای پایههای علمی که به یک حرکت موثر تولیدی در حوزه کتاب منجر شود، به همت مجمع ناشران انقلاب اسلامی و با حضور اندیشمندان، محققان و ناشران در تالار مهر حوزه هنری تهران برگزار میشود.
این مجمع در شهریورماه نیز نشست «بررسی جریانهای تکفیری و سلفی در منطقه و ظرفیتهای نشر کتاب» را با حضور حسین رویوران برگزار کرده بود./803/پ202/ج