۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۴
کد خبر: ۲۴۰۶۷۱
آیت‌الله مکارم شیرازی:

برای دستیابی به تحول در حوزه هر اقدامی که لازم باشد انجام می دهم

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با تاکید بر این که برای تحول در حوزه هر اقدامی که لازم باشد انجام می دهیم،‌ گفت: اگر حوزه بخواهد مواد درسی زیادی داشته باشد دروس اصلی ضعیف‌تر می‌شود، چه مانعی دارد دروس اصلی را همه بخوانند و سپس هر کدام یک خط تخصصی را در پیش گیرند، دروس اصلی نباید به حاشیه رانده شوند.
آيت الله العظمي مکارم شيرازي ديدار مسؤولان مؤسسه کوثر با حضرت آيت الله مکارم شيرازي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی، از مراجع تقلید ظهر امروز در دیدار جمعی از اعضای برگزار کننده کتاب سال حوزه و معاون پژوهش حوزه‌های با بیان این‌که براساس آمار ارشاد، هر هفته 200 کتاب در قم نوشته می‌شود، بیان داشت: تألیف این میزان کتاب و نشریه نشانگر حرکت علمی خوبی است، ولی در این‌باره آسیب‌های نیز وجود دارد.

 

وی افزود: یکی از آسیب‌های عرصه کتاب و نشر جمع آوری بودن غالب کتاب‌ها است و این نشان می‌دهد که تولید علمی در آن صورت نگرفته است.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم بیان داشت: یکی از فرهنگ‌های مسلط بر کتاب‌ها این است که گفته می‌شود به هر میزان منابع آن بیشتر باشد، کتاب بهتر است؛ در حالی که این کار گردآوری بودن کتاب را نشان می‌دهد؛ متأسفانه در فرهنگ کنونی ما هر چقدر منابع کتاب کمتر باشد، امکان برگزیده شدن آن نیز کمتر می‌شود.

 

این مرجع تقلید کار تکراری را از دیگر آسیب‌های عرصه کتاب و نشر دانست و خاطرنشان کرد: زیاد می‌بینیم افراد و نیروهای خوبی در حوزه کارهای تکرار می‌کنند؛ در حالی که باید با برنامه ریزی از انتشار کارهای تکراری جلوگیری و افراد را به تولید مطالب جدید هدایت کرد.

 

وی تصریح کرد: امروز یکی از ادبیات‌های حاکم بر دانشگاه‌ها استفاده از الفاظ پیچیده و کلمات نامفهوم در نوشتار‌ها است که این کار در حال سرایت به حوزه‌های علمیه است؛ برخی خیال می‌کنند پیچیده‌ترین کتاب، علمی‌ترین کتاب است و روان نویسی را عاملی بر پایین بودن سطح کتاب بیان می‌کنند.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه‌ علمیه قم سرقت‌های ادبی را از دیگر آسیب‌های عرصه کتاب و نشر عنوان کرد و بیان داشت: برخی کتاب‌های را ترجمه کرده و به نام خود به چاپ می‌رساند.

 

اصالت های حوزه باید حفظ شود

وی افزود: آسیب‌ دیگری که ممکن است پیش بیاید دور شدن از دروس اصلی حوزه است، در حالی که دروس اصلی همانند فقه، اصول، کلام و غیره باید در متن حوزه باشد؛ برخی اظهار نگرانی می‌کنند که کتاب‌ها و پژوهشگاه‌ها از متون اصلی حوزه فاصله گرفته‌اند، بنده به این موضوع عقیده ندارم، ولی باید کاری کرد که اصالت حوزه حفظ شود.

 

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی اظهار داشت: به عقیده بنده آموزش کتاب نویسی برای طلاب یک ضرورت است، چرا که اینها بهتر بتواند از قلم در نوشته‌های خود بهره ببرند.

 

وی تأکید کرد: برخی معتقدند به سبب کم بودن ماده‌های درسی در حوزه‌ها، معلومات حوزویان نسبت به دانشگاهیان کمتر است، می‌گویند در دانشگاه 20 ماده می‌خوانند، ولی در حوزه تنها نسبت به چند علم آشنایت وجود دارد.

 

این مرجع تقلید بیان داشت: اگر حوزه بخواهد مواد درسی زیادی داشته باشد دروس اصلی ضعیف‌تر می‌شود، چه مانعی دارد دروس اصلی را همه بخوانند و سپس هر کدام یک خط تخصصی را در پیش گیرند، دروس اصلی نباید به حاشیه رانده شوند.

 

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با تأکید بر این‌که باید نقشه راهی در حوزه تدوین شود، گفت: در تدوین این نقشه باید با بزرگان نیز مشورت داشته باشید.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم در پایان سخنان خود با تأکید بر حمایت از نخبگان حوزوی، طرح ایجاد حوزه در حوزه را پیشنهاد داد و گفت: تحول همگانی در حوزه امکان ندارد، برای ایجاد تحول باید از افراد نخبه شروع کرد و بنده در این راه هر حمایتی لازم باشد می‌کنم./993/پ202/ج

ارسال نظرات