۰۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۵
کد خبر: ۲۴۹۱۴۱
رییس اندیشکده عدالت:

راهبردهای پیاده‌سازی عدالت در مجموع مبانی بینشی و ارزشی اسلام است

خبرگزاری رسا ـ رییس اندیشکده عدالت با بیان این که باید معیارهای عدالت به شاخص‌های کمی قابل باور تبدیل شود تا از گفت‌وگوها به شواهد علمی استناد کرد، گفت: راهبردهای پیاده‌سازی عدالت در مجموع مبانی بینشی و ارزشی اسلام است.
حجت‌الاسلام سيد حسين ميرمعزي، نويسنده کتاب اقتصاد کلان با رويکرد اسلامي،

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام‌ سیدحسین میرمعزی رییس اندیشکده عدالت، پیش از ظهر امروز در نخستین نشست هم‌اندیشی صاحب‌نظران و پژوهشگران عرصه عدالت که در اندیشکده عدالت مرکز الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت برگزار شد، ضمن گزارشی از فعالیت‌های اندیشکده گفت: اندیشکده عدالت اتاق فکری با شورای علمی مشتمل بر 15 نفر از استادان عدالت‌پژوه در کشور به مدت دو سال فعالیت خود را آغاز کرده است.

 

وی افزود: این اندیشکده که با هدف توسعه و تعمیق نظریه پردازی، تولید فکر و ایجاد گفتمان علمی به وجود آمده و تلاش می‌کند در راستای سند الگوی اسلامی درعرصه عدالت باشد.

 

رییس اندیشکده عدالت در ادامه گفت: این اندیشکده با فعالیت‌های راهبردی و ستادی به صورت مستقیم وارد پژوهش در دانشگاه نمی‌شود بلکه این اندیشکده به صورت اتاق فکری است که تلاش می‌کند مباحثی را که از سوی اساتید ارائه شده از قبیل مفهوم عدالت، شاخص‌ها عدالت مورد نقد و بررسی قرار داده و وضعیت کشور را به لحاظ عدالت آسیب‌شناسی کند.

 

حجت‌الاسلام میر معزی با اشاره به این‌که عدالت موضوعی کلان است، عنوان کرد: عدالت موضوعی کلان فرارشته و فراعرصه‌ای است، عدالت به میزان حقوق انسانها گسترش پیدا می‌کند هر جا حقی مطرح باشد آنجا عدالت نیز مطرح می‌شود البته حقوق هم نسبت به نعمت‌ها گسترده و بسیار وسیع است.

 

وی اظهار داشت: ما در موضوع عدالت نیازمند نظریه ناب اسلامی و منظومه نظریه عدالت هستیم که در مرکز آن نظریه پایه عدالت قرار می‌گیرد و اقمار آن نظریه در سایر بخش‌ها خواهد بود، به نظر می‌رسد یک نظریه عدالت واحد و محدود نداریم نظریه کلان و منظومه نظریات عدالت را داریم.

 

رییس اندیشکده عدالت با اشاره به عناصر عدالت بیان داشت: نظریه عدالت بر اساس عناصر عدالت محل بحث است در کل مفهوم عدالت کافی نیست بلکه اجرای عدالت مهم است این‌که این ارزش آسمانی به زمین آورده و گسترش داده شود نیازمند به معیارهای عدالت است معیار عدالت می‌تواند کمک کند تا حق هر صاحب حقی به او داده شده و عدالت برقرار شود.

 

حجت‌الاسلام میرمعزی ابراز کرد: باید معیارهای عدالت به شاخص‌های کمی قابل باور تبدیل شود تا از گفت‌وگوها به شواهد علمی استناد کرد، راهبردهای پیاده‌سازی عدالت در مجموع مبانی بینشی و ارزشی اسلام است.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: مسلمانها بیشتر به مفهوم عدالت پرداخته و کمتر وارد عرصه معیارها و شاخص‌های عدالت شدند شاید تنها شهید صدر عدالت را در عرصه اجتماعی مطرح کردند درمیان متفکرین اسلامی کسی را ندیدیم که به معیارها و شاخص‌ها مفصل پرداخته باشد، در مطالعات اندیشمندان غربی کمتر روی مفهوم عدالت پرداخته شده بیشر بر نظریه‌پردازی آن تکیه کردند./807/ 

ارسال نظرات