۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۵
کد خبر: ۲۵۰۹۲۳
در رسانه ملی بررسی شد؛

حق همسایگی در آپارتمان‌ها

خبرگزاری رسا ـ کارشناس ارشد تعلیم و تربیت اسلامی با اشاره به حقوق همسایگی گفت: خانواده‌هایی که در شعاع چهل خانه، اطراف ما سکونت دارند، همسایه ما هستند و در آپارتمان‌ها نیز تمام خانواده‌هایی که در یک مجتمع زندگی می‌کنند، همسایه یکدیگر هستند.
آپارتمان نشيني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، معصومه حکیمیان، کارشناس ارشد تعلیم و تربیت اسلامی، عصر امروز در برنامه «اردی بهشت» شبکه چهار صدا و سیما، با اشاره به حقوق همسایگی گفت: تکریم همسایه در تمام ادیان الهی مورد توجه قرار گرفته و در اسلام نیز تأکید زیادی بر رعایت حقوق همسایگان شده است چنان که پیامبر اکرم(ص) فرمودند «از حقوق همسایه این است که در خواست قرض الحسنه او را اجابت کنید، در شادی‌ها به او تهنیت و شادباش بگویید و در مصیبت‌ها با او ابراز همدردی و تسلیت داشته باشید».

 

وی افزود: در روایتی است که خداوند از دو حق به هیچ وجه نمی‌گذرد؛ نخست حقوق اقوام و صله رحم و همچنین حقوق همسایه است.

 

وی اظهار داشت: خانواده‌هایی که در شعاع چهل خانه، اطراف ما سکونت دارند، همسایه ما هستند و در آپارتمان‌ها نیز تمام خانواده‌هایی که در یک مجتمع زندگی می‌کنند، همسایه یکدیگر هستند.

 

وی با اشاره به آداب همسایگی ابراز داشت: سلام کردن، حداقل تعاملات میان همسایگان است که آنها به این وسیله، نوعی امان نامه و پیام امنیت جان، مال و آبرو را به همدیگر می‌دهند.

 

وی زندگی مستأجری را از عوامل بی رغبتی در برقراری ارتباط همسایگی دانست و گفت: در شهرهای بزرگ، قوانینی مثل مستأجری و چرخش مداوم محل سکونت، سبب شده که قدمت همجواری کاهش یافته و افراد نسبت به همسایگان، کمتر احساس تعلق خاطر داشته باشند.

 

وی تأکید کرد: در گذشته بیشتر افراد را با نام محله و کوچه آنها می‌شناختند و از این لحاظ حریم امن‌تری در جامعه وجود داشت زیرا هم ‌محله‌ها همدیگر را می‌شناختند و همین امر سبب می‌شد تا افراد برای حفظ آبرو، بایدها و نبایدها و الزامات را جدی‌تر بگیرند از این رو تخلفات از قوانین و ارتکاب رفتارهای ناشایست نیز کمتر بود.

 

وی در پایان به برکات روابط صمیمانه با همسایگان اشاره و خاطرنشان کرد: رفع عیوب با ابراز محبت و عطوفت، بالا بردن روحیه درک متقابل، رفع نیازهای مادی همسایه‌ها از یکدیگر و صورت گرفتن ازدواج‌ها برپایه شناخت بیشتر، از برکات حسن همجواری است./908/پ202/س

ارسال نظرات