۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۹
کد خبر: ۲۵۵۸۷۴
داور مسابقات بین‌المللی قرآن:

مردمی بودن، وجه تمایز این با سایر رقابت‌ها است

خبرگزاری رسا ـ یکی از داوران مسابقات بین‌المللی قرآن با بیان اینکه مردمی بودن مهم‌ترین ویژگی مسابقات بین‌المللی قرآن ایران است، گفت: باید تلاش شود تا عامه مردم در زمان برپایی مسابقات حضور بسیار پررنگی داشته باشند.
مسابقات قرآني ويژه طلاب و روحانيان حوزه‌هاي علميه استان مرکزي

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اینترنتی سازمان اوقاف محمدرضا ستوده‌نیا، داور بین‌المللی مسابقات قرآن، در گفت‌وگو با ستاد خبری سی و دومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به اینکه برگزاری مسابقات قرائت، حفظ و تفسیر جمهوری اسلامی ایران یکی از مهم‌‌ترین رویدادهای فرهنگی کشور است، گفت:‌ از نظر فضاسازی و ایجاد یک جو قرآنی و انس با قرآن، این مسابقات می‌تواند ایجاد موج و فضای قرآنی در سطح کل کشور داشته باشد.

این داور مسابقات بین‌المللی قرآن با تأکید بر اینکه با مدیریت می‌توان این مسابقات را با اثرگذاری‌های بسیار بیشتر هم برگزار کرد، افزود:‌ از آنجایی که این مسابقات حاصل و نتیجه تلاش و رقابت هزاران حافظ و قاری در کشور است و تقریباً تمام متسابقان آروزی این را دارند که یک روزی در این مسابقات حضور داشته باشند و کسب افتخار کنند، طبیعی است که اثر بسیار زیادی بر سطح قاریان و حافظان قرآن سراسر کشورمان خواهد داشت.

وی در ادامه در مورد جایگاه بین‌المللی مسابقات قران جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران در نزد عامه مردم امت اسلامی در رده مسابقات مالزی، ‌امارات و عربستان قرار دارد و بعد از مسابقات مالزی که قدمتی طولانی‌تر از مسابقات ما را دارد ویژه‌ترین مسابقات قرآن در دنیای اسلام است. ما شاهد هستیم که در هر دوره بیش از 70 کشور نماینده‌های خود را برای رقابت اعزام می‌کنند.

ستوده‌نیا با بیان اینکه فعالان قرآنی دنیای اسلام نیز احترام ویژه‌ای برای مسابقات و جایگاه رقابت‌های قرآنی ایران قائل هستند، خاطرنشان کرد: مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران هم به لحاظ پوشش رسانه‌ای و هم به لحاظ فعالیت‌های جنبی که در حاشیه آن برگزار می‌شود در سطحی بالاتر از سایر مسابقات قرآن قرار دارد.

این فعال قرآنی کشورمان در بخش دیگری از این گفت‌وگو به برگزاری ششمین همایش‌ بین المللی پژوهش‌های قرآنی در حاشیه این مسابقات اشاره کرد و گفت:‌ حدود 15 سال پیش پیشنهاد این همایش را به رئیس وقت سازمان اوقاف و امور خیریه ارائه دادم که با دو سال تأخیر اقدام به برپایی آن کردند. متأسفانه پیشنهاداتی که ارائه داده بودم به صورت صددرصد عملی نشد و نتیجه آن برپایی همایشی یک روزه شد که حتماً باید در این قسمت تحولی خوبی رخ دهد.

وی خاطرنشان کرد: همانگونه که مسابقات قرآن در چندین روز برگزار می‌شود ورسانه‌ها نیز به پوشش آن می‌پردازند و بهای زیادی به آن داده می‌شود،‌در سطح پژوهش نیز میتوانیم در عرصه بین‌المللی فعالیت‌های بسیار زیادی را انجام دهیم، حال اینکه تنها در حد یک روز به این قضیه آن هم در حاشیه مسابقات پرداخته می‌شود.

ستوده‌نیا در ادامه در پاسخ به سؤالی در مورد تحقق بخشی منویات قرآنی مقام معظم رهبری با استفاده از مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران،‌ اظهار کرد: همین که برگزاری رقابت‌ها ایجاد فضا می‌کند، ‌بسیاری از نوجوانان و نوجوانان با قرار گرفتن در این فضا امید و انگیزه نسبت به آینده فعالیت‌های قرآنی خود پیدا خواهند کرد و فعالیت‌های خود را جدی‌تر می‌کنند.

این فعال قرآنی کشورمان با اشاره به اینکه در قبال هزینه‌هایی که در قبال مسابقات می‌شود چندان مورد توجه قرار نگرفته شده، خاطرنشان کرد: توقع همه این است که جذب آحاد مردم به این مسابقات بیشتر شود تا الان کارهای خوبی صورت گرفته شده است و امیدواریم امسال و سال‌های آینده این فعالیت‌های صورت گرفته بیشتر شود.

وی در ادامه مهم‌ترین ویژگی مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران به نسبت سایر رقابت‌های در این سطح در دنیای اسلام را مردمی بودن آن عنوان کرد و گفت: بزرگترین ویژگی مسابقات ایران این است که کاملاً مردمی است در برخی کشورها مسابقات در یک سالن برگزار می‌شود و مردم هیچ اطلاعی از آن ندارند. مسابقات ایران از لحاظ مردمی بودن در سطح بالایی است که البته نسبت به کشور مالزی باید مقداری کار بیشتر صورت بگیرد چرا که در مالزی خانواده‌‌‌‌‌‌‌ها حضور بسیار پررنگی دارند.

ستوده‌نیا در پایان یادآور شد: نکته مهمی که باید عنوان شود این است که حضور متخصصان فن در رشته‌های مختلف باید مورد تجه قرار گیرد. امیدواریم به قرآن پژوهان و متخصصان بها داده شود و علاوه بر داوران از اساتید قرآنی دعوت شود تا جوی برای تبادل نظرات قرآنی در حاشیه مسابقات ایجاد شود./1325/د101/ف

ارسال نظرات