۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۸
کد خبر: ۲۵۷۴۸۶
در برنامه سمت خدا مطرح شد؛

مهم‌ترین و بیشترین سوگند حضرت علی در نهج‌البلاغه

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم با بیان این که برقراری عدالت مهم‌ترین و بیشترین سوگند حضرت علی (ع) در نهج‌البلاغه است، گفت: حضرت به حدی برای برقراری عدالت تلاش کردند که در این راه به شهادت رسیدند.
حجت الاسلام حسيني قمي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین سید حسین حسینی قمی، استاد حوزه علمیه قم، بعد از ظهر سه‌شنبه در برنامه سمت خدا از شبکه سه سیما، با بیان این که حضرت علی (ع) شهید راه عدالت هستند و 14 ماه از دوران حکومت کوتاه خود را به مقابله با بی عدالتی‌های معاویه پرداختند، افزود: برقراری عدالت مهم‌ترین و بیشترین سوگند حضرت علی (ع) در نهج‌البلاغه است.

 

وی تصریح کرد: همان‌طور که خداوند در آیات قرآن کریم به خصوص در آیات سوره شمس بیشترین قسم را برای تحقق وعده‌های خود و قطعی بودن آن یاد می‌کنند حضرت علی (ع) در خطبه‌های نهج‌البلاغه و در اولین روزی که خلافت را به دست گرفتند بیشترین قسم و سوگند را برای برقراری عدالت یاد کردند.

 

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: حضرت در اولین سخنرانی خود در مسجد کوفه به مردم گفتند که من به روش خلفای قبلی عمل نخواهم کرد و در تقسیم بیت‌المال عدالت را رعایت خواهم کرد و افرادی که به ناحق از بیت‌المال چیزی برداشته باشند و آن را مهریه زنان خود قرار داده یا با آن کنیز خریده باشند آن مال را از آن‌ها باز پس خواهم گرفت.

 

حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی با بیان این که اولین قدم حضرت علی (ع) برای برقراری عدالت برکناری استانداران و والیان منفعت طلب بود، گفت: حضرت برای این که بتوانند عدالت را در شام برقرار کنند نامه عزل معاویه را به او دادند و معاویه سرپیچی کرد که حضرت علی (ع) به مدت 14 ماه با معاویه جنگید ولی سرانجام به شهادت رسید و معاویه یاران ایشان را هم یکی پس از دیگری ترور کرد.

 

وی با اشاره به این که عده‌ای حضرت علی (ع) را به بی داریتی سیاسی در مقابله معاویه متهم می‌کردند، تصریح کرد: حضرت هرگز بی درایت نبودند و در سخنان خود در نهج‌البلاغه اشاره کردند که سیاست معاویه خیانت و بی عدالتی است و حضرت نمی‌خواهند این کار را بکنند وگرنه از معاویه هم سیاستمدارتر بودند.

 

استاد حوزه علمیه قم اظهار کرد: حضرت علی (ع) برای برقراری عدالت جامعه را غربال کردند و امروز هم مدیران ما باید مانند حضرت علی (ع) رفتار کرده و حتی به اندازه دانه خردلی هم از اجرای عدالت کوتاه نیایند.

 

حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی یادآور شد: حضرت علی (ع) هرگز پیروزی را با وجود سازش با دشمنانشان نپذیرفتند و حاضر نشدند حتی یک‌بار هم از کارهای ناشایست افراد بلند آوازه جامعه به خاطر قدرت و خلافت چشم پوشی کنند و شرط اصلی خود را برقراری عدالت در جامعه قرار دادند./837/پ202/ی

ارسال نظرات