۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۸
کد خبر: ۲۶۲۰۸۰

کنفرانس «فرهنگ صلح در مسیحیت و اسلام» در اسپانیا برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ کنفرانس «فرهنگ صلح در مسیحیت و اسلام» با حضور جمعی از روحانیون، مقامات دولتی، مقامات اسلامی و مسیحی‌ اسپانیا، رایزن فرهنگی‌ ایران و سفیر عراق در این کشور، در محل مؤسسه آل‌البیت مادرید برگزار شد.
اسلام و مسيحيت
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از اداره‌کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در ابتدای این کنفرانس که از سوی دفتر اسقف اعظم مادرید و مؤسسه آل‌البیت شعبه مادرید سازماندهی شده بود، ریکاردو گارسیا، معاون مدیرکل امور ادیان وزارت دادگستری اسپانیا، گفت: همانطوری که گزارش‌ها تأیید می‌کنند، اسپانیا کشوری است که در آن تنوع مذهبی‌ وجود دارد و از همه مهم‌تر اینکه در اسپانیا، همه ادیان به طور آزادانه به اعتقادات خود می‌‌پردازند.
 
وی ادامه داد: همچنین بر اساس گزارش‌های رسمی، اسپانیا دومین کشور جهان است که در آن ادیان مختلف می‌ توانند از حقوق اساسی‌ آزادی دینی بهره‌مند شوند و به برگزاری مراسم دینی خود بپردازند.
 
گارسیا تأکید کرد: ما باید به ترویج گفت‌وگوها در میان ادیان مختلف بپردازیم و در این رابطه، گفت‌وگو فقط حرف زدن در مورد آنچه ما را از هم مختلف می‌سازد نیست؛ بلکه پیدا کردن ریشه‌هایی‌ است که ما را به هم نزدیک و متحد می‌‌سازد.
 
خوستو لاکومزا بالدا از مؤسسه پاپی‌ مطالعات عربی‌ و اسلامی نیز در این مراسم گفت: این کنفرانس برای ما سه وجه دارد؛ یادگیری، شنود و وجه گفت‌وگو.
 
وی افزود: به رغم همه اختلافات ممکن و واقعی‌، فرهنگ به همه انسان‌ها یک پایه مشترک را ارایه می‌ دهد؛ همه ما دارای ژن و بذر انسانیت هستیم که هزاران طریق تجلی می‌یابند. فرهنگ اصلی، پایه خود را در انسانیتی پیدا می‌کند که ما را متحد و یکپارچه می‌سازد.
 
لاکومزا بالدا تصریح کرد: هنگامی که فرهنگ پایه‌های سستی دارد، فرو می‌ریزد و ایدئولوژی‌ها این خلأ را پر می‌کنند و در نتیجه به ویران‌گری و تخریب می‌پردازند. ما نمی‌توانیم اسلام را به چهار چیز که تفسیر بدی از آن می‌کنیم مختصر کنیم. یکی‌ از بزرگترین مشکلات، تروریسم کسانی‌ است که از ایمان به الله استفاده می‌کنند تا که به ایجاد آسیب، رعب و وحشت بپردازند و این چیزی است که همه ما به عنوان بار سنگینی‌ بر دوش خود می‌کشیم و مسلمانان نخستین کسانی‌ هستند که در حال پرداخت تاوان سنگین افراط‌گرایی دینی هستند.
 
حجت‌الاسلام محمد علی‌ الموسلی، از علمای نجف نیز در در این کنفرانس در سخنرانی خود با اشاره به وقایع تاریخی در زمان پیامبر اکرم (ص) و اینکه در آن زمان ادیان مختلفی از جمله مسیحیان، یهودیان، مسلمانان و حتی بت‌پرستان وجود داشت، همزیستی‌ و تفاهم خوب بین همه ادیان به ویژه بین مسیحیت و اسلام را برجسته ساخت.
 
وی در این رابطه به آیات قرآنی که در آن خداوند به پیامبر اکرم (ص) دستور می‌دهد که همزیستی‌ مسالمت‌آمیز با همه ادیان و جوامع آن دوره را ترویج دهد، اشاره کرد.
 
وی ابراز امیدواری کرد که افراد عاقل و فکور جهان اسلام و مسیحی‌ به ویژه دولت‌مردان، تلاش‌های خود را برای تقویت و بهبود روابط و جلوگیری از اینکه افراطیون علیه بشریت حمله کنند را افزایش دهند.
 
محمد علی‌ الموسلی همچنین با اشاره به خشونت‌ها و تروریسم در خاورمیانه گفت: این دو معضل به دلیل کمبود گفت‌وگوها و تفاهم با یکدیگر است. گفت‌وگو و تفاهم، کلید حل مشکلات هستند. حتی در سطح جنگ، هنگامی که دشمنان بر گفت‌وگو و مذاکره بپردازند، به راه‌حل دست می‌‌یابند.
 
وی ادامه داد: بخشی از این تقصیر را نیز رسانه‌های مطبوعاتی دارند که باعث می‌شوند که چنین عقایدی وجود داشته باشد.
 
دیگر سخنران این کنفرانس مانوئل باریوس، نماینده سازمان اسقف‌های اسپانیا بود. وی که مدیریت گفت‌وگوهای بین ادیان را برعهده دارد، در مورد وضعیت شکننده همزیستی‌ مسالمت‌آمیز بین ادیان صحبت کرد و از اینکه چگونه بین افرادی که قبلاً همزیستی‌ مسالمت‌آمیز داشتند، یکباره نفرت و تنش صورت می‌‌گیرد، ابراز تعجب کرد.
 
وی اشاره کرد که راه‌های همزیستی، علاوه بر احترام به آزادی دینی، آموزش و پرورش قلب‌ها برای صلح و کنار گذاشتن نفرت‌ها، پاک نگهداشتن قلب‌ها، تعهد با عدالت، پشت سرگذاشتن گناهان و غلبه بر رفتار بد با اعمال خوب و آزادی مذهبی‌ به عنوان حقوق اساسی‌ هستند.
 
ایسابل رومرو، رییس شورای اسلامی و مدیرکل مؤسسه حلال اسپانیا نیز از جمله سخنرانان این کنفرانس بود که در سخنان خود بیان کرد: نخستین چیزی که باید در نظر داشت، مفهوم یگانگی خداست و اینکه خدا، تنها منبع زندگی‌ و بیان و تنها منبع تنوع است، در نتیجه ما چه کسی‌ هستیم که این تنوعی که خدا ایجاد کرده را به چالش بکشیم.
 
رومرو افزود: باید تلاش کرد تا که به یک اجماع دست یافت و به عقاید دیگران احترام گذاشت؛ زیرا در غیر این صورت قادر به پیشرفت نخواهیم بود. همچنین باید یک تنظیم دوباره‌ای در معیار اعمال مذهبی‌ وجود داشته باشد و فرضیات آن بسیار روشن هستند. ما انسان هستیم، شرافت داریم و باید از شرافت خود دفاع کنیم، افزون بر اینکه حق داریم که انسان باشیم و شرایط انسان بودن خود را حفظ کنیم.
 
موسی اسام، مدیر مؤسسه آل البیت (ع) در اسپانیا نیز در این کنفرانس با موضوع «عدالت از منظر امام علی (ع)» سخنرانی خود را ارایه داد. وی گفت: عدالت، دستیابی هر فرد به حقوق خود بر اساس برابری و احساس اینکه این موفقیت یک نیاز برای توسعه یک زندگی‌ با ثبات که در آن امنیت و احترام به دیگر عناصر جامعه حاکم باشد بدون اینکه اختلافات قومی و دینی آنها مهم باشد، است.
 
مدیر مؤسسه آل‌البیت تأکید کرد: این وظیفه بشریت است که برای جا دادن این ارزش در بین جوامع کمک کند؛ به طوری که به یک فرهنگ و یک عادت مشترک برای همه کسانی‌ که بافت اجتماعی را تشکیل می‌‌دهند تبدیل شود. باید توجه داشت که تقاضای عدالت، در میان شرایط سیاسی و اجتماعی که اکنون در آن قرار داریم، برای انتشار صلح، محکومیت و خاموش کردن سخنانی که به ترویج نفرت و خصومت می‌‌پردازند، وجود دارد.
 
محمد کعبون، امام مسجد ختافه (مادرید) نیز در سخنانی اشاره کرد: هنگامی که از مسیحیت و اسلام صحبت می‌‌شود، معمولاً از اختلاف بین آنها حرف زده می‌‌شود؛ اما اکنون به لطف این نشست‌ها و کنفرانس‌ها می‌توانیم از نزدیکی‌ و اتحاد بین ادیان به جای تفرقه‌ها صحبت کنیم.
 
وی گفت: مهم‌ترین چیز، باز کردن قلب‌هایمان به همدیگر است و پیامبر اکرم (ص) نیز بر روی این نکته تأکید کرد. جنگ‌ها یک فاجعه هستند و اگر مردم و دولت‌ها به دستورات پیامبرانمان گوش کنیم و رفتار آنها را سرمشق بگیریم، مطمئن هستم که این فجایع پیش نمی‌آمد.
 
بیانیه‌ای برای اعلام همبستگی اسلام و مسیحیت
 
در پایان بیانیه کنفرانس قرائت شد. در این بیانیه آمده است:
 
«این روزها جنگ و تنش‌ها مناطق بزرگی‌ از جهان را در بر گرفته‌ا‌ند. رسانه‌های مطبوعاتی پر از خبرهایی هستند که به جنایات و ویران‌گری‌ها اشاره می‌کنند. مردم بسیاری درگیر بحران‌های انسانی‌ شده‌ا‌ند که ناشی‌ از این تنش‌ها هستند.
 
مذاهب بزرگ جهان از سوی عده‌ای به نفع منافع تیره‌شان دستکاری می‌شوند. برخی‌ از گروه‌های تروریستی در حال اقدامات جنایتکارانه در خاورمیانه و دیگر نقاط جهان هستند و این جنایات را به نام دین انجام می‌‌دهند.
 
اما مسیحیت و اسلام در این کنفرانس اعلام می‌کنند که هیچ شکافی بین آنها وجود ندارد که چنین رفتارهایی را توجیه کند.
 
بسیار مهم است که رهبران مذهبی‌ اسلام و مسیحیت به مردم خود، واقعیت این آموزش‌ها را نشان دهند و به دنبال اجماع با دیگر عقاید و مذاهب باشند تا که به یک هدف مشترک دفاع از ارزش‌های انسانی‌ دست یابند.»/1322/د101/ف
ارسال نظرات