۰۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۲
کد خبر: ۲۶۹۸۷۴
امام جمعه بستان‌آباد:

رمضان ماه خودسازی فردی برای تحقق مدینه فاضله است

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام رضوی با بیان این‌که مهم‌ترین هدف روزه داری در ماه رمضان تمرین رعایت حال یک‌دیگر است، گفت: رمضان ماه خودسازی فردی برای تحقق مدینه فاضله است.
رمضان

حجت الاسلام سیدرضا رضوی، امام جمعه بستان‌آباد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، با تشریح فضائل ماه مبارک رمضان اظهار داشت: رمضان، فرصت یک ماه بندگی خالصانه درگاه الهی و کارگاه سازندگی نفس و دوری از هواهای نفسانی و شهوانی است تا انسان بر اساس تعالیم قرآن کریم در مسیر درست قرار گیرد.

 


وی با اشاره به تعاملات اجتماعی روزه‌داران در ماه مبارک رمضان، خاطرنشان کرد: این مراودات اجتماعی باید در جهت اعطلای روحیه جمعی که اسلام همواره بر آن تاکید داشته است به کار رود چرا که از همان ابتدا اسلام بر وحدت به عنوان اصل مهم دستیابی به پیروزی امت اسلامی سفارش دارد.

 


حجت الاسلام رضوی ماه رمضان را فرصتی برای خودسازی فردی و اجتماعی دانست و گفت: مهم‌ترین هدف روزه داری در ماه رمضان تمرین رعایت حال یکدیگر است، در جامعه نیز باید به حقوق اجتماعی و شهروندی هم تجاوز نکنیم، در حقیقت فلسفه روزه‌داری تلاش برای نهادینه کردن افکار و رفتار سالم در زندگی فرد برای تحقق مدینه فاضله است.

 


امام جمعه بستان آباد حرکت جامعه به سمت تعالی در زمینه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را نتیجه روزه داری و تزکیه نفس عنوان و تاکید کرد: روزه‌دار در پی تزکیه نفس و تعالی روان خود است و این الگو باید در عرصه سیاست به یک رفتار همیشگی تبدیل شود و هر مسؤولی در کشور در تمامی طول سال در پی رفع نواقص و پاک کردن حیطه کار خود از معایب و مشکلات باشد.

 


وی ادامه داد: روزه دار با پرهیز از نگاه نامشروع، فکر نامشروع، خوردن و نوشیدن، تمرین جامع و کاملی در زمینه خودداری و رعایت اعتدال می‌کند و این موضوع در عرصه سیاست و اجتماع اهمیت زیادی دارد چراکه حفظ وقار و آرامش از بر‌ترین خصلت‌های یک مسلمان است.

 


حجت الاسلام رضوی رفع کدورت‌ها و ایجاد اتحاد را از دیگر محور‌های روزه‌داری دانست و تصریح کرد: یکی از اسرار ماه مبارک رمضان خروج از خودخواهی است و تعامل و دیگر بینی از اسباب این خروج به شمار می روند و از این حیث همواره می بایست این دو مقوله را مد نظر داشت.

 


وی ادامه داد: نباید تصور کرد ماه رمضان به مفهوم گوشه گیری و خلوت و در عین حال عدم پویایی و یا فعالیت است، بلکه برعکس در این ماه می توان انسان ها را با نگرشی فراتر از دید مادی، با سرشت و سجایای اخلاقی آشنا شده و این آگاهی ارزشمند را مقدمه ای برای امتداد در سایر ماه ها قلمداد کنند./853/ت302/ب4

ارسال نظرات