انتقاد مدیر حوزه از بیتوجهی برخی بازاریان به احکام فقهی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه برادران سراسر کشور پنج شنبه شب در مراسم افتتاحیه موزه «فقه و زندگی» وابسته به مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی بیان کرد: این مؤسسه توانمندی ارائه کار ارزشمند، بدیع، نو و در خور دقت و توجه را دارد.
وی یکی از هدف تأسیس مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی و افتتاح موزه فقه و زندگی را پاسخگویی به نیازهای جامعه عنوان کرد و یادآور شد: حوزههای علمیه در طول تاریخ با امکانات و توان خود به دنبال پاسخگویی به نیازهای جامعه بوده و هستند.
آیتالله حسینی بوشهری با اشاره به سخنان امام موسی صدر و شهید مطهری در شناخت موضوعات برای استنباط احکام خاطرنشان کرد: در استنباط احکام شناخت موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی تسهیل و تسریع در شناخت موضوعات برای صدور فتاوا را از دیگر اهداف تأسیس مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی بیان کرد و گفت: در عصر حاضر موضوعات و پدیدههای مختلفی به وجود میآید، این مؤسسه تأسیس شده تا دستاوردهای خود را خدمت مراجع و بزرگان تقدیم کند تا این بزرگواران با توجه به موضوع احکام را براساس آیات و روایات صادر کنند.
امام جمعه قم همچنین با انتقاد از بی توجهی برخی از بازاریان به احکام فقهی و به تبع آن عدم شناخت حرام و حلال الهی تأکید کرد: متأسفانه گاها شنیده میشود که ان شاءالله این سخن درست نباشد، در همین بازار قم گاهی سر و ته ماهیهای صید شده از دریا زده میشود و به عنوان فیله ماهی به شهروندان ما فروخته میشود.
وی ادامه داد: قم شهر مذهبی است درباره شهرهای دیگر که خود باید حدیث مفصل بخوانی. کوسه ماهی آن هم نوع حرامش که نوعا نیز حرام است، در قالب فیله ماهی و به عنوان گوشت بدون تیغ و مشکل به خورد خلق الله میدهند و انواع و اقسام مواردی که در بازار مسلمین دیده میشود و توجهی به حلال و حرام آن نمیشود.
آیتالله حسینی بوشهری آشنایی مردم با موضوعات مبتلابه و همچنین یکسان سازی نظر متخصصان را از اهداف تأسیس موسسه موضوع شناسی احکام فقهی برشمرد و اظهار کرد: در این مؤسسه افزونبر این که از کتب معتبر و فقهی غفلت نمیشود، تنها به نظرات حوزویان بسنده نمیشود، بلکه از نظرات صاحبان دانش و دانشگاهیان نیز بهره گرفته میشود.
وی با اشاره به تشویق مراجع تقلید برای تأسیس مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی با بیان اینکه این بزرگواران نقطه نظراتی نیز داشتهاند، اظهار کرد: بنده در جریان هستم که رهبر معظم انقلاب مرتبط پرسشجو میکنند کار به کجا رسیده، چه مرحلهای شروع شده و چه مرحلهای پایان یافته است، با یک حساسیت خاصی کار را پیگیری میکنند.
مدیر حوزههای علمیه در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه کار پژوهشی زمانبر است، بیان کرد: هر چند تسریع در انجام امور خوب است، ولی بنده تقاضا دارم که تسریع فدای دقت نشود.
وی همچنین برپایی موزه فقه و زندگی را بستر مناسبی برای آشنایی طلاب با مباحث فقهی پیش از ورود به موضوعات دانست و گفت: این موزه جنبه طریقیت برای رسیدن به موضوع حکم فقهی داشته و فرصت خوبی برای استفاده طلاب است./993/پ202/ج