۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۲
کد خبر: ۲۷۰۲۵۳
مسؤول مؤسسه تحقیقاتی امیرالمؤمنین مطرح کرد؛

ماه رمضان فرصتی برای برقراری ارتباط با عالم حقیقت در فضای مجازی

خبرگزاری رسا ـ‌ مسؤول مؤسسه تحقیقاتی امیرالمؤمنین(ع) با بیان این­که برخی از مطالبی که در شبکه های اجتماعی مطرح می شود توسط کارشناسان و روانشناسان دشمن تهیه شده است گفت: می­توان شبکه­های اجتماعی را که تهدیدی به شمار می­روند، به فرصت تبدیل کرد.
شبکه هاي اجتماعي

حجت­الاسلام محمدمهدی دشتی، مسؤول مؤسسه تحقیقاتی امیرالمؤمنین(ع) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، خاطرنشان کرد: شخصی خدمت امام صادق(ع) رسید و نام ماه رمضان را تحت عنوان رمضان مطرح کرد و به خاطر این که کلمه(ماه) را در ابتدای آن بیان نکرد، آن حضرت ناراحت شد و فرمود اسم ماه رمضان را کامل تلفظ کنید و به این ماه احترام بگذارید؛ چرا که این ماه، ماه خداست.

 

این کارشناس دینی درباره بیداری در هنگام سحر اظهار داشت: در این ماه خداوند متعال برکاتی به بندگان داده و راه را برای همه مردم باز گذاشته است؛ برکتی که خداوند در این ماه قرار داده، ‌بیدارشدن در سحر است و بیدار بودن در این ساعات حتی اگر عبادتی هم انجام نشود، آثار و برکاتی را در زندگی خواهد داشت و به این صورت خداوند عنایتی را به مسلمانان کرده است.

 

وی تصریح کرد: در این ماه درب­های جهنم بسته است و خداوند در این ماه نیز به جهنمیان نیز عنایت ویژه­ای می­کند؛ روایتی است که خداوند متعال در این ماه شیطان را غل و زنجیر کرده است و آن چیزی که باعث تحریک هوای نفس می­شود و انسان­ها را به سمت شر و بدی هدایت می­کند؛ برداشته است.

 

نکاتی درباره فرصت­ها و ظرفیت­های ماه مبارک رمضان

حجت­الاسلام دشتی به بیان نکاتی درباره فرصت­ها و ظرفیت­های ماه مبارک رمضان به روزه­داران پرداخت و گفت: به خاطر برکاتی که در این ماه است،‌ خداوند نعمت را بر انسان­ها تمام کرده است؛ ‌هر چند که قرآن بارها بر پیامبر(ص) نازل شد،‌ اما دفعتا در شب قدر بر حضرت ما نازل شد.

 

مسؤول مؤسسه تحقیقاتی امیرالمؤمنین(ع) افزود: تمام اینها نشان دهنده این است که خداوند متعال زمان و مهلتی را با تمام امکانات و نعمت­ها برای انسان­ها قرار داده است و می­تواند برای یک بنده مهیا باشد و کم و کاستی­ها به خاطر بنده است که نتواند از سفره گسترده الهی در این ماه استفاده کند.

 

این کارشناس دینی درباره بهره­مندی از فرصت­های ماه رمضان یادآور شد: بهترین فرصت است که در این روزها و شب­ها استفاده کرده و هر چه می­توانیم خود را به خدا نزدیک کنیم و گذشته خود را با بهره گیری از این یک ماه بهبود بخشیم؛‌ در این ماه باید تمام اعتقادات خود را و همچنین ارتباطات مان را با خدا و بندگان خدا به روز کنیم.

 

تأثیر مادی و معنوی ماه رمضان بر روی جامعه و افراد

وی درباره به روز کردن ارتباط با بندگان خدا خاطرنشان کرد: منظور این است که گاهی اوقات شیطان از طریق بندگان خدا وارد می­شود و ارتباط ما را با خدا تنگ کرده و بهم می­زند؛ ماه رمضان فرصت خوبی برای به روز کردن ارتباط با خدا و بندگان خدا است که چنین فرصتی در ماه­های دیگر کمتر پیش می­آید.

 

حجت­الاسلام دشتی درباره تأثیر ماه مبارک رمضان روی جامعه و افراد در ابعاد مختلف اظهار داشت:‌ ابعاد تأثیر ماه مبارک رمضان هم مادی و هم معنوی است؛ بسیاری از بیماری های موجود در بین مردم جوامع غربی در بین جوامع مسلمانان به ویژه جوامع شیعی نیست که خیلی از دانشمندان به این مسأله پی برده اند که دلیلش نمازهای به وقت، روزه، غسل و مسائلی از این دست است؛ چرا که بسیاری از بیماری ها به وسیله روزه گرفتن رفع می شود.

 

قلب انسان در ماه مبارک رمضان رئوف می شود

مسؤول مؤسسه تحقیقاتی امیرالمؤمنین(ع) به آثار معنوی ماه رمضان اشاره کرد و تصریح کرد: با توجه به این­که روح انسان با روزه گرفتن از بدی­ها پالایش می­شود و آلودگی­هایی که در طول سال زنگار گرفته است، بر طرف می­شود؛‌ قلب انسان در ماه مبارک رمضان به دلیل برکات این ماه، حضور ملائک و خواندن قرآن رئوف می­شود.

 

این کارشناس دینی گفت:‌ اگر هر چه بیشتر به دستورات اهل بیت(ع) عمل کنیم و سیره و روش ائمه اطهار(ع)‌ را در این ماه­ها بیشتر مرور کنیم، برکات مادی و معنوی­مان افزایش خواهد یافت.

 

استفاده از فضای مجازی در مسیر هم­افزایی و نشر معارف اسلامی

وی ضمن اشاره به استفاده مردم از شبکه­های اجتماعی و فضای مجازی و گذراندن بسیاری از فرصت­ها به این وسیله یادآور شد: متأسفانه بحث فضای مجازی، فضای است که مثل برخی از دیگر وسایلی که وارد کشور شد، ادبیات، ‌‌قوانین، چارچوب­ها و روش استفاده آن وارد نشد؛ فضای مجازی مثل تیغ دو لبه­ای است که اگر انسان از آن به خوبی استفاده کند، می­تواند در مسیر هم افزایی و نشر معارف اسلامی و دینی و اعتقادی باشد.

 

تبدیل تهدید شبکه­های اجتماعی به فرصت/راه­کاری­هایی برای استفاده کمتر جوانان از شبکه­های اجتماعی

حجت­الاسلام دشتی با بیان این­که هدف ختم صلوات­های شبکه­های اجتماعی شرطی­کردن نگاه مردم نسبت به دین است، خاطرنشان کرد: اگر از فضای مجازی در مسیر درستی استفاده نشود، با نگاه خوشبینانه جز اتلاف وقت و سرگرداندن کردن افراد بین مطالبی که اکثریت آنها سندیت درستی ندارد، سودی نخواهد داشت و برخی از این مطالب زیر نظر کارشناسان،‌ روانشناسان و جامعه­شناسان دشمن تهیه می­شود؛ به عنوان مثال می­توان به همین ختم صلوات­هایی اشاره کرد که هدفشان شرطی­کردن نگاه مردم نسبت به دین است که اگر فلان کار را انجام دادید حتما خبر خوبی به شما خواهد رسید که اگر این خبر نرسید، مخاطب از اصل و اساس دین زده شده و اعتقادات او را از بین می­برد؛ فضاهای مجازی گسترده شده و می­توانیم این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.

 

مسؤول مؤسسه تحقیقاتی امیرالمؤمنین(ع) اظهار داشت: انسان باید بداند به خاطر تمامی لحظاتی که از عمرش می­گذرد، بایستی پاسخگو باشد و به این جهت بهتر است که عمر خود را در مسیر اهل بیت(ع)، قرآن و اسلام صرف کرده که پاسخگویی به آن آسان­تر باشد.

 

این کارشناس دینی در پایان درباره استفاده نوجوانان و جوانان از فضای مجازی تصریح کرد: متأسفانه برخی از جوانان به وسیله اینترنت، ‌ماهواره و موبایل وقت خود را سپری می­کنند که باید با روش جذب آنها و ارائه نرم افزارهای مناسب و عضو کردن در گروه­های مناسب بر این امر تأثیر گذاشته تا بیشتر به عالم حقیقت بپردازند و از عالم مجازی بیرون بیایند./822/ت302/ف

ارسال نظرات