۱۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۲
کد خبر: ۲۷۲۸۲۸
معاون فرهنگی اداره تبلیغات استان قزوین:

ترک گناه بهترین عمل در شب قدر و عاملی برای کسب توفیقات الهی است

خبرگزاری رسا ـ معاون فرهنگی اداره تبلیغات استان قزوین گفت: بنابر فرمایش پیامبر(ص) ترک گناه بهترین عمل در این ماه است، اگر کسی گناهی در این ماه انجام دهد توفیق درک شب قدر را نخواهد داشت، استغفار و طلب امرزش نیز سبب توفیق در شب قدر می‌شود.
حجت الاسلام عباس نظري

حجت الاسلام عباس نظری، معاون فرهنگی اداره تبلیغات استان قزوین در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، درباره یتیم نوازی و کمک به فقرا در ماه مبارک رمضان گفت: طبق آیات قرآن یکی از صفات اهل تقوا و نیکوکاران انقاق کردن در راه خدا از چیزهایی که در اختیارشان است، بنابراین این انفاق مختص انفاق مالی نیست و مواردی از جمله هنر و علم و اعتبار را نیز شامل می‌شود و در درجه نخست برای فقرا است.


معاون فرهنگی اداره تبلیغات استان قزوین در ادامه افزود: طبق آیه قرآن یکی دیگر از صفات محسنین و نیکوکاران قرار دادن سهمی برای یتیمان است، بنابراین کسی که عملا یتیم نوازی نکند محسن واقعی نیست.

 

حجت الاسلام نظری با اشاره به داستانی درباره با صبر لایتناهی خداوند ابراز داشت: روزی حضرت موسی(ع) از خداوند درباره صبرش پرسید و خداوند گفت صبر من لایتناهی است، اما در همین لحظه کلاغی غذای یتیمی را که در حال پختن بر روی آتش بود را برد و همین باعث سوختن لانه کلاغ و همین طور جوجه‌ها و خود کلاغ شد و این به‌خاطر این بود که صبر لایتناهی خداوند در رابطه با یتیم کم می‌شود.

 

وی ادامه داد: همچنین گریه یتیم عرش الهی را به لرزه می‌اندازد بنابراین تفقد از یتیم دارای اهمیت فراوان است و باید مورد توجه قرار گیرد.

 

این کارشناس دینی با اشاره به سیره ائمه(ع) گفت: ائمه(ع) و از جمله امیرمؤمنان(ع) در زندگی خود بسیار یتیم نواز بودند و به فقرا کمک می‌کردند.

 

ولایت امیرمؤمنان(ع) به معنای دوستی نیست

حجت الاسلام نظری درباره ولایت امیرمؤمنان(ع) ابراز داشت: ولایت امیرمؤمنان(ع) و فرزندانش انتساب از طرف خدا است و انتخاب پیامبر(ص) نبوده است.

 

وی ادامه داد: باید درنظر داشت که این مولی و ولی به معنای دوست نیست، بلکه همان ولایتی که خداوند به پیامبر(ص) محول کرده بود را به امیرمومنان(ع) و فرزندانش محول کرده است، کسانی که این ولایت را به دوستی معنا می‌کنند، می‌توانند با پیروی از هوای نفس مقابل حق و حقانیت بایستند و از پشت به ولی خود خنجر بزنند، همان کاری که ابن ملجم مرادی در شب 19 رمضان انجام داد.

 

معاون فرهنگی اداره تبلیغات استان قزوین درباره نقش علما و روحانیون در برگزاری بهتر اعمال شب‌های قدر بیان داشت: بخشی از وظایف شب قدر وظایف فردی و اعمالی است که هر فرد مسلمان باید خود انجام دهد از جمله تحصیل علم.

 

وی تأکید کرد: بخش از وظایف شب قدر نیز به عهده مبلیغین و روحانیون است، از جمله بیان فضایل و برتری شب‌های قدر و شب زنده داری به همراه سایر افراد.

 

خطبه مالک اشتر می‌تواند الگوی مسؤولان  برای اجرای وظایف خود باشد

حجت الاسلام نظری با بیان الگوگیری مسؤولان از امیرمؤمنان(ع) در جهت کمک به فقرا و یتیمان گفت: وظایف و تکالیف حاکمان در خطبه مالک اشتر که به عنوان خطبه مدیریتی آموزش داده شده است و همچنین رساله حقوق امام سجاد(ع) و حدیثی از پیامبر اکرم(ص) بیان شده است، بنابراین حکومت و مردم براساس آن‌ها می‌توانند وظایف خود را انجام دهند.

 

وی با اشاره به مهم‌ترین عامل درک فرصت طلایی شب‌های قدر ابراز داشت: بنابر فرمایش پیامبر(ص) ترک گناه  بهترین عمل در این ماه است، اگر کسی گناهی در این ماه انجام دهد توفیق درک شب قدر را نخواهد داشت، استغفار و طلب امرزش نیز سبب توفیق در شب قدر می‌شود.

 

این کارشناس دینی با بیان حدیثی از پیامبر اکرم(ص) اظهار داشت: بنابر بر حدیثی از پیامبر(ص)، حضرت موسی(ع) به خداوند می‌گوید من خواهان قرب تو هستم، خداوند نیز می‌فرماید؛ قرب من برای کسی است که در شب قدر بیدار بماند.

 

وی با بیان این‌که رحمت خداوند برای کسی است که در شب قدر مسکینان را دستگیری کند، تصریح کرد: صدقه دادن در شب قدر نیز سبب عبور از صراط خواهد شد، تسبیح خدا سبب بهره‌مندی از میوه‌های بهشتی و استغفار سبب نجات از آتش دوزخ و خواندن دو رکعت نماز در شب قدر سبب کسب رضایت و خشنودی خداوند است.

 

حجت‌الاسلام نظری در پایان گفت: افرادی که خواهان درک شب قدر هستند، می‌توانند به پاسخ‌هایی که خداوند به حضرت موسی(ع) داده است نگاه کرده و مطابق آن‌ها عمل کنند./848/ت302/

ارسال نظرات