واکسینه سازی فرهنگی جامعه مهم ترین راهکار مقابله با تهاجم فرهنگی است
حجت الاسلام احمد قاسمی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، با اشاره به ماه رمضان و فرصت های تبلیغی آن اظهار کرد: ماه رمضان ماه بهار قرآن و هدایت و راهنمایی مردم بوده و در این ماه شریف باید با برنامه ریزی پیش برویم تا ارزش فرصت های آن بهتر درک شود و در پرتو معارف دینی و قرآنی بتوان از آن بهره برداری کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که فعالیت های قرآنی باید ملاک استفاده از این ماه باشد، گفت: برنامه ریزی های این ماه متناسب با شغل و فعالیت های اجتماعی و موقعیت های زندگی بوده و برای هر ذکر و یاد و هر شب زنده داری باید با برنامه ریزی پیش برویم تا توفیقات خداوند متعال را بهتر درک کنیم. همچنین از ماه نزول قرآن باید با کلاس های قرآنی، مجالس انس با قرآن، کلاس های سبک زندگی دینی و نمایشگاه هایی با محوریت قرآن بهره برد.
وی ادامه داد: بر اساس آیات الهی فاصله مردم از قرآن را می توان به دو بعد سیاسی و فرهنگی تقسیم کرد، بعد سیاسی آن را ما در شرایط خلافت حکما در زمان های قدیم در تاریخ خوانده ایم که آنان فاصله ای را میان قرآن ناطق و صامت انداختند و اجازه تفسیر را به مردم ندادند. همچنین در بحث سیاسی تبلیغ گسترده غربی ها در زمینه تشویق و تهدید ها نشان می دهد که همه از یک بمب سیاسی بالاتر بوده و تهدیدات غرب برای فاصله گرفتن از قرآن می تواند دلیل مهجوریت آن باشد.
تغییر نگاه جامعه به کلام وحی زمینه مانوس شدن با آن را مهیا می سازد
حجت الاسلام قاسمی با اشاره به پیشرفت های نوین کشور و جایگاه ارزش های دینی خاطرنشان کرد: امروزه برخی از زیر شاخه های فرهنگی این تفکر را دارند که پیشرفت های نوین همه در غرب و علوم غربی بوده و کشور ما هیچ گونه پیشرفتی را تاکنون نداشته است و یا این که فضای حاکم بر ارزش های اسلامی فضای چندان مناسبی نبوده است و جایگاه ارزشهای دینی پایین آمده است.
این استاد حوزه با بیان این که قرآن برنامه زندگی و دین بوده و به عنوان اصلی ترین سبک زندگی در اختیار ما قرار گرفته است، گفت: با این وجود متأسفانه ما راه را گم کردیم و به جای متوسل شدن به کلام قرآن به سراغ گفت و شنود های غربی ها رفتیم؛ در حقیقت، اگر نوع نگاه ما به آیات الهی و قرآن عوض شود، دیگر هرگز آن را تنها برای مراسم های خود استفاده نمی کنیم.
وی با بیان این که اگر کلام وحی را در زندگی خود به کار ببندیم، توانسته ایم به مقصود برسیم، خاطرنشان کرد: اگر یک حرکت فرهنگی در این زمینه اتخاذ کنیم که تفاسیر روشن تری در اختیار جامعه قرار بگیرد، از مهجوریت قرآن فاصله گرفته و در ماه رمضان به نسبت دیگر سال مانوس بودن با کلام وحی زیبا تر دیده می شود و برای باقی سال نیز این انس با کلام وحی نباید فراموش شود.
تعلیمات، تبلیغات، تمرینات و توفیقات تخصصی چهار شاخصه هر مبلغ دینی
حجت الاسلام قاسمی با اشاره به تهاجم فرهنگی دشمن یادآور شد: بدون شک جنگ نرم از ابعاد گوناگونی برخوردار بوده و ضرورت برنامه ریزی تمامی مراکز علمی و فرهنگی کشور را می طلبد؛ همچنین بدون برنامهریزی دقیق انجام هیچ گونه کاری میسر نیست و نسبت به هر مسأله ای که پیش می آید، نباید احساسی عمل کنیم. شناخت زمان در جنگ نرم و شناخت استعداد ها و ظرفیت های داخلی در حال حاضر ارزشمند و مغتنم بوده و آشنایی مردم با ابعاد این تهاجم، واکسینه کردن فرهنگی جامعه و آگاه سازی جامعه از تهدیدات دشمن با تقویت ارزش های دینی می تواند مهمترین راهکارها باشد.
این استاد حوزه با بیان این که ما نیز باید با غرب در برابر جنگ نرم و تهاجم فرهنگی مقابله کنیم، گفت: مردم ما باید این تهاجم و توطئه را خنثی کنند، همچنین در بحث های فرهنگی و تبلیغی باید قدرت نرم دشمن را فرصتی برای افزایش قدرت نرم خودمان تعبیر کنیم و از آن بتوانیم به بهترین نحو استفاده کنیم.
وی ادامه داد: تبلیغ یک علم بوده و مبلغی که به دنبال تبلیغ حقیقی دین باشد، باید از چند ویژگی برخوردار باشد، یکی این که تعلیمات تخصصی داشته باشد و شیوه ها و روش های آن را بداند، دوم این که چون تبلیغ به عنوان یک هنر در جوامع مطرح است، نیازمند تبلیغات تخصصی بوده و باید در زمینه تبلیغ با ممارست و تمرین پیش رفت، یعنی ضرورت دارد یک مبلغ دینی تمرینات تخصصی داشته باشد و از هر گونه بدخلقی فاصله بگیرد.
ادامه ندادن به تبلیغ و ترویج دین راه سعادت بشر را منقضی میکند
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به برخی دیگر از ویژگیهای مبلغان، اظهار کرد: آگاهی به اوضاع زمانه و پیشگامی در عمل به دستورات دینی از شاخص ترین ویژگی های یک مبلغ است، همچنین توفیقات تخصصی در تبلیغ مهم و ارزشمند است، یعنی باید هر کس بنابر وظیفه خود توکل و توسل کند و با این معیار به تبلیغ دین الهی بپردازد.
حجت الاسلام قاسمی با اشاره به ضرورت تبلیغ در جامعه امروزی که دشمن درصدد تهی کردن قشر جوان است، خاطرنشان کرد: تبلیغ دین ضرورت ویژه ای دارد و از دو بعد قابل بررسی است، یکی از بعد عقلی و دیگری از بعد دینی؛ از منظر عقل انبیاء الهی با تبلیغ دین سعادت انسان ها را به ارمغان آورده و لازم است تا جایگاه رفیع آن ها در این زمینه حفظ شود.
وی افزود: همچنین چنانچه مبلغان دینی، به تبلیغ خود ادامه ندهند راه سعادت بشری منقضی شده و تلاش های انبیا بی ثمر می شود. امام خمینی(ره) در این زمینه بیان کردند که در دنیا بالاترین چیزی که می تواند انقلاب را به خارج از مرز ها صادر کند، تبلیغ است و اگر تبلیغ نباشد اهداف انبیا به خوبی نشر پیدا نمی کند./864/ت302/ح