جامعه ایمانی، جامعه ای است که مردم آن به یکدیگر محبت کنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله هادوی تهرانی استاد درس خارج حوزه علمیه قم امروز در جلسه تفسیر قرآن کریم که در مسجد آیت الله گلپایگانی برگزار شد با اشاره به تفسیر آیه 36 سوره ابراهیم(ع)، گفت: معیار دوستی با انبیا و امامان(ع) تبعیت و پیروی از آنها است.
استاد حوزه و دانشگاه ابراز داشت: جامعه ایمانی جامعه ای است که انسان ها همدیگر را به خاطر ایمان و تقوا دوست داشته باشند نه به خاطر پول و قدرت به یکدیگر محبت کنند.
وی با بیان آیه 36 با اشاره به داستان پسر حضرت نوح(ع) خاطر نشان کرد: خداوند این افکاری را که انتساب فامیلی باعث نزدیکی و دوستی افراد با انبیاء و امامان(ع) می شود نفی می کند چرا که سزاوارترین افراد مردم کسانی هستند که از آنها تبعیت می کنند.
آیت الله هادوی تهرانی با اشاره به آیه37 سوره ابراهیم، عنوان کرد: بنابر برخی تفاسیر از آنجایی که شهر قم مانند شهر مکه گرم و خشک است امروز مصادیق این آیه مردم مؤمن قم و طلبه ها ساکن آن هستند که مشمول دعای حضرت ابراهیم(ع) بر اینکه خداوند ثمرات مادی و معنوی را بر این افراد زیاد کند می شوند.
عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) ابراز داشت: یکی از نیازهای انسان نیازعاطفی او است که در جهتی از نیازهای جسمی مهمتر است و یکی از مهمترین نیازهای عاطفی انسان نیاز به محبت و دوستی است.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: انسان هایی که اقامه نماز می کنند به ارزش ها و آرمان ها توجه ویژه دارند و مورد توجه و محبت مردم قرار می گیرند و غالبا این افراد امامت و رهبری معنوی مردم را در دست می گیرند.
وی تصریح کرد: اگر انسان در زندگی شاکر خداوند متعال باشد نعمت ها برای او روز به روز افزایش پیدا می کند چرا که نعمت ها از طرف خداوند متعال آماده بخشش است و این بنده ها هستند که باید ظرفیت نعمت ها را داشته باشند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم بیان داشت: عالم دینی با وجود تقوای بالا خود نباید از دعا برای خودشان غافل شوند چرا که حضرت ابراهیم(ع) با اینکه قهرمان توحید بود برای خود دعا می کرد تا گمراه نشود و خودش را در برابر خداوند متعال یک موجود ناچیز می پنداشت.
آیت الله هادوی تهرانی خاطر نشان کرد: دعا کردن برای دیگران غیر از اینکه دعای شخص را مستجاب می کند و ملائکه ها هم در حق او دعا کنند باعث می شود که دشمنی ها نسبت به دیگران از بین برود.
وی در پایان گفت: جامعه دینی یک جامعه پر از محبت است و این محبت باعث می شود تا جامعه به انسجام و قدرت برسد و تار و پود جامعه به هم تنیده شود و درنهایت محبت باعث امنیت و آرامش در جامعه می شود./1325/پ202/ج