قرآن کریم آرامشدهنده روح، قلب و جسم انسان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، خانم حیدری، استاد حوزه و دانشگاه، امروز در سلسله نشست های تفسیر زیارت جامعه کبیره که در سالن اجتماعات مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) مشهد برگزار شد، گفت: خداوند متعال اوقات نماز را تقسیم کرده است تا از ما غفلت زدایی کند.
وی با اشاره به فراز «وَ مَجَّدْتُمْ کَرَمَهُ، سلام بر شما اهل بیتی که نعمت های او را نیکو ستودید»، ابراز کرد: واژه «مجدته» از ریشه مجد و ماضی باب تفعیل است، به معنای بزرگی و گسترش در بزرگواری است، قرآن مجید را از این جهت، به صفت مجید وصف شده است که مکارم دنیا و آخرت در آن جمع شده است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که افراد با خواندن قرآن آرامش می گیرند، افزود: قرآن کریم نه تنها روح و قلب انسان را بلکه جسم انسان را نیز آرامش میدهد.
حیدری با بیان این که هر یک از نعمات مادی و معنوی می تواند مصداق کرم باشد، اظهار کرد: زمانی ما می توانیم نعمات ظاهری را به نعماتی واقعی و ماندگار تبدیل کنیم که شکر آن ها را به جا بیاوریم و ابزاری برای عبادت و عبودیت قرار دهیم.
این استاد مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) مشهد گفت: تمام وجود اسان نعمت خداوند متعال است، ما زمانی میتوانیم نعمت های خداوند را بستاییم که آن ها را درک کرده باشیم.
وی با خاطرنشان کردن اینکه هر چه معرفت انسان بیشتر باشد، صفات خداوند را بیشتر میشناسد، ابراز کرد: هیچ موجودی را نمی توان در نظر گرفت که بدون فایده خلق شده باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به فراز «وَ أَدَمْتُمْ ذِکْرَهُ، سلام بر شما اهل بیتی که یاد خدا را زنده و باقی نگه داشتید»، افزود: یکی از ابزارهای خیلی قوی شیطان که پرده بر چشمان ما می اندازد و حق را از ما می پوشاند، غفلت است.
ذکر زبانی، ورودی ذکر قلبی است
حیدری با اشاره به این که ذکر زبانی، ورودی ذکر قلبی است، اظهار کرد: از ذکر زبانی نباید غافل بشویم، لحظه ای که انسان گناه می کند، لحظه ای است که از یاد خداوند شده است؛ از این رو زمانی که غیبت می کنیم و دروغ می گوییم آن لحظه در غفلت به سر می بریم.
این استاد مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) مشهد به عوامل غفلتزا اشاره کرد و گفت: معاشرت با اهل غفلت، غفلتزا است، از خوراک و پوشاک و لذات دنیایی نیز به قدر کفایت بسنده کنید؛ چرا که هر اندازه انسان ساده تر باشد، غفلت او کمتر است.
وی به آثار ذکر خداوند متعال اشاره و ابراز کرد: حیات واقعی انسان به یاد خداوند است؛ همان گونه که حیات جسم به خوردن است، حیات نفس نیز به یاد خداوند است. ذکر خداوند، ستون ایمان و نگه دارنده انسان از شیطان و ترغیب کننده به سوی قیامت است.
این استاد حوزه و دانشگاه به دیگر آثار ذکر خداوند اشاره کرد و افزود: ذکر ذات اقدس الهی، شفای امراض و سرور متقین است. محبوبترین عمل، ذکر خداوند است که سبب آمرزش گناهان و تبدیل آن به حسنات می شود.
حیدری با بیان این که ذکر و یاد خدا در مجلس موعظه بیشتر است، اظهار کرد: هر مجلسی که احساس می کنید شما را به یاد خداوند می اندازد، شرکت کنید؛ چرا که بوستانی از بوستان های بهشت است./1309/پ202/ح