۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۴:۳۷
کد خبر: ۲۷۹۷۸۶
در حرم رضوی تبیین شد؛

سیره عملی و علمی امام صادق

خبرگزاری رسا ـ همزمان با شب شهادت امام جعفر صادق(ع) نشست معرفتی پرسمان دینی با عنوان «سیره عملی و علمی امام صادق» در حرم مطهر رضوی برگزار شد.
پرسمان ديني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام رضا استادی، کارشناس این جلسه «پرسمان دینی» همزمان با شب شهادت امام صادق(ع) در صحن جمهوری اسلامی حرم مطهر رضوی با بیان سیره عملی و علمی آن امام همام اظهار کرد: یکی از مهم‌رین کارهای ما در زندگی این است که ابتدا ائمه و امامان(ع) را بشناسیم، سپس توصیه ها، روش و سبک زندگی آن ها را در زندگی خود پیاده کنیم.

 

وی تصریح کرد: یکی از توصیه های ائمه اطهار(ع) توجه به انسان ها بوده است ما با برخی از انسان ها هم آیین و هم کیش ما هستیم ولی همه بشر و مخلوق خداوند هستند و حقوق برابری دارند حتی اگر دین و مذهب مشترکی با ما نداشته باشند.

 

سخنران حرم رضوی با اشاره به انسان دوستی و توجه به انسانیت در سیره عملی امام صادق(ع) گفت: روزی یکى از تجار که خود را از پیروان امام صادق(ع) مى‏دانست قصد سفر تجارتى داشت امام شاید براى این که او و تجار دیگر شیعه را به مسایل مربوط به تجارت آگاه‏تر سازد پیشنهاد کرد که اگر راضى باشد سهم مختصرى نیز از جانب امام به او داده شود که در این تجارت مورد استفاده قرار گیرد، آن شخص با خوش‏روئى این پیشنهاد را پذیرفت و خداحافظى کرد و رفت، پس از چندى که بازگشت اصل مبلغ را با معادل آن به عنوان سود در برابر حضرت گذاشت، حضرت فرمود در این سفر کوتاه چه شد که این سود زیاد و منفعت برابر با سرمایه‏ى عائد شده است؟!

 

حجت الاسلام استادی با بیان ادامه روایت اظهار کرد: آن مرد گفت وقتى با دوستان خود نزدیک‏کشور مورد نظر شدیم، فهمیدیم متاعى که در اختیار داریم در آنجا کمیاب، مورد حاجت و نیاز مردم است، تصمیم گرفتیم متاع را به قیمتى گران بفروشیم بنابراین نفع زیادى عاید ما شد.


حجت الاسلام استادی عنوان کرد: از دیگر ویژگی های شخصیتی امام صادق(ع) عفو و بخشش بود و دیگران را نیز به عفو و گذشت توصیه می کردند، کینه ورزیدن از اخلاق شیعه اهل بیت نیست اگر خطایی از کسی سر می زند از آن بگذریم و کینه به دل نگیریم انسان باید روح بزرگی داشته باشد و خطای دیگران را فراموش کند.

 

وی به بیان حکایتی از امام صادق(ع) در این زمینه پرداخت و گفت:  روزى یکى از حاجیان و زائران خانه خدا در مسجدالنبی خوابش می برد و وقتى بیدار می شود، متوجه می شود کیسه پول او را دزدیده ‏اند پس به راه افتاد و امام صادق(ع) را دید که نماز مى ‏گزارد، ولى نشناخت که او امام صادق است و با امام درآویخت که کیسه پول مرا تو برداشته‏ اى! امام که وضع را چنین دید، پرسید : چقدر پول در کیسه داشتى؟ مرد پاسخ داد: هزار دینار تدر کیسه ام بوده است.

 

سخنران حرم مطهر رضوی ادامه داد: امام او را همراه خود به خانه برد، هزار دینار طلا وزن کرد و به او داد. آن مرد به خانه برگشت و از قضا کیسه پول هم پیدا شد، مرد نزد امام آمد و پوزش خواست و پول را هم پیش امام نهاد، اما امام از پس گرفتن پول خوددارى فرمود و گفت: ما خاندانی هستیم که چیزى را بدهیم پس نمی گیریم.

 

کارشناس دینی این برنامه در ادامه گفت: مرد از اطرافیان پرسید که این شخصیت کیست؟ پاسخ شنید که او جعفر بن محمد است و پس از آنکه امام را شناخت گفت: به حق که شخصى چون جعفر صادق(ع) رفتارى اینگونه می تواند داشته باشد.

 

وی در بخش دیگر سخنانش به سخاوت و کمک به دیگران اشاره کرد و افزود: مشکلات، سختی و فشارهای اقتصادی در زندگی است، هر چند کار ساده و آسانی نیست اما اگر بتوانیم نیازهای یکدیگر را تا حد امکان برطرف کنیم خدا را از خود خشنود و راضی ساخته ایم.

 

حجت الاسلام استادی بیان کرد: اگر در اقوام و خویشاوندان فردی نیازمند شد او را در رفع حاجتش کمک کنیم البته نکته ای در کمک مالی مهم و قابل توجه است که بخشش واقعی چیزی است قبل از این که فرد نیازمند طلب نیاز کند در صورتی که از آن آگاه هستیم در صدد رفع نیازش برآییم، چنان چه او خواسته اش را بر زبان جاری کند ما هزینه آبروی رفته او را می پردازیم./1308/پ202/ح

ارسال نظرات