۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۳
کد خبر: ۲۷۹۹۸۷

اخبار کوتاه جشنواره امام رضا(13)

خبرگزاری رسا ـ اعلام مقالات برگزیده همایش سیمای امام رضا(ع) در آیینه ادبیات تطبیقی، برگزاری جلسه هماهنگی برنامه های دهه کرامت در استان کردستان و ارسال 92 اثر به دبیرخانه همایش نماز در آموزه های رضوی در زنجان از مهم‌ترین عناوین اخبار کوتاه جشنواره امام رضا(ع) است.
جشنواره امام رضا

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام دکتر عبدالکریم بی آزار شیرازی رییس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی در گفت و گو با خبرنگار واحد خبر و اطلاع رسانی بنیاد جشنواره بین المللی امام رضا(ع)گفت: تاکید بر اخلاق رضوی می تواند نقش مهمی در جذب جوانان به اسلام داشته باشد.

 

وی با اشاره به مسأله اسلام گریزی در جهان امروز اظهار داشت: آنچه تحت عنوان اسلام گریزی مطرح است، دوری جستن از دین اسلام نیست بلکه تبری از ادیان زمینی و خودساخته بشری است نه اسلام محمدی  که در ظاهر اسلام است و در باطن از اسلام خبری نیست.

 

بی آزار شیرازی به سابقه تاریخی نمایش وارونه از اسلام اشاره کرد و گفت: آنچه در طول تاریخ باعث شد تا جوانان به دین پایبند بمانند اخلاق والای اهل بیت(ع) بوده است که مردم تبلورسیمای اسلام را در اخلاق و رفتار آنان می دیدند.

 

این پژوهشگر قرآنی، سفر امام رضا(ع)، به ایران را باعث ایجاد موجی از اخلاق گرایی در آن سرزمین دانست و تصریح کرد: پس از سفر امام رضا(ع) به ایران اجتماعاتی تحت عنوان «فتوت» در ایران شکل گرفت که سعی می کردند خود را متخلق به اخلاق امام هشتم(ع) بکنند.

 

وی ادامه داد: وجود این تشکل های مردمی باعث شد تا اخلاق جوانمردی به سایر سرزمین ها گسترش یابد.

 

دکتر بی آزار شیرازی تاکید کرد: اگر ما در این زمانه همین روش را برای گسترش اخلاق امام رضا(ع) درپیش بگیریم بسیاری از جوانان که چهره واقعی اسلام را نمی شناسند جذب خواهند شد.

 

رییس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی برپایی جشنواره بین المللی امام رضا(ع) را فرصت مناسبی برای راه اندازی تشکل های ترویج اخلاق رضوی عنوان کرد و گفت: جوانان چون راه حقیقت را ندیده اند، راه بیگانه رامی روند. بنابراین لازم است تا جشنواره امام رضا(ع)، حقیقت را برای مردم به تصویر بکشد و اخلاق رضوی را درمیان جوانان نهادینه کند.

 

 وی گرایش روز افزون مردم به زیارت حضرت رضا(ع) را دلیلی  بر گرایش مردم به این شخصیت آسمانی دانست و گفت: دراین شرایط خوب است که فعالیت های علمی وپژوهشی در راستای معرفی شخصیت حضرت رضا (ع) در قالب جشنواره ای مانند جشنواره امام رضا(ع) بهتر به مردم معرفی شود.

 

بی آزار شیرازی با بیان اینکه جشنواره امام رضا(ع) فرصتی طلایی برای معرفی دین است، تصریح کرد: مسئولان جشنواره باید تلاش کنند تا مردم از ظواهر دین به محتوا گرایش پیدا کنند.

 

رییس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی همچنین گفت: تولد امام هشتم(ع) فرصت مناسبی است تا شادی و نشاط را به جامعه تزریق کنیم.

 

وی با تقدیر از پایه گذاران جشن های دهه کرامت گفت: این حسن سلیقه باعث خواهد شد تا جامعه رنگ و بوی شادمانی با رنگ و بوی دینی به خود ببیند. و تصویر غلطی که ازجامعه شیعی در دنیا ساخته و پرداخته شده است و ما را انسانهایی افسرده تصور می کنند، زدوده شود و وجهه شادی آفرین دین به نمایش گذاشته شود.

 

مقالات برگزیده همایش سیمای امام رضا(ع) در آیینه ادبیات تطبیقی اعلام شد

دبیر همایش سراسری سیمای امام رضا(ع) در آیینه ادبیات تطبیقی(فارسی،عربی) مقالات برگزیده این همایش از سری برنامه های سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) اعلام کرد.

 

ابراهیم رحیمی زنگنه، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه و دبیر همایش سیمای امام رضا(ع) در آیینه ادبیات تطبیقی در جلسه نهایی کمیته داوران سیزدهمین دوره این همایش  مقالات برگزیده همایش را اعلام کرد.

 

وی با اشاره به این که تعداد 8 مقاله برگزیده و در مراسم اختتامیه معرفی می شوند، افزود: همچنین تعداد 10 مقاله قابل چاپ که جمعا 18 مقاله خواهد شد در مجموعه مقالات همایش چاپ و توزیع خواهند شد.

 

رحیمی زنگنه تصریح کرد: مقالات حائز شرایط علمی- پژوهشی در فصلنامه فرهنگ رضوی و فصلنامه کاوش نامه دانشگاه رازی کرمانشاه به عنوان ویژه نامه همایش سیمای امام رضا (ع) در ادبیات تطبیقی( فارسی،عربی) چاپ خواهد شد.

 

 برگزاری جلسه هماهنگی برنامه های دهه کرامت در استان کردستان   

 حجت الاسلام سیدمحمدحسینی شاهرودی، در جلسه هماهنگی برنامه های دهه کرامت در استان کردستان اظهار کرد: محبت و مودت به خاندان رسول الله(ص) وظیفه ای دینی بوده و این مهم در سلسله برنامه های دهه کرامت خوشبختانه نمودی عینی و گسترده دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: همزمان با اول ماه ذی القعده و ولادت کریمه اهل بیت حضرت معصومه(ع) برنامه های دهه کرامت شروع می شود و تا ولادت امام رضا(ع) این برنامه ها در سطح کشور ادامه دارد.

 

نماینده ولی فقیه در استان کردستان تصریح کرد: خوشبختانه مودت و محبت به اهل بیت در بین مردم متدین کردستان ریشه ای تاریخی و اعتقادی داشته و اهل سنت و اهل تشیع این دیار سنن و آداب ویژه ای در این خصوص دارند.

 

حجت الاسلام شاهرودی افزود: در برهه زمانی که جهان غرب و جبهه استکبار با تمام توان برای القای تفکرات انحرافی، فرهنگ منحط غربی و معرفی شخصیت های فاسد به عنوان الگو به جهانیان است باید مسلمانان وارد میدان شده و در برابر این توطئه ها ایستادگی کنند.

 

وی اظهار کرد: شناساندن شخصیت و سیره اهل بیت(ع) به اقشار مختلف جامعه وظیفه ای دینی و همگانی است و انتظار می رود در مناسبت هایی همچون دهه کرامت شاهد تبلور این اقدامات باشیم.

 

نماینده ولی فقیه در استان کردستان تصریح کرد: گروه های افراطی و تکفیری تمام تلاششان را برای فراموش کردن نام و یاد پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) در اذهان عموم مسلمانان به کار گرفته اند و بدون شک برپایی سلسله جشن های دهه کرامت و برنامه های فرهنگی و مذهبی با محوریت اهل بیت(ع) نوعی مبارزه با این توطئه هاست.

 

حجت الاسلام شاهرودی در ادامه سخنان خود از تمامی تلاش های اصحاب رسانه استان در بازتاب رویدادهای مختلف در کردستان تقدیر کرد و گفت: امید است از ظرفیت رسانه های استان کردستان برای ترویج هرچه بیشتر فرهنگ و معارف اهل بیت(ع) به نحو احسن بهره گرفته شود.

 

اعضای ستاد هماهنگی همایش نماز در آموزه های رضوی در زنجان تشکیل جلسه داد

در راستای هماهنگی همایش نماز درآموزه های رضوی از سری برنامه های سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) اعضای این جشنواره در زنجان گردهم آمدند.

 

در این جلسه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان اظهار کرد: همایش نماز در آموزه های رضوی با ارسال 92 اثر به دبیرخانه این همایش در زنجان همراه است که از این تعداد 60 اثر به مرحله داوری راه یافت.

 

ناصر مقدم با تاکید بر این که همایش نماز در آموزه های رضوی 28 مرداد در فرهنگسرای امام خمینی(ره) زنجان برگزار می شود، ادامه داد: این برنامه در دو نوبت صبح و عصر برگزار می شود که پس از افتتاحیه این همایش در نوبت صبح پژوهشگران و محققان برتر به ارائه مقاله می پردازند.

 

به گفته وی، اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان همایش علمی و پژوهشی نماز در آموزه های رضوی نیز نوبت بعدازظهر برگزار می شود.

 

آشنا کردن بچه‌ها با امامت و ولایت از راه مأنوس کردن آن‌ها با امام رضا(ع) است

علیرضا حاجیان‌زاده، رییس کارگروه کودک و نوجوان رضوی سیزدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا(ع  مطلب اظهار کرد: این مساله طبیعی است که بچه‌ها با بعضی از ائمه اطهار بیشتر مانوسند و البته ما ایرانیان به دلیل وجود مضجع شریف و نورانی امام رضا(ع) در مشهد مقدس با این امام رئوف انس بیشتری داریم لذا باید از این فرصت استفاده و فرهنگ امامت و ولایت را از طریق برگزاری جشنواره هایی مانند جشنواره امام رضا(ع) برای بچه‌ها تبیین کنیم.

 

وی با بیان این مطلب که در گذشته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان 16 جشنواره رضوی در 16 نقطه کشور برگزار می کرد، ادامه داد: برای توجه بیشتر به اهداف اصلی جشنواره بخش کودک و نوجوان، در این دوره یک جشنواره با 8 موضوع «کتاب‌سازی رضوی»، «نشریه‌نگاری کاغذی رضوی»، «قصه‌گویی رضوی»، «خوشنویسی رضوی»، «نقاشی رضوی»، «شعرخوانی و مشاعره رضوی»، «داستان کوتاه رضوی» و «معرفی شخصیت امام رضا(ع)» برگزار شد.

 

رییس کارگروه کودک و نوجوان جشنواره امام رضا(ع) افزود: این دوره از جشنواره به طور مجزا در همه استان های کشور برگزار و داوری شد و در پایان، آثار برگزیده برای داوری نهایی به تهران ارسال شد.

 

وی با اشاره به تدابیر اندیشیده شده برای معرفی و شناساندن بیشتر آثار تولید شده به عموم مردم، اظهار کرد: سال گذشته در هفته ملی کودک، نمایشگاهی از آثار دریافتی را برگزار کردیم اما در سال جاری و در دوره‌های آینده، همزمان با برگزاری جشنواره‌ روی نمایشگاه آثار، مانور بیشتری داشتیم و در این راستا نیز رسانه ها نهایت همکاری را با ما داشتند.

 

حاجیان زاده با اشاره به برگزاری جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) گفت: این جشنواره رویدادی ارزشمند است که همه استان های کشور را درگیر کرده، چرا که به دلیل هم‌جوار بودن مردم ما با امام رضا(ع)، باید تاکید و توجه بیشتری به ترویج معارف رضوی داشته باشیم و ما این را باعث افتخار خود می‌دانیم که مسوولیت بخش کودک و نوجوان جشنواره را به عهده گرفته‌ایم.

 

حضورمعاون توسعه و مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بنیاد بین المللی امام رضا

علی اصغر کاراندیش مروستی، معاون توسعه و مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در بنیاد بین المللی امام رضا(ع) در جمع اعضای این بنیاد به ایراد سخن پرداخت.

 

 کاراندیش مروستی در این جلسه به نظم و مقررات حاکم بر بنیاد بین المللی امام رضا(ع) اشاره کرد و افزود: در وزارت ارشاد حدود 30 موسسه در حوزه های مختلف فعالیت می کنند. اما نظم و تلاشی که در این بنیاد جریان دارد خاص و کم نظیر است که تحقق این امر با مدیریت قوی این مجموعه امکان پذیر شده است.

 

رییس هیات مدیره بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، با اشاره به این که بخشی از برنامه های جشنواره نیاز است که هرسال تکرار شود، و در هر دوره جشنواره می شود بخش های دیگری از جشنواره را شکوفا کرد تا نوآوری و خلاقیت همواره ادامه داشته باشد، تصریح کرد: ضروری است در برنامه ریزی جشنواره امام رضا(ع)، از افراد مطلع و خبره استفاه شود تا هرسال برنامه های جشنواره،نو و جدید و تازه باشد و این جشنواره هرگز دچار تکرار نشود./934/پ203/ح

ارسال نظرات