استاد حوزه علمیه:
فراگیر شدن مکتب تشیع در ایران به برکت وجود حضرت معصومه است
خبرگزاری رسا ـ استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به برکات فراوانی که با آمدن حضرت معصومه(س) به ایران به مردم این کشور نازل شد، گفت: قبل از ورود حضرت معصومه(س) در قم مجوسی هم وجود داشت اما به مجرد ورود ایشان همه شیعه شدند و هر چه داشتند در اختیار ایشان قرار دادند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین احمد عابدی، استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم، در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت معصومه(س) با تبریک دهه کرامت به ویژگیهای حضرت معصومه(س) و نقش ایشان در پیشرفت فرهنگ دینی در ایران پرداخت و گفت: در روایتی از امام صادق(ع) آمده است که بهشت هشت در دارد و سه در آن از قم باز میشود و احتمالاٌ یک در از حرم حضرت معصومه(س) و یک در هم از مسجد مقدس جمکران و در سوم هم از حوزه علمیه خواهد بود.
وی با اشاره به این که فقه اهل بیت(ع) از این سه جا به دنیا گسترش یافته است، اظهار داشت: در حدیث دیگری امام صادق(ع) فرمودند فرزندی از نسل من در قم دفن خواهد شد که تمام شیعیان ما به شفاعت او به بهشت میروند.
حجت الاسلام والمسلمین عابدی با بیان این که حضرت معصومه(س) به عنوان مهمان وارد قم شد به تفاوت میان فرهنگ ایرانی و عرب اشاره کرد و گفت: عربها به مهمان ضیف میگویند به معنی کسی که وارد خانه شده است اما در فرهنگ ایرانی مهمان از دو کلمه مه و مان تشکیل شده است که مه به معنی بزرگ و مان به معنی خانه است و معنی آن میشود بزرگتر خانه و در حقیقت صاحب خانه میشود خدمت کار مهمان و در فرهنگ ایرانی این مهمان است که میگوید غذا بیاورید یا نیاورید و موارد دیگر.
وی با بیان این که وقتی میگویند حضرت معصومه(س) به عنوان مهمان وارد قم شد یعنی این که بزرگتر قم آمده است، اظهار داشت: اهل قم باغها و خانههای خود را وقف حضرت معصومه(س) کردند و گفتند ما هم خادم شما هستیم.
وی با توجه به تعداد زیاد امام زادگان افزود: در مورد هیچ کدام از فرزندان امامان نیامده است که اگر به زیارت او بروید بهشت بر شما واجب خواهد شد؛ امام خمینی(ره) فرمودند «من هرچه دارم از حضرت معصومه(س) و نماز شب دارم».
حجت الاسلام والمسلمین عابدی به زیارت حضرت معصومه(س) رفتن بزرگانی مانند آیت الله مرعشی و آیت الله گلپایگانی را دلیل بر عظمت ایشان دانست و گفت: حضرت معصومه(س) با 23 نفر از برادران و خواهران خود از مدینه به ایران آمدند که در زمان خلافت مأمون عباسی بود که تقریباٌ از مراکش تا چین تحت حکومت او بود و قدرت زیادی داشت.
وی با اشاره به این که هدف حضرت معصومه(س) از هجرت به قم فقط دیدار برادر نبوده است، گفت: قبل از ورود ایشان در قم شیعه وجود داشت و اشعریون در قم زندگی میکردند؛ اما به دنبال حضرت معصومه(س) سادات و علویون به ایران سرازیر شدند و به عنوان چراغ هدایت برای مردم شدند.
حجت الاسلام والمسلمین عابدی افزود: قبل از ورود حضرت معصومه(س) در قم مجوسی هم وجود داشت اما به مجرد ورود ایشان همه شیعه شدند و هر چه داشتند در اختیار ایشان قرار دادند.
وی با بیان این که بهترین حوزه های علمیه کنار قبر امامزادگان شکل گرفته است، گفت: امامزادگان قطب فرهنگی اند و حوزه زیر سایه حضرت معصومه(س) به این پیشرفت رسیده است.
استاد حوزه علمیه زیارت را از نگاه اخلاقی سبب عبرت دانست و افزود: کسی که با خدا باشد عزیز و محترم میشود و کسی که از خدا دور باشد هیچ یادی از او به جا نخواهد ماند.
وی در ادامه به فرهنگ قمی ها اشاره و خاطرنشان کرد: قمی ها حضرت معصومه(س) را که دفن کردند هیچ مردی را در این مکان دفن نکردند و فقط زنان سیده را در آنجا دفن میکردند و مراجع را هم با فاصله دفن میکردند که این نشان دهنده این است که عفت و حیا و پاکدامنی در مردم نهادینه بوده./843/پ202/ف
ارسال نظرات