۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۸
کد خبر: ۲۸۵۹۲۸
یامین پور:

فردگرایی، آفت رسانه است

خبرگزاری رسا ـ یامین پور با بیان این که رسانه های غربی در پی آفتی به نام فردگرایی در بین مردم هستند، گفت: رسانه های جمعی نه تنها وحدت بخش نیستند، بلکه با ایجاد خانواده ای اتمیزه، موجب تنهایی هرچه بیشتر افراد می شود.
وحيد يامين پور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، وحید یامین پور، کارشناس مسائل اجتماعی و استاد دانشگاه عصر امروز در نشست کافه نقد که در کتابخانه مرکزی اصفهان برگزار شد، گفت: مبدأ تحولات جهانی ارتباطات است.

 

وی افزود: در دنیای کنونی نقد وسائل ارتباط جمعی مانند تلویزیون، کامپیوتر و موبایل کمتر مورد توجه قرار گرفته است در صورتی که از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

یامین پور با بیان این که موازنه قدرت در دنیا به سمت کشورهایی است که از قدرت ارتباطی بیشتری برخوردارند، بیان داشت: مقوله ارتباطات، قدمتی به اندازه عمر بشر دارد، اما مسأله این است که با گذشت زمان تغییرات زیادی متوجه ابزار ارتباطی شده است.

 

کارشناس مسائل اجتماعی با اشاره به نظر اندیشمندان ابراز داشت: مبدأ تحولات جهانی، ارتباطات است و گونه های ارتباطی جدید آثار جدیدی را به وجود آورده است.

 

وی در ادامه با اشاره به خطرات وسایل ارتباط جمعی گفت: یکی از خطراتی که رسانه های جمعی در میان جوامع به وجود آورده، توده ای کردن جامعه انسانی است، یعنی حرف هایی که در جامعه فراگیر می شود، از زبان فرومایگان است.

 

عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه آزاد تهران شرق بیان داشت: در جامعه پیشا تجدد، هر کسی صاحب تریبون نمی شود، در صورتی که در جوامع رسانه ای، هر انسانی می تواند صاحب تریبون شود و نظرات درست یا اشتباه خود را در جامعه پخش کند.

 

یامین پور با بیان این که در قصه های گذشته افراد جوانمرد و اساطیری حضور داشتند، گفت: با این وجود در رمان هایی که در زمان حال خواندن آن در بین مردم رایج شده است، شخصیت های اصلی داستان به دنبال غرایز جنسی خود حرکت می کنند و هیچ نشانه ای از فضائل اخلاقی در این رمان ها مشاهده نمی شود.

 

مدرس دانشگاه امام صادق(ع) افزود: در دنیای مدرن افراد به دنبال فضائل اخلاقی نیستند و نهایت آرزوهای افراد، به دست آوردن ابزارهای دنیوی است.

 

وی در ادامه با اشاره به روایات معصومان(ع) گفت: بر خلاف سیره اهل بیت، یکی از آفت های رسانه، فردگرا کردن افراد جامعه است و در جامعه رسانه ای افراد به دنبال خود نمایی هستند و به شکل های مختلف این کار را انجام می دهند.

 

مدرس دانشگاه هنر با توجه به برنامه های رسانه ای موجود در موبایل ها، ابراز داشت: در این برنامه ها، فایل های مختلفی دریافت می شود بدون این که به معنای این فایل ها توجهی مبذول شود، یعنی دریافت اطلاعات زیاد و درک پایین.

 

عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه آزاد تهران شرق افزود: رسانه های جمعی نه تنها وحدت بخش نیستند، بلکه با ایجاد خانواده ای اتمیزه، موجب تنهایی هرچه بیشتر افراد می شود.

 

یامین پور در پایان گفت: غرب به واسطه رسانه و اینترنت، افراد جامعه را کنترل پذیرتر و با به دست آوردن اطلاعات شخصی افراد، برای آن ها بهتر برنامه ریزی می کند./867/202/ب1

ارسال نظرات