۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۶
کد خبر: ۲۸۶۴۱۷
عضو هیأت علمی دانشگاه قم مطرح کرد؛

نقش دستاوردهای جدید هسته‌ای در حفظ محیط زیست

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی دانشگاه قم، بهره‌برداری از انرژی هسته‌ای و انرژی‌های غیر فسیلی را در حفظ محیط زیست مؤثر خواند و گفت: باید به دستاوردهای جدید و نو در انرژی توجه کنیم و با توجه به انرژی‌ هسته‌ای، جدید و بهره‌ور در حفظ محیط زیست کوشا باشیم.
علي مشهدي، عضو هيأت علمي دانشگاه قم

علی مشهدی، عضو هیأت علمی دانشگاه قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به اهمیت حفظ محیط زیست در اسلام اظهار داشت: خداوند به فساد برخی از انسان‌ها در خشکی و دریا اشاره کرده که در حال حاضر کوه‌خواری به دریا خواری رسیده است.

 

وی اصالت انسان و اومانیسم را سبب فراموش شدن محیط زیست خواند و یادآور شد: قرائت‌های غربی، برخی احساسی و فرعی هستند و نگاه کشورهای مدرن به محیط زیست، اقتصادی و در شرایطی تجملاتی است.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه قم با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب تأکید کرد: همان گونه که رهبری فرمودند، دغدغه حفظ محیط زیست تجملاتی و فرعی نیست؛ بلکه آب آلوده، هوای آلوده و تخریب محیط زیست با رویکرد اسلام، غیر تجملاتی و واقعی است و از مسائل حیاتی و درجه یک محسوب می‌شود.

 

وی به رویکرد اسلام درباره محیط زیست اشاره کرد و گفت: رویکرد غالب ادیان درباره محیط زیست، حمایتی است؛ چنان که آیت الله جوادی آملی در کتاب «اسلام و محیط زیست» به این مسأله اشاره کرده و کسی که در زمین فساد نکند را شایسته خلیفة اللهی برمی‌شمارد.

 

مشهدی با اشاره به دغدغه انقلاب اسلامی درباره حفظ محیط زیست خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب افزون بر سخنرانی‌های اخیر در دهه 60 و زمان ریاست جمهوری‌شان بر حفظ محیط زیست تأکید داشته‌اند و با اشاره به درختکاری و حفظ جنگل و طبیعت در اسلام به وزیر وقت توصیه‌هایی داشته‌اند.

 

وی وظیفه دولت‌ها را در حفظ محیط زیست سنگین برشمرد و گفت: حفظ محیط زیست امر ثانوی نیست و محیط زیست در اولولویت‌بندی‌های اجرایی باید در رأس امور باشد؛ چنان که رهبری، حفاظت از محیط زیست را وظیفه‌ای حاکمیتی برشمردند.

 

استادیار دانشکده حقوق دانشگاه قم، نگاه خصوصی سازی به محیط زیست را ناقص خواند و تأکید کرد: عدم حفظ تعادل در محیط زیست، عمده‌اش خودخواهی انسان است و رویکرد اومانیستی و انسان محوری دارد؛ چنان که این روحیه در مصرف‌گرایی و تجمل طلبی افراطی، خودروهای تک سرنشین و موارد غیر ضرور دیگر مشاهده می‌شود.

 

وی به مسأله اسراف آب و بیابان زایی در کشور اشاره و تصریح کرد: بهره‌برداری بی حد و حصر آب در کشور به بیابان زایی منجر می‌شود که باید با بهینه مصرف کردن و اصلاح کشاورزی کنترل شود.

 

مشهدی، بهره‌برداری از انرژی هسته‌ای و انرژی‌های غیر فسیلی را در حفظ محیط زیست مؤثر خواند و گفت: باید به دستاوردهای جدید و نو در انرژی توجه کنیم و با توجه به انرژی‌ هسته‌ای، جدید و بهره‌ور در حفظ محیط زیست کوشا باشیم./908/ت302/ی

ارسال نظرات