سوءظن به رهبران الهی سبب فتنه و نفوذ دشمن میشود

حجتالاسلام ذاکر صادقیکیا رییس سازمان تبلیغات اسلامی شهرری، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به مناسبت شهادت امام سجاد به روایتی ضمن عرض تسلیت این روز به شیعیان ایشان با اشاره به دعای چهل و نهم صحیفه سجادیه، گفت: برخلاف آنچه بسیاری از مردم فکر میکنند امام سجاد(ع) صرفا مشغول عبادت نبودند بلکه ایشان با توجه به اختناق دوران بنیامیه معارف اهلبیت(ع) را به شکل دعا و مناجات برای هدایت مردم بیان کنند.
وی افزود: صحیفه سجادیه یکی از آثار امام سجاد(ع) است که در دعای چهل و نهم آن نکات مهمی درباره دشمنشناسی و زمینههای فریب و فتنه توسط فتنهگران بیان شده است.
یکی از زمینههای نفوذ فتنه دوری از پیامبران و اولیا الهی است
رییس تبلیغات اسلامی شهرری، عنوان کرد: امام در بخشی از این دعا زمینههای فتنه را بیان فرمودند که یکی از آنها دوری از پیامبران و اولیای الهی است زیرا خداوند متعال پیامبران و اولیا خود را از دو طریق عقل و وحی هدایت کرده است و امام به این دو نکته اشاره میکند تا مردم گرفتار فتنه نشوند.
حجتالاسلام صادقیکیا با اشاره به فراز دیگری از این دعا اظهار داشت: امام سجاد(ع) در بخشی از این دعا سنگدلی انسان را زمینه گمراهی و آماده پذیرش فتنه معرفی میکنند همانگونه که در قرآن کریم قوم بنیاسرائیل با قساوت قلب از هدایت الهی بازماندند انسان باید از سنگدلی و قساوت قلب پرهیز کند زیرا انسان با قساوت راه صحیح و سعادت را گم میکند.
استقامت در برابر مشکلات راه نفوذ دشمن را میبندد
وی با اشاره به تزلزل به عنوان فراز دیگری از این دعا، بیان داشت: تزلزل سبب پیمانشکنی انسان شده و او را از اهداف اصلی و مسیر اهلی دور میکند در حالیکه جامعه اسلامی با ایستادگی و استقامت در برابر مشکلات میتواند راه نفوذ دشمن را سد کرده و به مسیر درست خود ادامه دهد به همین دلیل در این دعا امام سجاد(ع) از خداوند درخواست دوری از لغزش و تزلزل را دارند.
رییس تبلیغات اسلامی شهرری، با اشاره توحید که در بخش دیگری از دعا مطرح شده است، ابراز کرد: امام سجاد(ع) در فراز دیگری از این دعا فرمودند که تنها وسیله نجات انسان توحید است یعنی یکی از راههای مقابله با فتنه نخست حقشناسی و سپس عمل به حق است و آغاز حقشناسی با توحید است.
خودباوری یکی از راههای مقابله با فتنه و نفوذ دشمن است
حجتالاسلام صادقیکیا افزود: یکی دیگر از راههای شناخت فتنه خودشناسی است که آگاهی انسان را بالا برده و سبب شناخت مسیر صحیح میشود زیرا انسان با خودشناسی به خودباوری رسیده و هنگامه فتنه تحت تاثیر تبلیغات شوم دشمنان قرار نمیگیرد.
وی با اشاره به مساله استقامت و صبر به عنوان فراز دیگری از این دعا، گفت: یکی دیگر از راههای مقابله با دشمن استقامت و صبر است که امام سجاد(ع) در این دعا به آن اشاره فرمودند زیرا انسان برای رسیدن به اهداف بزرگ و الهی باید با صفت صبر و استقامت به مقابله با فتنهگران بپردازد.
رییس تبلیغات اسلامی شهرری افزود: شخص باید در راه مقدس الهی فتنهها را شناخته و در برابر سختی و مشکلات به وجود آمده صبر کند تا از تنگای فتنه گذر کند.
سوءظن به رهبران الهی سبب فتنه و نفوذ دشمن است
حجتالاسلام صادقیکیا با اشاره به مساله سوءظن گفت: یکی از اشتباهاتی که زمینه فتنهانگیزی در جامعه میشود ایجاد فضای سوءظن و بدبینی است که امام سجاد(ع) در این قسمت دعا خداوند را برای رفع سوظنها و تبدیل آن به حسنظن حمد میکند زیرا اگر انسانهای یک جامعه نسبت به رهبران و اشخاصی که در مسیر حق و الهی قرار دارند بدبین شوند به طور قطع از اهداف الهی و راه سعادت باز مانده و زمینه فتنه و نفوذ دشمن را فراهم میکنند.
وی افزود: یکی از آثار مهم پدیده حسنظن دوری از فضای تهمت و فتنه است زیرا هر چه سوظن بیشتر شود جامعه تاریکتر شده و فتنه گران از این فضای تاریک بیشتر سوءاستفاده میکنند.
بصیرت و آگاهی تهدیدها را به فرصت تبدیل میکند
رییس تبلیغات اسلامی شهرری، ابراز کرد: تبدیل تهدیدها به فرصت یکی دیگر از اقدامات مقابله با فتنه دشمنان است که امام سجاد(ع) در بخش دیگری از دعا به آن اشاره کردند و این نیاز به بصیرت، آگاهی و معرفت نسبت به افکار عمومی دارد تا افراد جامعه تحت تاثیر دشمن قرار نگیرند.
حجتالاسلام صادقیکیا در پایان خاطرنشان کرد: احاد جامعه باید فتنه دشمن را شناخته و بدانند که آنها شگردهای مختلفی دارند که برای مقابله با فتنه دشمن باید از دستورات و راهنمایی اهلبیت(ع) استفاده کرد./807/302/ب1