۰۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۰
کد خبر: ۳۰۴۸۲۲
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی:

دانشگاه ها با برپایی اردوهای مختلط اصول دین را نقض نکنند

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی گفت: سالها است که در دانشگاه ها به مدیران تذکر داده می شود که اردوهای مختلط راه نیندازید، با این کار محرم و نامحرم را که جزء اصول دین است تضییع می کنید.
جلسه اخلاق مديران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی امروز در جلسه اخلاق مدیران اظهار داشت: در آستانه اربعین امام حسین(ع) قرار داریم و اساسی ترین روایت از امام حسن عسکری(ع) در این زمینه نقل شده است.

 

وی افزود: در این روایت امام حسن عسکری(ع) می فرمایند: «برای مومن پنج علامت است؛ مومن هنگام نماز "بسم الله الرحمن الرحیم" را بلند می گوید، هنگام نماز سر بر خاک گذاشته و بر خاک سجده می کند، 51 رکعت روزانه نماز می خواند، بر انگشت دست راستش انگشتر می کند و در اربعین به زیارت امام حسین(ع) می رود.

 

حجت الاسلام والمسلمین قریشی اضافه کرد: در بین شیعه و سنی در مورد نزول "بسم الله الرحمن الرحیم" در آغاز سوره ها اختلاف وجود دارد، شیعه آن را جزئی از قرآن می داند و معتقد است که در ابتدای هر سوره ای به غیر از سوره توبه که با برائت از مشرکان آغاز می شود، "بسم الله الرحمن الرحیم" به طور مستقل نازل شده است، اما اهل سنت معتقدند "بسم الله الرحمن الرحیم" به عنوان تبرک و تیمم در اول سوره آورده می شود.

 

وی در مورد وجوب سجده بر تربت، گفت: علامه امینی(ره) در یکی از کتاب های خود آورده است که در هیچ یک از کتاب های اهل سنت حتی یک حدیث هم نیامده است که ثابت کند رسول خاتم(ص) بر فرش و موکت و مانند آن سجده می کردند.

 

غفلت از زیارت کربلا سبب پشیمانی است

 

امام جمعه ارومیه خاطرنشان کرد: زیارت امام حسین(ع) مساله عجیبی است و هر کس غفلت کند، بعدا حسرت آن را می خورد، مرحوم ابن قولویه در کتاب کامل الزیارات خود می آورد: «هر کس امام حسین(ع) را زیارت کند به مانند این است که خدای متعال را در عرش خود زیارت کرده است.

 

وی با اشاره به شوق و علاقه انسان به جذب محبت دیگران گفت: این مساله را می توان در علاقه مردم به امام حسین(ع) دید که چگونه خدای متعال مردم را شیفته سالار کربلا(ع) کرده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین قریشی با اشاره به آیه 96 سوره مریم که خدای متعال می فرماید: «إِنَّ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَیَجْعَلُ‏ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا»، افزود: گاهی اوقات انسان از کسی خوشش می آید که هیچ کاری برای ما نکرده است، اما به خاطر خوب بودنش انسان به او علاقمند می شود، برای جدب محبت دیگران ما توان این را نداریم که به همه اضافه کار دهیم و یا کارهای دیگری بکنیم تا ما را دوست بگیرند.

 

وی اضافه کرد: امام علی(ع) دست یکی از شیعیان را برای دزدی قطع کرده بود یکی از منافقان خواست از فرصت استفاده کند و او را با امام دشمن کند، اما او گفت: علی(ع) چه تقصیری دارد من گناه کرده ام و ایشان در روز قیامت در راس انسان های نورانی است.

 

مدیریت با عزت مطلوب همه مدیران است

 

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی گفت: همه ما در زندگی نیازمند عزت هستیم، فردی که مدیر و مسؤول است برای او بیشتر از همه مهم است که با عزت مدیریت کند، اگر بخواهیم با عزت مدیریت کنیم باید از خدای متعال این مساله را در خواست کنیم که عزت حقیقی در دست خدای منان است.

 

وی افزود: براساس آیه قرآن و کلام الهی همه عزت ها در دست خدای متعال است، بنابراین هر کس بخواهد از روش دیگری به عزت برسد مطمئنا موفق نمی شود، خدای متعال راه عزت حقیقی را در با عقیده و کلامی پاکیزه به سمت خدای متعال صعود کردن قرار داده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین قریشی نیت خوب و عمل صالح را رمز رسیدن به عزت حقیقی عنوان و اضافه کرد: در این صورت است که خدای متعال او را عزیز می کند، اما اگر انسان بخواهد با مکر و حیله به جایی برسد خدای متعال مکر او را ناکام می گذارد.

 

وی گفت: از رسول اکرم(ص) روایت است که فرمودند: «خدای متعال هر روز خطاب می کند که من عزیزم و هر کس بخواهد در دنیا و آخرت عزیز شود، راه آن اطاعت از عزیز است»؛ برخی از آدمیان ممکن است در قیامت به بهشت روند، ولی قبل از آن عذاب گناهانشان را چشیده و با خواری در بین مردم وارد بهشت می شوند، اما برخی با عزت تمام به بهشت می روند.

 

امام جمعه ارومیه تنها راه عزت را اطاعت از خدای متعال دانست و تصریح کرد: به غیر از خدای منان از هر که اطاعت کنند، هر جناحی و گروهی که باشند به عزت نمی رسند، چون خدای متعال می فرماید که «ملک و فرمانروایی در دست او است و آن را به هرکس که بخواهد عطا می کند که خداوند مقتدر دانا و توانا است».

 

خداوند متعال از مومنان دفاع می کند

 

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با اشاره به تهدیدهایی که نسبت به برخی از مسؤولان از طرف گروه ها و افراد متعددی می شود، اظهار داشت: خدای منان می فرماید که اگر شما مومن باشید من خودم از شما دفاع می کنم، پس اگر ما مومن باشیم در مقابل بدخواهان خود دفاع کننده از ما خدای شکست ناپذیر است.

 

وی در رابطه با مدیریت صحیح اسلامی گفت: امام علی(ع) هر کس حکومت و مدیریت خود را در هر سطحی که باشد، برای دین خود خادم قرار دهد، هر سلطانی برای او نوکر می شود، اما هر کس دین اش را خرج مدیریت اش کند، در او هر انسانی طمع می کند».

 

حجت الاسلام والمسلمین قریشی خاطرنشان کرد: برخی از افراد در طول مدیریت خود هیچ خدمتی به دین الهی نمی کند، در حالی که مدیر عاقل مدیریت خود را در مسیر دین قرار می دهد و خروجی اش خدمت به دین می شود، اگر مدیریت ما برای پنج نفر هم که باشد باید دقت کنیم که مدیریت مان برای دین است یا خیر، نباید در مسیر دین ما لغزش داشته باشیم و دست و دلمان در برابر خدمت کردن به دین الهی بلغزد.

 

وی افزود: امام علی(ع) می فرماید: «خدای متعال اگر بخواهد حکومت کسی را از او بگیرد؛ او اصول را ضایع می کند، به غرور و تکبر تمسک می جوید و انسان های پست را بر انسان های صالح مقدم می کند.»

 

دانشگاه ها با برپایی اردوهای مختلط اصول دین را نقض نکنند

 

امام جمعه ارومیه با اشاره به اینکه اصول دین محرمات و واجبات شفاف و روشن است، گفت: سالها است که در دانشگاه ها به مدیران تذکر داده می شود که اردوهای مختلط راه نیاندازید، چرا اصول دین را تضییع می کنید؟ محرم و نامحرم اصول دین ما است، چرا آن را ضایع می کنید؟ دختران و پسران جوان در حالت معمول به هم جذب می شوند، چه نیاز به برگزاری کنسرت و مانند آن است؟ چرا باید چنان پیش رفت که مقام معظم رهبری شخصا بر این مساله ورود پیدا کرده و تذکر دهند؟

 

وی دادن سمت به انسان های رذل را نشانه پایان زمامداری حاکمان دانست و ادامه داد: امام علی(ع) فرموده است: «از نشانه های از بین رفتن دولت ها، حیله گری رئوس آن ها است» و نیز فرمودند: «اطاعت کردن سپر رعیت و عدالت سپر دولت ها است» و فرمودند: «مدیریت انسان های فاجر سبب ذلالت انسان های صالح می شود.

 

تمسک مدیران به حیله ها نشان از اتمام دوره آن ها است

 

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی تمسک مدیران به حیله ها را برای حفظ قدرت خود نشانه تزلزل دوران مدیریت آن ها اعلام و اضافه کرد: به جامعه خود نگاه کنید، اگر انسان های صالح گوشه گیر و بی ارزش شده اند، بدانید که چنین مدیرانی خود مشکل دارند که انسان های پاک و صالح را که اهل حلال و حرام، محرم و نامحرم، رعایت حق و حقوق مردم و حضور منظم در سر کارهستند را کنار گذشته اند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: امام علی(ع) فرمودند: «دین را قلعه ای برای دولت خود قرار ده و شکر را حرز و نگهدارنده ای برای نعمت هایی که خداوند به تو عطا کرده است»، پس هر دولتی که دین آن را احاطه کرده است، رنگ الهی گرفته و تمام افعال و رفتار آن نهاد بر اساس دستوارات دینی است./936/201/ب1

ارسال نظرات