۲۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۷
کد خبر: ۳۰۷۲۵۸
آیت الله جوادی آملی:

تنها عامل ایجاد وحدت، علم دین و معارف الهی است/ با تمام دنیا باید تعامل علمی داشته باشیم

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این که ما یک حرف داریم که می‌گوییم نه شرقی نه غربی و یک حرف هم داریم که می‌گوییم چه شرقی چه غربی، گفت: در زمینه سیاست ما نباید از هیچ گروهی تبعیت کنیم و باید مستقل و با عزت باشیم ولی در عرصه علم، دین ما می‌گوید چه از شرق و چه از غرب باید علم را بیاموزیم و با تمام دنیا تعامل علمی داشته باشیم.
آيت الله جوادي آملي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله جوادی آملی، استاد برجسته حوزه علمیه قم، ظهر امروز در دیدار با سید ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، با عرض تسلیت شهادت امام رضا(ع)، اظهار داشت: ورود امام رضا(ع) به عنوان عالم آل محمد(ص) به ایران نه تنها باعث وحدت درون دینی شد بلکه سبب وحدت سایر ادیان مانند مسیحیان و زرتشتیان و دیگر ادیان و مذاهب در داخل ایران شد.

 

وی دین اسلام را دارای ظرفیت بالایی برای وحدت دانست و خاطرنشان کرد: وقتی این دین میان ادیان و مذاهب مختلف می تواند وحدت ایجاد کند به طریق اولی میان دو نهاد درون دینی مانند حوزه و دانشگاه که یک هدف و مبنا را دارند باید وحدت ایجاد کند.

 

استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: نامیدن امام رضا(ع) به عالم آل محمد(ص) به این معنا نیست که ایشان چیزی می‌دانسته که دیگر ائمه نمی‌دانستند؛ بلکه به این دلیل است که برای ایشان فرصتی ایجاد شد که توانستند این علم را بروز دهند و با عالمان دیگر ادیان به بحث و گفت‌وگو بپردازند.

 

وی به این دلیل که مبدأ همه انسان‌ها یکی است و همه درنهایت به یک سمت خواهیم رفت وحدت را امری فطری دانست و افزود: این اختلاف است که دلیل می‌خواهد و تمام مردم هم باید این راه را طی کنند و اگر در این مسیر نیستند باید حد اقل صدای زنگ قافله را بشنوند و بدانند که مسیر حق این است.


حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این که ما یک حرف داریم که می‌گوییم نه شرقی نه غربی و یک حرف هم داریم که می‌گوییم چه شرقی چه غربی، گفت: در زمینه سیاست ما نباید از هیچ گروهی تبعیت کنیم و باید مستقل و با عزت باشیم ولی در عرصه علم، دین ما می‌گوید چه از شرق و چه از غرب باید علم را بیاموزیم و با تمام دنیا تعامل علمی داشته باشیم.


وی با اشاره به ابدی بودن روح انسان خاطرنشان کرد: ارزش هر علم به معلوم آن است و یک معلوم ابدی باید علم ابدی هم داشته باشد و علم دین از این جهت که بر وجه ابدی انسان که همان روح است تأکید دارد برای انسان ضروری است و انسان باید به سمت شناخت دین برود.


استاد برجسته حوزه علمیه افزود: تنها عاملی که هر جا باشد وحدت ایجاد می‌کند علم دین و معارف الهی است زیرا هم برای این دنیا برکاتی دارد و هم برای آخرت و زندگی بعد از مرگ فایده مند است.


وی با بیان این که در بسیاری از امور، قرآن کریم اوصاف فرشتگان را با عالمان یکی دانسته است، ابراز داشت: همه نیاز های انسان محدود به درک نقاط اشتراک و افتراق انسان با حیوان نیست که در دانشگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها به آن توجه می‌شود؛ بلکه انسان مشترکات فراوانی هم با فرشتگان دارد و باید آنها را هم آموخت و ارزش این علم حتی بیشتر از علوم تجربی است.


حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به این که اگر انسان خود را بشناسد و قدر خود را بداند کار خلاف انجام نمی‌دهد، افزود: ما باید دین خود را از قرآن و روایات بگیریم زیرا اگر دین خود را از افراد بگیریم ممکن است با خطای آنها فکر کنیم دین اشکال دارد و از طرف دیگر افراد دیگری ممکن است بیایند و دین را خراب کنند./843/پ201/ج

ارسال نظرات