۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۸
کد خبر: ۳۱۲۵۲۳
به همت مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام؛

طراحی و مدل‌سازی سیستم رفاه اسلامی در فاز دوم خود قرار گرفت

خبرگزاری رسا ـ حجت‌الاسلام کاظمی‌مقدم با بیان این‌که سیستم رفاه یکی از 40 سیستم زیربنایی هر تمدن است، گفت: طراحی و مدل سازی سیستم رفاه اسلامی از سوی مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام به فاز دوم خود رسید.
موسسه مطالعات راهبردي در علوم و معارف اسلام موسسه مطالعات راهبردي در علوم و معارف اسلام

حجت الاسلام ایمان کاظمی مقدم، مدیر پروژه تحقیقاتی سیستم رفاه در اسلام مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، با بیان این که سیستم رفاه بر اساس نگرش اسلام از سوی هشت تن از دانش آموختگان دوره تربیت محقق سیستم های دینی این مؤسسه در حال انجام است، افزود: طراحی این سیستم به عنوان یکی از 40 سیستم زیربنایی هر تمدن، یکی از پروژه های علمی پژوهشی سنگین مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام به شمار می رود.


وی گفت: این پروژه به اقتضای هر پژوهش بنیادی و مدل سازانه، در سه مرحله کلان شامل مسأله شناسی و تولید شبکه مسائل حداکثری، اطلاعات شناسی و تولید شبکه آیات و روایات پیرامون مسائل به صورت حداکثری و تحلیل و مدل سازی از شبکه آیات و روایات برای پاسخ به شبکه مسائل برنامه ریزی شده است.


حجت الاسلام کاظمی مقدم اظهار کرد: مرحله نخست پروژه اکنون به پایان رسیده و در مرحله دوم، آیات و روایات به صورت ریشه ای(مجموعه مشتقات از ریشه کلیدواژه ها) از نرم افزارها جستجو و موارد مشابه، دسته بندی و به تفکیک زاویه نگاه به هر کلیدواژه، نمایه بندی می شوند.


مدیر پروژه تحقیقاتی سیستم رفاه مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام با بیان این که تاکنون 34 کلیدواژه درباره رفاه شناسایی شده و تلاش بر این است که روش جست‌وجو کاملا جامع باشد، افزود: در این مرحله، در مجموع بیش از 70 هزار رکورد روایت از سوی محققان مورد بررسی قرار می گیرد و پس از تحلیل سندی و دلالتی، وارد مرحله مدل سازی خواهد شد.


وی ادامه داد: سیستم رفاه بعد از تحقق، به گونه ای عمل خواهد کرد که می توان گفت جامعه ای که این سیستم در آن حاکم است، از عدالت اجتماعی برخوردار است.


حجت الاسلام کاظمی مقدم خاطرنشان کرد: این پروژه به سفارش وزارت رفاه، تعاون و امور اجتماعی دولت دهم و در پی ابراز نارضایتی آنان از وضعیت موجود رفاه در جامعه(که حاصل الگوهای کشورهای غربی است)، از سال 93 آغاز شده و در اوایل سال 96 به اتمام خواهد رسید.


مدیر پروژه تحقیقاتی سیستم رفاه مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام درباره زمینه‌های اجرایی و کاربردی این سیستم، تصریح کرد: نسخه مادر پژوهشی به عنوان برنامه رفاه نظام اسلامی قابل استفاده وزارتخانه رفاه و تعاون است؛بخش هایی همچون کمیته امداد و سایر نهادهای حمایتی نیز می توانند از این پروژه جهت اسلامی سازی راهبردها و روندهای خود استفاده کنند.

 

گفتنی است، تاکنون حدود 10خرده سیستم با موضوعات حجاب، مدیریت احساس، همسرداری و غیره، ذیل سیستم های کلان(40 سازه لازم برای پی ریزی تمدن اسلامی) از سوی مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلامی تولید شده که به صورت کارگاهی در نقاط مختلف کشور ارائه و مورد استقبال بسیار واقع شده است./930/302/ب2

ارسال نظرات