کرسی آزاد اندیشی اخلاق دینی، غرامت خواهانه یا بازدارنده برگزار شد
![کرسي آزاد انديشي](/Original/1394/06/24/IMAGE635779506666875767.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کرسی آزاد اندیشی با موضوع «اخلاق دینی(قرآن)، غرامت خواهانه(ترمیمی) یا بازدارنده» با حضور حجت الاسلام مهراب صادق نیا، عضو هیأت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب و محمد حسن محمدی مظفر به عنوان ناقد این بحث در سالن کنفرانس شهید موسی صدر این دانشگاه برگزار شد.
حجت الاسلام صادق نیا با اشاره به نظریههای بازدارنده و غرامت خواهانه دورکیم اظهار داشت: نظریههای بازدارنده در جهت ناتوان سازی افراد برای انجام دادن جرم است؛ در صورتی که نظریههای غرامتی، ترمیمی است.
وی یادآور شد: وجدان عمومی باید با تضمینهای اخلاقی بازدارانه، تحریک شده و آن را بپذیرد و از آن دفاع کند و گرنه نمیتواند بازدارنده باشد و در تضمینهای غرامت خواهانه، جزئیات معطوف به عمل و روشن باشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب، اخلاق ارائه شده در قرآن کریم را جهانی و برای همه تاریخ و انسانها خواند و تأکید کرد: آموزههای اخلاقی قرآن کریم، کلی و همگانی است و باید بررسی شود که آیا تضمینهای قرآنی بازدارنده یا غرامتخواهانه است؟
وی به تضمینهای بازدارنده و غرامتخواهانه قرآن اشاره و تأکید کرد: وزنه اصلی در تضمینهای اخلاقی قرآن، بازدارنده است، اما به تضمینهای غرامتخواهانه نیز توجه شده است.
حجت الاسلام صادق نیا یادآور شد: در تضمینهای غرامت خواهانه، جزئیات معطوف به عمل، واضح است؛ در صورتی که در قرآن به صورت جزیی تعهد و جزا مشخص نشده است و در مفاهیمی بر پایه انذار، پرهیز دادن و تقوا ورزیدن، تحذیر، ارهاب و دستور به ترساندن به نوعی بازدارندگی توجه شده است./908/پ202/ی