۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۴
کد خبر: ۴۲۳۵۷۴
رییس مرکز و کتابخانه ملی:

استراتژی ایران باید بر اساس دیپلماسی فرهنگی باشد

صالحی امیری با اشاره به اینکه استراتژی ایران باید بر دیپلماسی فرهنگی باشد، گفت: ما باید به‌جای هزینه ظرفیت دولت، از دیپلماسی فرهنگی یعنی از تأثیرگذاری بر افکار ملت‌های منطقه استفاده کنیم و این به‌وسیله نخبگان، دانش‌آموختگان و فرهیختگان امکان دارد.
صالحی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، صالحی امیری، رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران پیش از ظهر امروز در مراسم بزرگداشت روز ملی خلیج‌فارس، که در کتابخانه ملی برگزار شد، گفت: باید مقداری از تکرار مباحث درباره خلیج‌فارس جلوگیری کرد، ما درباره مسائل امروز منطقه نیاز به بازبینی مجدد داریم.

 

وی عنوان کرد: مسائل خلیج‌فارس به لحاظ منازعات و مناقشات نشان می‌دهد که ریشه‌های فرهنگی عمیق‌تر از ریشه‌های سیاسی است.

 

 رییس مرکز و کتابخانه ملی اظهار داشت: در منطقه ما دو تحول عربی مانند پدیده نیهیلیسم و رادیکالیسم شکل‌گرفته است که در حوزه خلیج‌فارس نوعی پوچ‌گرایی را دنبال کرده و سیاست‌های حاکمیت منطقه هم مقوم آن است تا نسل جدید کمتر وارد تحولات منطقه شوند.

 

صالحی بیان داشت: نماد رادیکالیسم طالبان است که امروز به یک تهدید جهانی تبدیل‌شده است طالبان و القاعده همه جریاناتی هستند که به رادیکال ختم شده است امروز از کشور پاکستان و حوزه‌های علمی سلفی عربستان این تفکرات بیرون آمده است.

 

وی ابراز داشت: امروز ازجمله دغدغه‌های ما در منطقه رادیکالیسم است که مهم‌ترین صدمه را به چهره اسلام زده و ممکن است در آینده برای رفع آن با هزینه بالایی مواجه شویم.

 

رییس مرکز و کتابخانه ملی با اشاره به اینکه ما باید به آینده‌پژوهی و نه به گذشته خلیج‌فارس فکر کنیم، گفت: گسترش منازعات و مناقشات در منطقه پیام خشونت و کینه‌توزی را به دنیا منتقل می‌کند.

 

صالحی با اشاره به دو سناریو در منطقه خاطرنشان کرد: یکی از سناریوها در منطقه دوقطبی سازی ایرانی و عربی است که باید به‌شدت مدیریت شود، سناریوی دیگر با رویکرد مثبت همگرایی منطقه‌ای که باید با نگاه استراتژیک به دنبال تمدن سازی اسلامی باشد با همگرایی دنیای اسلام شکل می‌گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه استراتژی ایران باید بر دیپلماسی فرهنگی باشد، عنوان کرد: ما باید به‌جای هزینه ظرفیت دولت، از دیپلماسی فرهنگی یعنی از تأثیرگذاری بر افکار ملت‌های منطقه استفاده کنیم و این به‌وسیله نخبگان، دانش‌آموختگان و فرهیختگان امکان دارد.

 

 رییس مرکز و کتابخانه ملی اظهار داشت: ما باید افکار عمومی جامعه بزرگ خلیج‌فارس را برقرار کنیم تا نظام منطقه‌ای بزرگی شکل گیرد./202/807/ب1

ارسال نظرات