چند خبر کوتاه از خراسان رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، همایش «زن ستم تاریخی، ستم برابری» ۲۷ اردیبهشت ماه با حضور نیلچی زاده در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی برگزار میشود.
برگزاری همایش «اقتصاد سیاسی، برجام و چشم انداز توسعه ایران»
همایش «اقتصاد سیاسی، برجام و چشم انداز توسعه ایران» با حضور مهدی پازوکی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و مشاور معاونت سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشوربرگزار می شود.
گفتنی است، این همایش روز دوشنبه 27 اردیبهشت ماه در دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی برگزار میشود.
برگزاری گردهمایی ملی مسؤولان و دستاندرکاران کارگروههای پیشگیری از مبارزه با قاچاق کالا و ارز
حجتالاسلام علی مظفری، رییس کل دادگستری خراسان رضوی در گردهمایی ملی مسئولان و دستاندرکاران کارگروههای پیشگیری از مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مشهد ضمن تأکید بر لزوم دوری از شعارزدگی، ابراز کرد: متأسفانه در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، عزم و اراده راسخ وجود ندارد.
وی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در زمینه برخورد با هرگونه فساد به ویژه در حوزه ارز و کالا و موارد مشابه، ادامه داد: تحقق اقتصاد مقاومتی و مبارزه با مفاسد به ویژه در زمینه کالا و ارز نیازمند یک عزم ملی و حرکت جهادی است.
رییسکل دادگستری خراسان رضوی افزود: مشکل اصلی در بحث قاچاق کالا و ارز عدم وجود عزم جدی در برخورد با این مسأله است به نحوی که یا عزم جدی وجود ندارد و یا اعتقاد راسخ در این زمینه نیست وگرنه با فرمایشات گلهمندانه رهبر معظم انقلاب روبرو نمیبودیم.
وی نقش صداوسیما و رسانهها را در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز مهم دانست و ابراز کرد: امروز باید به دنبال فرهنگسازی در این زمینه باشیم و در این خصوص رسانهها نقش بسیار مهمی دارند و باید از مسئولان مطالبهگری کنند.
حجتالاسلام مظفری با اشاره به سیاستهای قوه قضائیه در زمینه قاچاق کالا و ارز بیان کرد: بحمدالله در مجموعه قضایی به ویژه دادگستری استان خراسان رضوی اقدامات بسیار خوبی با همکاری سایر نهادها به انجام رسیده است.
وی اضافه کرد: سیاست مجموعه قضایی دادگستری استان در کنار مبارزه قاطع با هرگونه جرم و قانونشکنی به ویژه قاچاق مواد مخدر، کالا و ارز، مشروبات الکلی و جرایم خاص و خشن توجه به اصل پیشگیری و تلاش در جهت نهادینهکردن فرهنگ پیشگیری در جامعه است.
برگزاری آیین گشایش نمایشگاه نشانهای برگزیده مشهد ۲۰۱۷
پیروز حناچی در آیین گشایش نمایشگاه طرحهای پذیرفته شده مسابقه طراحی لوگو (نشانه) پایتخت فرهنگی جهان اسلام که عصر دیروز در خانه هنرمندان تهران برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری فراخوان این مسابقه سبب شد تا جامعه هنرمندان قدر این فرصت را مغتنم شمرده و عده زیادی از طراحان هنرمند در این مسابقه شرکت کنند.
معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: آیسسکو شهر مشهد و دو شهر دیگر کشورهای اسلامی را به عنوان پایتختهای جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ تعیین کرده است. این برنامه، فرصتی است برای انجام برخی کارهایی که تا به حال کمتر به آنها توجه شده بود.
وی افزود: ماهیت این کار فرهنگی است ما به این بهانه چندین پروژه فرهنگی تولید کردیم که نخستین آن طراحی آرم و لوگوی برنامه مشهد ۲۰۱۷ بود. قرار است از این پس همه مراسمها و همایشهایی که در حوزه معرفی پایتخت فرهنگی جهان اسلام برگزار میشوند، تمام تولیدات فرهنگی و نیز سطح خیابانهای مشهد در طول سال ۲۰۱۷ به این لوگو مزین شوند.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی موظف به انجام کارهای زیرساختی مربوط به برنامه مشهد ۲۰۱۷ شده است، اظهار کرد: سندی در کمیسیون فرهنگی دولت در خصوص تقسیم وظایف میان دستگاههای مجری برنامه مشهد ۲۰۱۷ در دست بررسی است که به زودی در صحن هیئت دولت تصویب میشود.
وی ادامه داد: همچنین کتاب حوزه تمدنی خراسان بزگ نیز به ۷ زبان تدوین شده که به زودی همراه با دیویدی شامل کتاب الکترونیک (Ebook) منتشر میشود. این کتاب حوزه تمدنی خراسان بزرگ، مشهد و توس را دربرمیگیرد و تمام مکاتب و فرهنگهای حوزه خراسان بزرگ در آن جمعآوری شده است. کتاب خاص مشهد ۲۰۱۷ نیز متشر میشود که مدارک و مستندات آن آماده است.
حناچی خاطرنشان کرد: اگر سند مذکور در هیات دولت به تصویب برسد یکی از اهداف آن ثبت جهانی حرم رضوی (ع) و ایجاد انضباط شهری اطراف حرم مطهر است.
در ادامه این مراسم، حجتالاسلام حسن امینیان دبیر شورای عالی سیاستگذاری پایتخت فرهنگی جهان اسلام (مشهد ۲۰۱۷) درباره این رویداد مهم جهان اسلام گفت: آیسسکو (سازمان علمی فرهنگی کشورهای اسلامی) یکی از زیرمجموعههای سازمان همکاریهای اسلامی است که درباره مسائل علمی و فرهنگی همه کشورهای عضو این سازمان کمکرسانی میکند. مقر آیسسکو در مغرب (مراکش) بوده و از سال ۲۰۰۶ ابتدا مکه و از سال ۲۰۰۷ در هر سال سه شهر از سه قاره آسیا، آفریقا و اروپا به عنوان پایتختهای فرهنگی جهان اسلام برگزیده میشوند که اصفهان در این سال به عنوان یکی از پایتختها انتخاب شد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: هدف از انتخاب شهرهای فرهنگی جهان اسلام به عنوان پایتخت فرهنگی اسلامی، به نمایش گذاشتن ظرفیتهای تمدنی و فرهنگی کشورهای اسلامی به یکدیگر و سایر کشورهاست. مشهد نیز به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ انتخاب شده که این رویداد بزرگ یک فرصت طلایی برای معرفی مشهد که مملو از آثار تاریخی، تمدنی، فرهنگی و مشاهیر اسلامی و از همه مهمتر حرم مطهر رضوی است به دیگر کشورهاست و ما باید از این فرصت مغتنم استفاده کنیم.
وی با اشاره به انتخاب مسقط (پایتخت عمان) در ۲۰۱۵ به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، خاطرنشان کرد: در مراسم برگزاری این رویداد فرهنگی در مسقط دیدم که این شهر چیزی برای نمایش به مسلمانان ندارد. ولی این شهر و دیگر شهرهایی که پایتخت فرهنگی جهان اسلام شدند در مقایسه با مشهد و دیگر شهرهای فرهنگی ـ اسلامی ایران ویژگیهای منحصر به فردی ندارند؛ مشهد ظرفیتهای فرهنگی بالایی دارد و هدف از برگزاری مشهد ۲۰۱۷ معرفی این ظرفیتهای مشهد است.
دبیر شورای عالی سیاستگذاری پایتخت فرهنگی جهان اسلام (مشهد ۲۰۱۷) ادامه داد: گرامیداشت رویداد فرهنگی مشهد ۲۰۱۷ دو شورا دارد؛ یکی شورای عالی سیاستگذاری در تهران و دیگری شورای استانی در مشهد به ریاست استاندار خراسان رضوی؛ همچنین دو دبیرخانه این رویداد در تهران و مشهد فعالند که یکی از اقدامات انجام شده طراحی لوگوی رویداد مشهد ۲۰۱۷ است که از سوی معاونت معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی انجام شد.
بازدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از آثار منتخب مسابقه نشانه رسمی مشهد ۲۰۱۷
دکتر علی جنتی با هیات همراه از نمایشگاه آثار منتخب نشانه(لوگو) مشهد ۲۰۱۷ در موزه بزرگ خراسان بازدید کردند.
در این نمایشگاه، 73 اثر منتخب نشانه(لوگو) مشهد ۲۰۱۷ به نمایش گذاشته شده است.
در این بازدید علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی، سعید سرابی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ودکتر پیروز حناچی معاون شهرسازی وزرات راه و شهرسازی همراه وزیر افرهنگ و ارشاد اسلامی بودند.
شایان ذکر است این نمایشگاه تا 30 ادیبهشت ماه در محل موزه بزرگ خراسان آماده پذیرایی و بازدید میهمانان است./101/934/ب1