ارسال ۶۹۲ اثر به برنامه های سینمایی جشنواره امام رضا
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، جلسه کارگروه سینمایی چهاردهمین جشنواره فرهنگی، هنری بین المللی امام رضا(ع) با حضور دکترحجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی کشور، سید جواد جعفری مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، علیرضا رضاداد، مشاور رییس سازمان سینمایی و دبیر سابق جشنواره فیلم فجر، بابک رضایی، مشاور امور استان های سازمان سینمایی و مدیران کل ارشاد استان های خراسان رضوی، یزد، گلستان و لرستان در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
حجت الله ایوبی در این نشست از همه ظرفیت های فرهنگی کشور برای جشنواره امام رضا(ع) را اتفاق مهمی در عرصه فرهنگی و هنری کشور دانست و گفت: برای استفاده حداکثری از ظرفیت هنرمندان باید آداب و اصول برپایی جشنواره های سینمایی رعایت شود به همین منظور استفاده از مشاوران هنری و سینمایی برای برپایی جشنواره های کیفی ضروری است.
رییس سازمان سینمایی کشور ادامه داد: این اقدام باعث ارتباط دائمی هنرمندان با جشنواره بین المللی امام رضا(ع) می شود.
وی با بیان این که فعالیت برخی استان ها در جشنواره سیزدهم بسیار رضایت بخش بود، اظهار کرد: به جای سفارش تولید باید به شناسایی آثار تولید شده بپردازیم.
اولویت ما ساخت فیلم با محوریت فرهنگ رضوی است
وی با اعلام این خبر که اعتباراتی برای ساخت فیلم حرفه ای دینی در نظر گرفته شده است، گفت: اولویت ما ساخت فیلم با محوریت فرهنگ رضوی است.
دکتر ایوبی به حاضران توصیه کرد: عمل به احتیاط نکنید و با ظرافت چالش های فضای سینمایی را رفع کنید.
692 اثر در برنامه های سینمایی جشنواره امام رضا(ع)
مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) نیز در ادامه جلسه با بیان اینکه براساس آموزه های رضوی خدمت در عرصه فرهنگ از افتخارات است، به سخنان رهبر معظم انقلاب در استفاده بهینه از ابزار هنر و سینما برای تبلیغ و تفهیم مسایل دینی اشاره کرد و افزود: جشنواره های سینمایی در 3 استان یزد، گلستان و لرستان تاکنون 692 اثر در قالب های مستند، فیلم کوتاه، انیمیشین و تولیدات تلویزیونی رضوی دریافت کرده اند.
سید جواد جعفری با ابراز امیدواری برای ارایه آثار فاخر در جشنواره های سینمایی امام رضا(ع) گفت: باید شرایط به گونه ای رقم بخورد که هرسال نسبت به سال گذشته گامی به جلو برداشته شود.
دبیر چهاردهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع)با تأکید بر این که محتوای آثار باید منطبق با فرهنگ رضوی باشد، تصریح کرد: باید تلاش شود تا خروجی جشنواره در اختیار مردم قرار گیرد.
دبیر چهاردهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) افزود: باید از همه ظرفیت ها برای ارایه آثار باکیفیت بالاتر استفاده شود.
وی در خاتمه تأکید کرد: خروجی تلاش های یک ساله همه اعضای فعال چهاردهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) در مراسم اختتامیه در استان ها نمود خواهد داشت، بنابراین همه تلاش باید براین باشد که در استان های میزبان برنامه های سینمایی مراسمی شایسته و با شکوه برگزار شود.
راه اندازی جشنواره فیلم موبایلی رضوی
علیرضا رضا داد دیگر سخنران جلسه کارگروه سینمایی جشنواره بین المللی امام رضا(ع) بود. وی با بیان این که ما در حوزه فضای مجازی غیر فعالیم، گفت: باید برای مشارکت حداکثری مردم در جشنواره امام رضا(ع)، جشنواره فیلم موبایلی راه اندازی کنیم.
مشاور رییس سازمان سینمایی کشور با بیان ای نکه وجود گوشی های همراه هوشمند می تواند یک فرصت برای ما باشد، اظهار کرد: آثار موبایلی مردم که برخی از آنها بسیار هنرمندانه نیز هست، می تواند فضای خالی کلیپ ها را پر کند.
وی تأکید کرد: از آنجا که ساخت فیلم های بلند، زمان براست اینگونه فیلم ها می تواند مخاطبان و هنرمندان بیشتری را جذب جشنواره کند.
رضاداد در ادامه تصریح کرد: نباید از جریان سازی رسانه ها در گسترش و توسعه جشنواره غافل شویم واز فرصت به وجود آمده در رادیو و تلویزیون برای مشارکت حداکثری مردم بهره مند شویم.
وی با تأکید براینکه باید توجه هنرمندان را به جشنواره جلب کنیم، ادامه داد: انیمیشن های تولید شده اگر به فضای جشنواره نزریک باشد می تواند فضای هنری پویایی به جشنواره ببخشد.
دبیرسابق جشنواره فیلم فجر با بیان این که تجلیل از هنرمندان و سیمنماگران عرصه دینی باید اولویت باشد، تصریح کرد: برای شکل گیری جریان پایدار در سینما نیازمند برخی اقدامات از جمله جذب هنرمندان، استفاده از فضای مجازی و رسانه ها و نیز بازنشر آثار قبلی جشنواره در فضای مجازی هستیم.
کارگردان معروف سینمای ایران در میان خادمان نمونه فرهنگ رضوی
مشاور امور استان های رییس سازمان سینمایی کشور به ارایه گزارشی از فعالیت های سینمایی جشنواره امام رضا(ع) پرداخت و گفت: در بخش سینمایی جشنواره بین المللی امام رضا(ع) 3 بخش جشنواره مستند و فیلم کوتاه، پویا نمایی و تولیذات تلویزیونی برگزار می شود.
بابک رضایی در تشریح فعالیت های سازمان سینمایی کشور برای جشنواره چهاردهم اظهار کرد: اعلام فراخوان به صورت گسترده در سایتهای مختلف هنری و سینمایی اولین گام برای برگزاری جشنواره هایی در خور شأن نام امام رضا(ع) است.
انتخاب خادم نمونه فرهنگ رضوی از بین سینماگران کشور
وی از انتخاب خادم نمونه فرهنگ رضوی از بین سینماگران کشور خبرداد و افزود: این هنرمند منتخب در آیین اختتامیه جشنواره که در شب میلاد امام هشتم(ع) در مشهد برگزار می شود، تجلیل خواهد شد.
مشاور امور استان های سازمان سینمایی کشور در ادامه گفت: با همکاری دفتر امور جشنواره های سازمان سینمایی و همکاری های بین المللی این سازمان، ستاد پشتیبانی جشنواره امام رضا(ع) در حوزه سینمایی تشکیل شده است که مدیران مؤوسسات مذکور درآن حضور داشتند. نتیجه این جلسات شناسایی 10 اثر از سوی مرکزگسترش سینمای تجربی و10 اثر از سوی انجمن سینمای جوان بود که در کنار آثار رسیده از سوی فراخوان به نمایش در خواهد آمد که امیدواریم مموجب غنا و کیفیت بخشی به جشنواره های سینمایی، جشنواره بین المللی امام رضا(ع) شود.
وی در ادامه سخنانش پیشنهاد کرد جلسات تخصصی پژوهشی برای سینماگران جشنواره امام رضا(ع) برگزار شود.
رضایی گفت: پیشنهادی که از سوی سینماگران مطرح شده است که برپایی کارگاه ایده تا تولید برای فیلم نامه نویسان، آسیب شناسی تولیدات دینی، بررسی نحوه نمایش معصوم(ع) در فیلم دینی وایجاد بازار برای فروش آثارتولید شده، از مهمترین پیشنهادات مطرح شده بوده است.
حضور 13 اثر تلویزیونی در جشنواره امام رضا(ع)
رضایی از حضور 13 اثر تلویزیونی در جشنواره امام رضا(ع) خبرداد و گفت: بنیاد سینمایی فارابی 6فیلم بلند با محتوای فرهنگ رضوی شناسایی کرده است که به جشنواره خواهد رسید و این روند ادامه می یابد تا در«مشهد 2017 » به مرحله اکران برسد.
وی در خاتمه از برگزار کنندگان بخش های مختلف حوزه سینمایی جشنواره امام رضا(ع) خواست تا نگاه خود را از مرحله استانی به ملی و بین المللی ارتقا بخشند.
لازم به یادآوری است، جشنواره فیلم و فیلم نامه بلند رضوی در خراسان رضوی، جشنواره فیلم کوتاه و مستند رضوی در یزد، جشنواره پویانمایی رضوی در گلستان و جشنواره تولیدات تلویزیونی رضوی در لرستان همزمان با دهه کرامت برگزار می شود./101/934/ب1