رواج امور باطل به دلیل عدم رجوع به چشمه جوشان اهل بیت است/ تبیین فضائل ماه مبارک رمضان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین محسن کازرونی نماینده مردم البرز در مجلس خبرگان رهبری بامداد امروز در برنامه ماه خدا که به صورت زنده و مستقیم از شبکه اول سیما پخش شد، با اشاره به جایگاه صحیفه سجادیه در بهره گیری انسان از معنویات گفت: استفاده و ترویج صحیفه سجادیه راهی برای جلوگیری از گرفتار شدن جوانان به عرفان های کاذب است.
وی افزود: در روایاتی از اهل بیت(ع) آمده است که هرکس به سوی ما بیاید به سوی چشمه های شفاف آمده که به امر پروردگار جریان دارد که تمام و کم نمی شود، وقتی ما سراغ این چشمه های با صفا نرویم دچار مشکل می شویم؛ این که گاهی امر باطلی رواج پیدا می کند به دلیل این است که طبیعت انسان مشتاق معنویات است اما از آنجایی که راه های درست را نمی داند به بیراهه می رود.
عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان این که دو دعا در صحیفه تحت عنوان دعای ورود و وداع ماه مبارک رمضان وجود دارد، اظهار داشت: وقتی که انسان این دعا را ممزوج می کند با دریایی از معارف روبه رو می شود، امام سجاد(ع) در ابتدای دعای ورود اولا خداوند را بابت این ماه شکر می گوید و سپس نام های متعددی را برای این ماه مبارک بیان می کنند.
وی ادامه داد: این بیان نشان می دهد که ماه مبارک رمضان ماه ویژه ای است، تنها ماهی که در قرآن کریم به صراحت نامش برده شده و فضائل آن بیان شده ماه مبارک رمضان است؛ همین امر نشان می دهد که این ماه بسیار با عظمت است.
عضو هیأت امنای کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان این که کلمه رمضان از سوزندان می آید، ابراز داشت: وقتی انسان وارد این ماه مبارک می شود گناهان و معاصی او سوزانده و پاک می شود، یکی از فضائل این ماه که بر همه عالم برتری دارد مسأله شب قدر است.
وی عنوان کرد: ماه مبارک رمضان بر اساس فرموده امام سجاد(ع) عید اولیای الهی است، حضرت می فرمایند یکی از فضائلی که ماه مبارک رمضان دارد هجرت از مطاعم و مشارب است؛ چیزهایی که در ماه های دیگر حلال است به دلیل عظمت این ماه حرام می شود.
حجت الاسلام والمسلمین کازرونی خاطرنشان کرد: روزه به دلیل مخفی بودن کار در بین تمامی عبادات از امتیاز ویژه ای برخوردار است، نیت در روزه امری درونی بوده و نیازی نیست که انسان برای روزه کاری در خارج انجام دهد، زمانی که انسان روزه دار است یک سری کارها را باید ترک کند.
وی اضافه کرد: وقتی انسان در حالت ترک و عدمی می رود امر مخفی می شود از این رو ذات روزه امری مخفی است یعنی تا زمانی که روزه دار بیان نکند کسی متوجه نمی شود، این کار یک حسنی دارد که این است انسان را به وادی اخلاص نزدیک می کند.
نماینده مردم البرز در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که طبع روزه همبستگی عجیبی با اخلاص دارد، گفت: به همین دلیل است که روزه داری خالصانه اثر بسیاری بر انسان دارد، روزه قوای شهوانی انسان را منکسر کرده و می شکند، بنابراین روزه لشکر شیطان را می شکند چون لشکر شیطان همین شهوات هستند.
وی افزود: این که خداوند متعال می فرماید روزه برای من است و اختصاص به من دارد نشان می دهد که این عبادت از شرافت خاصی برخوردار است، هیچ عبادتی وجود ندارد که انسان اگر بخوابد آن عبادت صدق کند، اگر روزه دار بخوابد بازهم روزه دار بودن بر او صدق می کند از این رو فرمودند که خواب صائم عبادت است.
عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان این که در فضیلت روزه روایات فروانی وجود دارد که سبب ایجاد شوق و عشق در انسان می شود، اظهار داشت: امام سجاد(ع) در دعای 44 صحیفه عرضه می دارد که خداوندا به من الهام کن که فضیلت ماه رمضان را بشناسم و حرمتش را بزرگ بشمارم.
وی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) ادامه داد: حضرت فرمودند اگر کسی در یک روز گرم برای خداوند روزه بگیرد و تشنگی بر او عارض شود خداوند هزار فرشته را بر او موکل می کند که چهره او را مسح کرده و به او بسارت می دهند تا این که به افطار برسد و وقتی به افطار رسید خداوند می فرماید ای بنده من چه اندازه خوشبویی و سپس خداوند به ملائمه می فرماید که شاهد باشید که تمام گناهان او را بخشیدم.
عضو هیأت امنای کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان این که با طلوع هلال ماه مبارک رمضان همه وارد ضیافت الهی می شوند، ابراز داشت: دعای 44 و 45 صحیفه سجادیه باید مشاهده شود که دعای بسیار دلنشینی است، در این دعا صدها فضیلت وجود دارد که انسان باید با آن ها آشنایی پیدا کرده تا با معرفت وارد این ماه مبارک شود./1323/پ202/ج1