حراست از مرزهای عقیدتی اسلام رسالت امروز مبلغان دینی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام زین العابدین روحانی نیا، معان فرهنگی اداهره کل تبلیغات اسلامی مازندران امروز در نشست با حضور مبلغان دینی در ساری با اشاره به سال ها تلاش عالمان دینی برای دفاع از دین در برابر دشمنی ها و انحراف های زمانه، افزود: جایگاه رفیع امروز شریعت محمدی در جوامع مدیون و مرهون تلاش ها و از خودگذشتگی های علمای مجاهد در طول تاریخ است.
وی با بیان این که عالمان بصیر، هوشیار و آگاه هیچ گاه در برابر انحراف ها سکوت نکرده اند و از دین و ارزش های اسلامی حراست کردند، افزود: اگر ازخودگذشتگی علما و روحانیان در تاریخ شیعه نبود امروز ما شاهد تحریف کامل مبانی دینی و ارزشی از سوی دشمنان اسلام ناب بودیم.
حجت الاسلام روحانی نیا با اشاره به این که دشمن خبیث برای از بین بردن مبانی دینی و ارزشی ما لحظه ای بیکار ننشسته و هر روز با توطئه ای جدید به جنگ با عقاید دینی ما می آید، تصریح کرد: رسالت امروز روحانیت بسیار سنگین تر از گذشته است و باید با جهاد علمی و تبلیغی به جنگ با دشمن رفت.
وی با بیان این که پیشرفت علم و تکنولوژی شیوه های تبلیغی را نیز تغییر داده است، گفت: دشمن هر روز با ابزاری جدید به جنگ با ارزش های دینی ما می آید و اگر در این شرایط نابرابر بخواهیم منفعلانه عمل کنیم به حتم بازنده میدان جنگ خواهیم بود.
استاد حوزه علمیه مازندران با تأکید براین که ابزار نوین تبلیغی باید در کنار تبلیغ سنتی مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: مبلغان دینی اطلاعات و دانش علمی خود را باید با علم روز تطبیق دهند تا بتواند آن اثرگذاری مناسب را داشته باشد.
وی تطبیق آموزه های دینی با مقتضیات زمان و مکان را از جمله شرایط اثرگذاری یک تبلیغ در جامعه دانست و خاطرنشان کرد: یک مبلغ باید با شناخت مناسب از مخاطبان خود و روحیه معنوی آنها، مبانی دینی را برای آنها تبیین و تشریح کند تا شاهد اثربخشی مناسب باشیم.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که پيام بايد بر اساس نياز مخاطب، شناسايي و تنظيم شود و در اين خصوص نيازسنجيهاي جامعه بايد در سنين مختلف انجام گيرد، گفت: شيوههاي تبليغ ديني كه در رأس آن اخلاق و رفتار صالح مبلغ قرار دارد، با شيوههاي تبليغات غربي تفاوت جوهري دارد زيرا در تبليغات اسلامي، اخلاص، تقرب الهي و نيت صادقانه از اصول اجتنابناپذير و ضروري مبلغ است.
حجت الاسلام روحانی نیا با بیان این که مقوله تبليغ اسلام و حركت در مسير توسعه فرهنگ ديني، پيمودن راهي بزرگ و در عين حال پرمسؤوليت است، گفت: توجه به مسأله فرهنگ، جهتدهنده ديگر عرصههاي توسعه در جامعه اسلامي خواهد بود، بهگونهاي كه ميتوان اذعان كرد كه گونههاي ديگر توسعه را هدفمند كرده و صبغه فرهنگي به آنها ميبخشد.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که شناخت توطئههاي برنامهريزي شده دنياي غرب عليه اسلام، تهيه ابزار مناسب رسانهاي براي رساندن پيام و فرهنگ اسلامي و ديني به دنياي غرب و شرق و روشنگري ميان اقشار مختلف باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: هوشیاری و بصیرت در برابر این هجمه های سازمان یافته جامعه اسلامی را از خطرات فرهنگی رهایی می دهد.
وی با اشاره به تأكيد مقام معظم رهبري در رابطه با مهندسي فرهنگي جامعه از سوی شوراي انقلاب فرهنگي و دستگاههاي مرتبط با آن، اظهار داشت: تا زماني كه مهندسي فرهنگي ايجاد نشود، نميتوانيم با رسانههاي غرب و صهيونيست مقابله كنيم و علاوه بر اين قادر نخواهيم بود به موقع از ابزارها و امكانات روز بهره بگيريم.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی مازندران، مهندسي فرهنگي را مقدمه غلبه بر جبهه كفر بهويژه در جنگ رسانهاي عنوان كرد و گفت: پيروزي در جنگ رسانهاي مستلزم مهندسي فرهنگي است كه نيازمند برخي مقدمات است و اين مقدمات در سطح ملي فراهم شده است.
حجت الاسلام روحانی نیا حرکت مبلغان علوم ديني در عصر غيبت را استمرار حرکت انبياء الهي برشمرد و تصريح کرد: رسالت روحانيان و مبلغان دینی شبيه رسالت انبياء تبليغي و از جهاتي افضل از رسالت آنان است زيرا علاوه بر آنکه مبلغ عصر حاضر، به تبليغ دين اسلام و شريعت محمدي که افضل اديان است مي پردازند، علم و تقواي آنان اکتسابي است و براي نيل به مقامات علمي و معنوي، همت و تلاش خود را ضميمه توفيق الهي کرده اند که کاري ارزشمند است.
وی بر ضرورت تقويت روحيه اخلاق در مبلغان ديني و مذهبي تاکيد کرد و افزود: کسي که براي تبليغ و ترويج اسلام و تشيع اعزام مي شود، بايد تنها رضايت خداوند متعال را در نظر بگيرد و به گونه اي عمل کنند که پس از بازگشت بتواند نتيجه و ثمره تبليغ خويش را به خداي متعال ارائه دهد./950/202/ب2