ورع و تقوا افضل اعمال رمضان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجتالاسلام شیخ عبدالمجید باقری بنابی، مدیر مدرسه علمیه ولیعصر (عج) بناب، پنج شنبه شب در جلسه اخلاق ماهیانه این مدرسه علمیه، رمضان را ماه طهارت و پاکی از رذایل نفسانی دانست و اظهار داشت: برخی رذایل در طول سالهای دراز از میان خواهد رفت که حسد و بخل از این بداخلاقیهای نفسانی هست.
وی بابیان اینکه مقابله با خواستههای نفسانی در حقیقت جهاد اکبر در میدان مبارزه با شهوات است، تصریح کرد: اگر انسان دارای حسد، بخل و دیگر رذایل اخلاقی است نباید ناامید باشد، بلکه این رذایل در طول زمان و با توکل به خدا و تمرین از میان خواهد رفت، انسان اگر در مسیر صحیح قرار گیرد خدا نیز او را یاری خواهد کرد تا از این رذایل جدا شود.
استاد حوزه علمیه با تأکید بر اینکه ورع افضل اعمال ماه رمضان است، خاطرنشان کرد: دوری از تقوای الهی و ارزشها معنوی سبب سیاهی و معاصی خواهد شد و تقوا و ورع دل انسان را از سیاهی پاک میکند و با طهارت و آیینه وار خدای مطهَر را خواهد دید، رؤیت الهی با حقایق ایمانی قلب است خدا با چشم سر رؤیت نخواهد شد.
وی با تأکید بر ورع و پارسایی، ادامه داد: هنگامیکه رسول اکرم (ص) در آستانه ماه مبارک رمضان، خطبه میخواندند که حضرت امیر (ع) پرسیدند «ما افضل الا عمال فی هذه الشهر» که نبی مکرم اسلام (ص) جواب دادند «الورع من محارم الله» پس افضل اعمال در ماه مبارک رمضان ورع و دوری از محارم الهی و گناهان است.
مدیر مدرسه علمیه حضرت ولیعصر (عج) بناب اساس بابیان اینکه آیات و روایات دینی ترک محرمات، سعی در احیای ارزشهای اخلاقی مانند صبر، تقوا، اخلاص، بصیرت و امربهمعروف و نهی از منکر ازجمله ویژگیهای منحصربهفرد ماه مبارک رمضان و روزهداری است، افزود: بنابراین بهرهگیری از رمضان درگرو تقوا و ورع است.
وی با اشاره ثواب افطاری در ماه رمضان بابیان اینکه افطاری را وجود مقدس رسول خدا در خطبه شعبانیه به مسلمانان توصیه کردند که ثواب بنده آزاد کردن و غفران گناهان گذشته را دارد، ابراز داشت: اگر انسان توانایی ندارد، میتواند با یک خرما نیز از ثواب افطاری بهره من شود.
این استاد اخلاق ادامه داد: صلهرحم، افطاری دادن، دستگیری از نیازمندان و از این قبیل اعمال مورد تأکید در ماه رمضان است، انسان در ماه رمضان میتواند با افطاری دادن و افطاری رفتن صله ارحام کند، میتواند کمکحال نیازمندان باشد و از آنها دستگیری کند و به دیدار خویشاوندان بود و از آنها احوالپرسی کند.
وی بابیان اینکه با وجود این اعمال پسندیده، سجدههای طولانی، صلهرحم و افطاری دادن، آنچه فضیلت وبرتری در این ماه دارد ورع و تقوای الهی است، خاطرنشان کرد: کسی از این ماه بیشترین بهره را خواهد برد که تقواپیشه کند، ورع داشته باشد و خود را به طهارت باطن برساند و دل را پاک گرداند./202/854/ب1