۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۰
کد خبر: ۴۴۰۲۸۴
در گفت وگو با رسا مطرح شد؛

بررسی موانع هجرت طلاب در گفت وگو با آیت الله حیدری

نماینده مردم خوزستان در خبرگان رهبری با بررسی موانع هجرت طلاب، مسؤولیت انحراف مردم و جامعه را متوجه طلاب و روحانیانی دانست که توان و امکان تبلیغ دارند اما در این امر کوتاهی می کنند.
آیت الله محسن حیدری

آیت الله محسن حیدری نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به رسالت اصلی طلاب مبنی بر تبلیغ دین و معارف اهل بیت(ع)، هجرت طلاب و روحانیت از قم را امری ضروری دانست و گفت: انگیزه های گوناگونی برای عدم هجرت طلاب وجود دارد.

 

وی افزود: یکی از انگیزه ها این است که برخی طلاب تصور می کنند وجودشان در قم ضروری است و برای علم و مذهب تدریس و تحقیق می کنند و هیچ رغبتی به هجرت ندارند، برای برخی نیز حالت تنبلی وجود دارد یعنی با وجود این که می دانند وجودشان در قم خیلی نافع نیست اما تنبلی می کنند.

 

امام جمعه موقت اهواز با بیان این که برخی طلاب به دلیل مشغولیت هایی که برای خود ایجاد کردند احساس می کنند که نیازی برای رفتن به شهرها و روستاها برای تبلیغ ندارند، اظهار داشت: ممکن است برای برخی مسائل نفسانی مطرح باشد.

 

وی ادامه داد: اکثر کسانی که در قم حضور دارند مورد نیاز قم نیستند بلکه شهرهای بزرگ و کوچک و بعضا خارج از کشورها به آنها نیاز دارد، با وجود نیاز مبرم که در جاهای دیگر وجود دارد هیچ توجیهی مقبول نیست، آیه قرآن می فرماید هدف از تفقه انذار است و انذار قوم با برگشت و هجرت ممکن است.

 

آیت الله حیدری با بیان این که نباید برداشت شخصی خود را برای این که مورد نیاز هستیم یا خیر ملاک قرار دهیم، ابراز داشت: اگر مدیریت حوزه، شورای عالی و جامعه مدرسین تشخیص دادند که وجود فردی لازم است آن زمان حجت شرعی پیدا می شود که لازم است در قم حضور داشته باشند.

 

وی عنوان کرد: اما اگر صرف تشخیص شخصی خود انسان باشد حجت شرعی به وجود نمی آید، اصل است که طلاب باید هجرت کنند مگر این که حجتی برای انسان پیدا شود، اگر بنا بر تشخیص شخصی باشد شاید کسی هجرت نکند چون برایشان راحت تر است و آرامش بیشتری دارند؛ نظام حاکم حوزه باید تشخیص دهد که چه کسانی حضورشان در قم ضرورت دارد.

 

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به موانع هجرت طلاب خاطرنشان کرد: یکی از موانع تشخیص شخصی خود افراد است، برخی از موانع نیز این است که حوزه، ائمه جمعه و نظام امکانات کافی را برای زندگی حداقلی طلاب فراهم نمی کنند.

 

وی اضافه کرد: ظاهرا کسانی که متولی طرح هجرت هستند حداقل ها را برعهده گرفته و تأمین می کنند، مانع بیشتر به خواست افراد است تا این که مربوط به امکانات باشد، اگر جایی که نیاز به حضور روحانی فعال و متعهد باشد اما روحانی حضور نداشته باشند مردم دین را یاد نگرفته، دچار انحراف می شوند و تحت تأثیر شبهات دشمنان دین قرار می گیرند و جامعه دچار آسیب های جدی می شود که مسؤولیت همه این ها بر گردن کسانی است که می توانند هجرت کنند اما این کار را انجام نمی دهند./1323/ت302/ج

محمد قمین

ارسال نظرات