۲۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۴
کد خبر: ۴۴۳۴۱۷
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه تشریح کرد؛

مهم ترین عوامل شکل گیری آسیبهای اجتماعی در بین عموم مردم و راه های مقابله با آنها

رییس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به تشریح مهم ترین عوامل شکل گیری آسیبهای اجتماعی در بین عموم مردم پرداخت و گفت: متأسفانه در حال حاضر در شرایطی هستیم که آسیبهای اجتماعی به طور جدی جوانان ما را تهدید می کند و این مشکل نه تنها در جامعه ما بلکه در همه جوامع وجود دارد.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت ‌الاسلام والمسلمین عبد‌الحسین خسروپناه، رییس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، ظهر امروز در ادامه سلسله نشستهای بیست وسومین دوره طرح تقویت مبانی اعتقادی که با حضور معلمان مدارس فنی و حرفه‌ای و کار و دانش استان چهارمحال و بختیاری در مهدیه مصلای امام خمینی(ره) شهرکرد برگزار شد، به بررسی آسیبهای اجتماعی پرداخت.

وی گفت: همه شما با جوانان و نوجوانان در ارتباط هستید و شاید هیچ قشری به اندازه معلمان با جوانان ارتباط ندارند اما باید بدانید که ارتباط شما تنها آموزش صرف نیست بلکه به تربیت و مسائل زندگی هم باید بپردازید و البته هنر یک معلم هم همین است که بیش از آموزش بر دانش ‌آموزان خود تاثیر بگذارد.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه گفت: متأسفانه الان در دورانی هستیم که آسیبهای اجتماعی به طور جدی جوانان ما را تهدید می کند و این مشکل نه تنها در جامعه ما بلکه در همه جوامع وجود دارد.

استاد برجسته فلسفه، با معرفی تعدادی از آسیبهای اجتماعی اظهار داشت: طلاق یکی از مهمترین آسیبهای اجتماعی است که به دو صورت فیزیکی و عاطفی رخ می‌ دهد و متأسفانه امروزه در جامعه ما فراوان دیده می‌شود

این مقام مسؤول با بیان اینکه 47 درصد از کودکان دنیا یا با پدر زندگی می‌ کنند یا با مادر، افزود: آسیب جدی دیگری که امروزه بشریت را تهدید می ‌کند خودکشی است که به خاطر بعضی تنگنا‌های زندگی امروز شایع شده است و این نکته مهمی است که کشور‌هایی که در سطح بالایی از آسایش اقتصادی هستند همانند کشور‌های اروپای شمالی همچون دانمارک، سوئد و نروژ بالاترین آمار خودکشی را دارند.

رییس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران ادامه داد: استفاده از مواد مخدر و مواد الکلی را می ‌توان دیگر آسیب اجتماعی دانست تا حدی که بسیاری از کشور‌های اروپای غربی استفاده از این مواد را دیگر به عنوان جرم تلقی نمی ‌کنند.

این مقام مسؤول اضافه کرد: فقر، چه فقر اقتصادی و چه فقر فرهنگی از آسیبهای اجتماعی بزرگی است که متأسفانه ما هم در کشورمان به شدت از این آسیب رنج می‌بریم به طوی که در جهان ۵۰ درصد مردم در فقر و یا زیر خط فقر زندگی می‌ کنند.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه در ادامه، مهمترین عوامل پیدایش این آسیب‌ها را عوامل فردی، خانوادگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دانست و افزود: در عامل فردی افراد عادت پیدا می ‌کنند رفتاری بی‌بند و بار داشته باشند که این رفتار به مرور زمان تبدیل به آسیب اجتماعی می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه افرادی که از اعتقادات محکمی برخوردار نیستند معمولا بیشتر گرفتار آسیبهای اجتماعی می‌شوند، گفت: آشفتگی خانه و نبود آرامش خانوادگی موجب دوری افراد خانواده از یکدیگر شده و در چنین شرایطی برقراری ارتباط مثبت بین اعضای خانواده امکانپذیر نخواهد شد؛ بنابراین این امر سبب بروز آسیبهای اجتماعی است.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: ارتباطات اجتماعی مخصوصاً ارتباطات فامیلی اگر افزایش یابد عاملی در جهت پیشگیری از این آسیبها می‌شود اما اگر طرد اجتماعی صورت بگیرد و ارتباطات خانوادگی کاهش یابد فرزندان درپی برقراری ارتباط با دیگران در بیرون از خانه بر می ‌آیند و به سراغ دوستان ناباب می‌روند و این خود از بزرگترین عوامل پیدایش آسیبهای اجتماعی است چراکه رفقای ناباب انسان را به سمت ناهنجاریهای اجتماعی سوق می‌ دهند.

این مقام مسؤول اضافه کرد: هم بیکاری عامل آسیب اجتماعی است و هم بعضی از مشاغل که اگر کسی مراقبت نکند آسیبهای اجتماعی افزایش می‌ یابد و حتی در بعضی از شغلها زمینه بروز چنین آسیبهایی بیشتر وجود دارد.

وی در رابطه با عامل سیاسی گفت: بعضی افراد در فعالیت‌های سیاسی و حزبی خود شکست می ‌خورند و این شکست سبب منزوی شدن این افرد و به دنبال آن بروز آسیب اجتماعی می ‌شود و ما باید بدانیم که استعمار هم به دنبال این است که جوانهای ما را دچار این آسیبها کند.

رییس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در پایان در مورد عامل فرهنگی خاطرنشان کرد: ما باید باور کنیم مورد حمله فرهنگی دشمن قرار گرفته‌ایم و باور کنیم که تهاجم فرهنگی و ناتو فرهنگی وجود دارد و این یکی از آسیبهای جدی امروز کشور است که بیشتر افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند.

گفتنی است، طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی از پنجم مردادماه آغاز شده است و تا یکم شهریورماه نیز ادامه خواهد داشت.

این طرح که ابتکار حجت الاسلام والمسلمین نکونام و طرحی شناسنامه دار است، با حضور اندیشمندان دینی و با رویکرد سبک زندگی اسلامی هر ساله در فصل تابستان برگزار می شود./9457/202/ب3

ارسال نظرات