بدون ورود به حوزه اقتصادی زنان امکان ساماندهی حوزه فرهنگی وجود ندارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، فهیمه فرهمندپور مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده امروز در نشست خبری به مناسبت هفته دولت که در وزارت کشور برگزار شد، گفت: امروز بزرگترین و مهمترین دستاورد ما در حوزه زنان و خانواده موضوع گفتمانسازی و ارتقای جایگاه امور بانوان است.
وی با اشاره به ارتقای تشکیلات حوزه زنان طی سه سال اخیر، عنوان کرد: در وزارت کشور نه تنها ساختارهای بانوان حفظ شد بلکه در سال 94 ارتقا یافت به گونهای که در حال حاضر ما برای 31 استان کشور افزون بر مدیرکل، معاون هم پیشبینی کردهایم که این اقدام به معنای افزایش پستهای حوزه زنان است.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه تعداد زیادی از پستهای کارشناسی بانوان در فرمانداریها خالی است، اظهار داشت: اگرچه بسیاری از فرمانداریها تلاش کردند از این وضعیت خارج شوند اما به عنوان مثال مشاور فرماندار در امور بانوان هنوز جایگاه حقوقی و تشکیلاتی ندارد و این مطلوب نیست.
فرهمندپور با بیان اینکه کمتر از پنج درصد استانها هیچ نیروی فعالی در حوزه زنان ندارند، ابراز کرد: باید همه فرمانداریها یک کارشناس امور بانوان را داشته باشند اما 50 درصد از فرمانداریها دارای پست کارشناس امور بانوان هستند.
وی با اشاره به اینکه پیگیر کاهش پستهای خالی کارشناسان امور بانوان فرمانداری هستیم، گفت: در حال حاضر در استانهای خراسان رضوی، خوزستان و کرمانشاه تقریباً همه پستهای کارشناس امور بانوان پر شده است.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده با اشاره به تدوین سند امنیت زنان و کودکان در روابط اجتماعی، اظهار داشت: سند مذکور پس از اصلاح به سازمان مدیریت و برنامهریزی تقدیم شده است اما با وجود پیگیریها این سند همچنان بلاتکلیف است.
فرهمندپور با بیان این مطلب که براساس نظرات کارشناسی بخش امنیت زنان و کودکان از یکدیگر مجزا شده است، گفت: در راستای پیگیری جدی اعتیاد زنان و آسیبهایی که خانوادههای معتاد با آن مواجه هستند با حمایت وزیر زمینه عضویت مدیران کل امور بانوان استانها در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فراهم شد.
وی افزود: تصمیم سازی و تصمیم گیری در حوزههای مرتبط با زنان به کارگروه تخصصی زنان و خانواده ذیل عنوان شورای برنامه ریزی و توسعه استان واگذار شده است که در تیرماه عضویت مدیران امور بانوان در این شوراها به تصویب رسید است.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده درباره مرجع ملی حقوق کودک، بیان داشت: قرار است مرجع ملی حقوق کودک با استفاده از ظرفیت وزارت کشور متولی این امر باشد تا در قالب کارگروه تخصصی زنان و خانواده ذیل شورای برنامه ریزی و توسعه استانها به این امر بپردازد.
فرهمندپور افزود: در حال حاضر دستاوردهای خوبی درباره کودکان بازمانده از تحصیل، کودکان آسیب دیده، مسائل خاص حوزه سلامت کودکان، رشد معنوی و سلامت روانی کودکان، مسائل خاص کودکان در استانها، ارتباط زود هنگام کودکان و کودکان فاقد هویت انجام شده است.
وی درباره ماموریتهای اقتصاد مقاومتی وزارت کشور، بیان داشت: بدون ورود به حوزه اقتصادی زنان امکان ساماندهی حوزه فرهنگی وجود ندارد بنابراین ما در این زمینه به شناسایی زمینه حضور زنان در عرصههای اجتماعی و اقتصادی پرداختیم.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده با اشاره به برگزاری نمایشگاهها و بازارچههای ادواری، گفت: زنان در زمینه آموزش کار مشکلی ندارند بلکه در بخش بازاریابی نیاز به کمک دارند که ما با ایجاد بازارچههای دائمی تلاش کردیم این مشکل آنها را برطرف کنیم.
فرهمندپور با اشاره به بسته اقتصاد مقاومتی در امور زنان بیان داشت: برنامههای اقتصاد مقاومتی در شهرهایی همچون کرمان، لرستان، آذربایجان شرقی به صورت آزمایشی در حال اجرا است.
وی با اشاره به برگزاری سه نشست ماههای آتی ابراز کرد: از مهر تا آذرماه سال جاری قرار است با حضور وزیر کشور سه نشست با زنان شاخص در حوزههای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی برگزار کنیم./201/807/ب1